Nog een derde kindje of toch maar niet?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kraamdame
afbeelding van kraamdame
3 okt 2012 - 14:18
Nog een derde kindje of toch maar niet?

Ik zit vreselijk in dubio!!

Wij hebben twee prachtige kinderen: een mooi en stoer jongetje van 2 en een schattig meisje van bijna 1.
Na de geboorte va de jongste hebben mijn man en ik tegen elkaar gezegd dat het zo goed is en er geen kindje meer bij komt.

Aangezien ik niet tegen de hormonen in pillen,prikken en spiraaltjes kan, gebruiken wij alleen condooms om een zwangerschap te voorkomen. Omdat dit maar beperkt veilig is, "liggen we stil" rond de eisprong. Lijkt erg veel gedoe, en dat is het ook.

Afgelopen maand zijn we wat onvoorzichtig geweest en dat vonden we allebei toch wel erg spannend. "Het zal toch niet..."!
Gelukkig is het goed gegaan en komt er nog geen kindje.

Mijn man stelt nu voor "de leiding door te knippen" omdat hij er zeker van is dat er geen kindje meer bij hoeft.
Ik ben in de tussentijd gaan tweifelen... 
Een derde kindje is eigenlijk niet handig:

- er zouden er twee bij elkaar op de kamer moeten
- in de auto is het lastig
- ik heb bekkeninstabiliteit (hoe erg is het dit keer?)
- bij beide kids ben ik met 30wkn met weeën in het ziekenhuis beland (kans is dit keer ook groot, wat te doen met de andere twee?)
- Vk zegt dat het wel kan, maar raad het niet van harte aan
- De opvoeding van deze twee is leuk, maar pittig dus heb voorlopig de energie er nog niet voor.
- Met mijn werk (als gastouder) is het niet handig want dan kan ik alleen nog BSO doen ivm leeftijden. Dus dan zou ik buiten de deur moeten gaan werken.

Aan de andere kant is daar mijn gevoel... Zwanger zijn is afzien voor mij maar tegelijkertijd zooooo magisch en fijn!!!
En dan zo'n klein hummeltje dat helemaal van je afhankelijk is en waarover je je steeds verwonderd als je trekjes van jou of je man ziet... Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin.
ETC. :-)

Ik vind het zo eng om deze definitieve keuze te maken terwijl het gewoon echt niet verstandig is dit nog een keer te doen.
Daarbij zijn we dat gehannis met het rubber en het rekenen nu ook wel een keertje zat.
 

Mijn man snapt mijn tweifel en geeft me alle tijd. Hij vind dat ik het in alle rust moet beslissen en heeft gezegd dat hij rustig afwacht en er over een half jaar wel weer over begint. Wel heeft hij duidelijk gezegd dat het voor hem echt niet hoeft en dat hij alleen maar problemen voorziet en daarbij nu ook wel graag een keer wil gaan genieten van de volgende stappen en straks fijn op stap wil zonder voedingen, kinderwagens etc mee te hoeven slepen.
En ik vind dat hij groot gelijk heeft! 
Waarom knaagt het dan nog zo....... 

Ik was afgelopen maand zo blij dat ik niet zwanger was en vind het ook dood eng om nog een keer alles te moeten doorstaan... En toch... Diep in mij zit een klein stemmetje dat zegt: "het is zo bijzonder en mooi en fijn, eentje nog...."

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
3 okt 2012 - 14:27

Je beide kindjes zijn nu nog zoooo jong! Een derde hoeft toch ook nu nog niet. Die beslissing zou ik later nemen en niet nu. Nu is het erg druk en drie kindjes onder de 4 jaar is ook wel heel erg veel van het goede. Zelf kom ik 5 jaar achter mijn beide zussen aan en ik heb vroeger dat leeftijdsverschil niet echt als vervelend ervaren. Afhankelijk van je leeftijd zou ik die beslissing uitstellen. Als je namelijk al 37 bent, dan is het inderdaad wijs om nu te weten wat jullie willen. 

En qua anticonceptie... Ik meende een tijdje terug iets te hebben gelezen over een pil die mannen konden slikken. Misschien is dat iets om te onderzoeken?

Lilypie Third Birthday tickers