Zwanger worden na molazwangerschap

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
13 dec 2014 - 21:46
Zwanger worden na molazwangerschap

Hello all, ik heb een partiële molazwangerschap achter me (het was ons derde kindje geweest) en ik zou graag in contact komen met moeders die hetzelfde hebben mee gemaakt. Ik was tien weken toen ik te horen heb gekregen dat het mis was en nog twee weken later dat het een mola was. Dit komt maar heel weinig voor en ik zou graag wat ervaringen/gevoelens uitwisselen. Hoe snel gingen jullie het weer proberen (naardat het weer mocht)? Voelde jullie lichaam meteen weer "normaal"? Was een eventuele nieuwe zwangerschap veel zwaarder (met name psychisch)? Ben namelijk erg onzeker over wat ik nu wil. In principe willen wij graag een derde, maar weet niet of ik zoiets nog een keer zou kunnen. Plus, wij hebben er al twee gezonde kinderen...moet ik gewoon dankbaar zijn en stoppen?

cathy79
afbeelding van cathy79
15 feb 2016 - 14:11

Hier ook met 8 weken een mola ontdekt. Gelukkig kon ik daarna snel gecurreteerd worden en hopen dat de waardes snel zakten. Na 9 maanden was ik 'schoon' en toen kregen we het advies om nog 6 maanden te wachten met een kindje. Mij werd verteld dat als ik binnen die 6 maanden zwanger zou worden, de kans groot was dat er achtergebleven mola'druifjes' geactiveerd konden worden. Inmiddels heb ik na deze mola een gezonde dochter gekregen maar ik kan je zeggen dat bij mij die zwangerschap fysiek wel meeviel, maar psychisch.............. ik durfde maar niet te genieten en was zo bang dat het weer mis ging (mede door een eerder miskraam en de mola)

In mijn omgeving had niemand nog ooit gehoord van een Mola zwangerschap, dus dat werkte ook niet echt mee.

gerd-895242
afbeelding van gerd-895242
6 nov 2015 - 19:25

Hallo,

Ik heb in mei dit jaar een mola gehad. Was na 17 weken pas duidelijk dus pas later.
Ik ben nu weer 5 weken zwanger maar vind het dood eng hoop dat het dit keer goed gaat en jij al bezig voor een 3e kindje?

cind-1040739
afbeelding van cind-1040739
18 mei 2015 - 22:58

Hoi.. ik heb vorig jaar april een mola gehad.. was mijn eerste zwangerschap. . Kwamen er met eerste echo 7/8weken achter dat niet klopte en einde vd week dat het een mola was... erg vervelende ervaring maar gelukkig zijn mijn waardes snel gezakt en na een half jaar weer groen licht gekregen... nu inmiddels 23 wkn zwanger! Mola komt indd niet veel voor en liep vooral op tegen dat mensen het vergeleken met een miskraam...