Zwanger pas na de bevalling?

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
jola-683725
afbeelding van jola-683725
22 nov 2012 - 09:17
Zwanger pas na de bevalling?

Hey,

Ik ben op 1 oktober bevallen van mijn jongste dochter. Mijn oudste dochter is nu net 2.

Nu maak ik me een beetje zorgen. Mijn menstruatie is niet gekomen. Ik heb 3 weken gebloed na de bevalling, maar daarna zowat niks. 5 weken na de bevalling ben ik wel wat bloed verloren, maar dat was een veeg op het papier en daarna weer niks. Mijn vorige zwangerschap is niet zonder problemen verlopen (bekkeninstabiliteit, 3 maanden in een rolstoel), dus ik wil niet weer zwanger zijn. Mocht ik het wel zijn hebben we namelijk heel veel hulp nodig, voor mijn dochters en voor het huishouden en voor mij. We hebben wel steeds met condoom gedaan, alleen de eerste keer niet dat zijn we toen vergeen (we hadden ze wel in huis, best stom)

Ik heb van de week 2 testen gedaan van de kruidvat, de eerste zei dat ik het niet was, maar de volgende ochtend (ik had hem laten liggen) zag ik toch en tweede streepje. Ik heb de tweede test direct maar gedaan, die zei ook dat ik het niet was, maar ook die heb ik laten liggen volgende dag was er bij deze geen tweede streepje te zien.

Ik heb wel meerdere dingen die niet normaal zijn. Een week na de bevalling paste ik weer in 1 van mijn ouder spijkerbroeken, gister kreeg ik hem niet meer dicht. En ik weet toch heel zeker dat ik niet veel heb gesnoept. Ik heb ongelofelijk veel trek in chocola, waar ik normaal gesproken eigenlijk niet zo van hou, en ik heb trek in brood met chocoladepasta/kaas/komkommer, smeerkaas/smeerworst, kaas/jam of pindakaas/hagelslag. En ik had vroeger een hekel aan gecombineerde belegsoorten. Ik heb weer trek in fruit, kwam ook in mijn zwangerschappen heel erg voor. Ik heb bij mijn tweede zwangerschap zelfs gehad dat ik 5 kilo fruit in de week erdoorheen werkte, twee maanden achter elkaar. Ook heb ik compleet geen zin meer in sex, dat begon al voor mijn vermoeden dat ik zwanger zou kunnen zijn en het is iets dat ik ook heel erg met mijn zwangerschappen had. 1x per maand, dan was het veel. En ik ben heel erg opvliegend en snel op mijn teentjes getrapt. Dit terwijl het met mijn ontzwanger hormonen juist goed ging. En opvliegendheid is wel iets dat ook heel erg voorkwam in mijn zwangerschappen.

Vanmiddag haal ik nieuwe testen op denk ik. Morgen weer proberen. Maar tot die tijd zit ik in spanning. Herkent iemand dit (of het nou wel of geen zwangerschap bleek te zijn) of heeft iemand ideen zodat ik er niet continu mee in mijn hoofd zit? Gisteren had ik wel mooie afleiding, mijn dochter werd 2, maar nu die drukte en gezelligheid er niet meer is, kan ik nog maar moeilijk ontspannen en ik heb wel vanmiddag auto rijles.

 

Als het wel zo is, dan herhaalt de geschiedenis zich. Mijn man (3e kind van zijn ouders) is een ongelukje. Beide ouders hadden geen kinderen uit eerdere relaties. Ik (3e kind van mijn ouders) ben een ongelukje. Ook mijn ouders hadden geen kinderen uit eerdere relaties. Tsja, wij hebben nu samen twee kinderen, en beiden geen kinderen uit eerdere relaties...

roxy-1428392
afbeelding van roxy-1428392
30 sep 2019 - 23:48

Ohjee dit klinkt allemaal heel bekend !!
Na 3 weken na de bevalling ongesteld geworden , en nu 4 weken later Alleen maar beetje rose vegen .
In week 4 na de bevalling seks gehad zonder condoom ......
ik heb nu sinds een paar dagen buikpijn onder in ,en het idee dat ik weer voller word terwijl in na de bevalling vrij snel weer normaal was ..
Morgen toch eerst maar even een test gaan kopen !!
Krijg het Nu toch wel een beetje benauwd want m’n kleine man is nu nog geen eens 9 weken oud!

