Zwanger na abortus

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
aliice91
afbeelding van aliice91
18 jan 2021 - 16:58
Zwanger na abortus

Hallo allemaal,

een maand geleden heb ik we abortus laten doen. Wij hebben al twee kindjes van 2 en 4 en een derde was (nu) niet gepland. We hebben twee temperament volle kinderen wat wij als erg druk ervaren. Ook de nachten zijn nog steeds niet altijd rustig, zijn beide vanaf baby al slechte slapers. Vinden het dus heerlijk dat we deze rust eindelijker weer wat meer terug gaan krijgen. Ook 'moeten' we veel gaan verbouwen en opknappen aan onze woning wat financieel ook weer een klap gaat geven. Dit met nog een paar argumenten heeft voor ons de doorslag gegeven de zwangerschap toch de beëindigen. Nooit gedacht dit ooit te gaan, was hier altijd fel op tegen, maar toch kwam het helaas op ons pad. Aan de ene kant voelt het heel egoïstisch dat we deze keuze gemaakt hebben omdat we het in principe wel zouden kunnen redden, maar we moeten er veel voor opgeven en weten ook niet of dit voor onze relatie heel best gaat zijn. Nu we dus een maand verder zijn komt toch weer het idee dat een derde zwangerschap niet uitgesloten is. Het voelt gewoon nog steeds niet alsof ik mij laatste zwangerschap/kindje gehad heb. 
 

zijn er meer die na een abortus van een tweede/derde kindje later alsnog voor een kindje is gegaan? Ben zo in de war want ik sta nog wel achter mijn keuze! Maar hoe kan ik dan nu wel alweer deze gedachtes hebben? Of is het ook een stukje 'rouwen'? Het afscheid nemen van nooit meer zwanger zijn/een klein baby'tje krijgen?

aliice91
afbeelding van aliice91
17 jan 2022 - 23:09

Hee, 

Hier alsnog een reactie van mijn kant. Vreemd hoe je brein ineens niet meer 'normaal' kan nadenken op het moment dat het eigenlijk moet en je beslissing later, na meer nadenken, er toch ineens heel anders over denkt. Fijn om te lezen dat ik hierin niet te enige ben. Zijn jullie inmiddels in verwachting van een vijfde kindje? Zo ja hoe sta je er nu in? Ben je er nu oké onder? Of blijf je toch een bepaalde spijt/schuldgevoel houden?

 

wij hebben nog nog geen derde kindje gekregen. Mijn vriend is totaal geen prater dus we hebben door geleefd alsof er nooit iets gebeurd is, al gaat er geen dag voorbij dat ik er niet aan denk. Ik ben er wel oké onder, weet dat het toen in allerlei opzichten gewoon geen goed moment was. Toevallig twee weken geleden, nadat het toch weer steeds meer begon te kriebelen, aangekaart bij vriend en ook hij gaf aan toch wel steeds vaker te denken om nog voor een kindje te gaan! Nu dit uitgesproken te hebben willen we het even laten bezinken, er goed over nadenken en dan denk ik dat we er toch voor gaan! Al te lang willen we ook weer niet wachten aangezien de jongste 'al' 4 zal zijn als de volgende gaat komen (als alles goed mag gaan natuurlijk). 

hoop dat je na zo'n lange tijd alsnog reageerd op mijn verhaal, erg benieuwd hoe jij er nu in staat.

 

groetjes aliice91

rach-1319684
afbeelding van rach-1319684
8 jun 2021 - 09:35

Hoi aliice91,

 

hier in zijn wij een gezin van 6 , 4 kindjes. In feb kwamen wij er achter dat wij zwanger waren , niet gepland. Ik raakte volledig in paniek. Wat zouden andere wel niet denken. Wij hebben toen ook voor een abortus gekozen. Vindt het nog steeds verschrikkelijk dat ik daar voor gekozen heb. Gelukkig waren nog niet erg ver in de zwangerschap. Nu 4 maanden later ... na veel praten , gaan we toch voor een 5 kindje. Er lijkt vooral een taboe te heersen rondom abortus. Soms maken we deze keus omdat we geen andere uitweg zien.

 

ben benieuwd of jullie voor een 3 e kindje zijn gegaan?

 

Gr Rach-1319684