eliz-318116
afbeelding van eliz-318116
31 dec 2012 - 06:33

En weet je al meer?ik heb nu dus hetzelfde..ben 22okt bevallen via keizersnede van een tweeling..gevloeid,toen was het paar dgn weg en begon ik ineens heel erg te vloeien,maar na 5/6 wk stopte het..toen..niet zo slim..met 6 wk onveilige sex gehad.nu vandaag 10wk nog steeds niet ongesteld..wel ineens spontaan misselijk,rosige afscheiding gehad,nu helemaal niets,jeukende tepels,steken/krampen onderin mn buik..vorige wk getest en was negatief.maar was cb test..zijn minder gevoelig blijkt.vandaag nog maar een kruidvattest halen..hoop niet dat ik zwanger ben want word wel heel druk en aanslag op mn lijf..maar mocht het zo zijn dan is het natuurlijk welkom.nadat ik mn mirena heb laten verwijderen vorig jr november,was ik ook meteen zwanger,terwijl ik niet echt een cyclus heb.liep uit op een miskraam maar daarna meteen weer zwanger vd twins.dus volgens mij ben ik erg vruchtbaar..

x-Marieke-x
afbeelding van x-Marieke-x
27 dec 2012 - 14:32

Niet iedereen wordt gelijk weer ongesteld na een bevalling. Bij Rebecca duurde het bij mij  7 maanden bij Micha 8 en nu ben ik nog niet ongesteld geweest en ik ben in April bevallen van Hanna. Ik heb bij alle 3 BV gegeven.

Ik zou even langs de huisarts gaan voor duidelijkheid.
Sterkte

Mommy992
afbeelding van Mommy992
3 dec 2012 - 22:12

Hallo Jola!

ik herken je verhaal! Ikzelf ben in oktober vorig jaar bevallen, heb toen maar even gevloeid en daarna weken niks! Mijn menstruatie bleef maar uit. Ik ben toen naar de huisarts geweest en bleek inderdaad gelijk na de bevalling weer zwanger te zijn geworden! Het schijnt dat je na je bevalling ontzettend vruchtbaar bent! 

Lilypie Second Birthday tickers

 

 

Lilypie Pregnancy tickers

Serina27
afbeelding van Serina27
26 nov 2012 - 23:20

Dat van die borstvoeding schijnt een fabeltje te zijn dat je dan minder vruchtbaar bent of wat je veel hoort als je borstvoeding geeft ben je sneller terug op je oude gewicht. De symptomen die je noemt komen idd voor bij zwangerschap zoals je zelf ook al zegt maar je kunt de dingen ook gaan zien als je denkt dat je zwanger bent. Als die testen je geen duidelijkheid geven zal ik toch eens langs de huisarts gaan voor een bloedtest. Sterkte!

jut
afbeelding van jut
26 nov 2012 - 21:17

geef je borstvoeding? Want dan ben je voorlopig ook nog een stuk minder vruchtbaar. Helemaal niet vruchtbaar wil ik niet zeggen, zodra er langer dan 4 uur tussen de voedingen zit begint dat weer terug te komen. De kans lijkt me niet zo groot dat je zwanger bent. Als er langer dan een week of 3 a 4 tussen die onveilige vrijpartij zit en een negatieve zwangerschapstest dan weet je zeker dat je niet zwanger bent.  

Lilypie Pregnancy tickers

RRR
afbeelding van RRR
25 nov 2012 - 13:54

De zwangerschapstesten geven aan dat je niet zwanger bent,

die eerste test die de volgende ochtend liet zien dat je zwanger was, is niet betrouwbaar.

Want een test is maar 5 minuten geldig na het testen.  Het komt erg vaak voor dat een test uren later een andere uitslag uitgeeft. maar deze is dus niet betrouwbaar!

Je ongesteldheid zal wel uitblijven omdat je wat spanning hebt.

succes ermee!

jola-683725
afbeelding van jola-683725
25 nov 2012 - 12:44

Is er dan niemand die dit herkent???

 

Heb 2 dagen geleden nog een test gedaan, hetzelfde resultaat als de eerste. Ik word er een beetje gek van. Heb nu nog 1 test liggen en ik heb met mezelf afgesproken dat ik die niet voor aankomende vrijdag ga doen, want elke test die ik nu gedaan heb begon ik te trillen van de zenuwen voordat ik uberhaupt op de wc zat. En als ik het wel blijk te zijn is het niet goed voor de baby al die spanning.

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.