Negatieve test, toch zwanger?

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Boskatje
afbeelding van Boskatje
23 feb 2010 - 20:29
Negatieve test, toch zwanger?

Hallo allemaal,


Ik schrijf niet zo vaak op een forum maar ik wil nu toch wel heel graag mijn verhaal kwijt en weten of andere mensen dit herkennen.


Toen mijn man ik ik ruim 3 jaar geleden zwanger probeerden te worden van ons eerste kindje kon mij dit niet snel genoeg gaan, zeker de eerste maanden stond ik al klaar met een test als ik een dag overtijd was. Helaas was deze steeds negatief. Na 10 maanden ging het echter anders.


Enkele dagen voordat ik weer ongesteld moest worden voelde ik me zwanger, ik had tintelingen in mijn borsten, was misselijk en voelde me gewoon anders dan anders. Ondanks dat ik niet overtijd was toch weer een test gedaan die negatief bleek. Ik was niet alleen teleurgesteld omdat ik weer niet zwanger was maar vooral omdat ik niet begreep dat mijn lichaam me zo voor de gek kon houden. Ik voelde me toch zwanger? Had toch de symptomen?


Enkele dagen later werd ik ongesteld, ik had echter veel minder bloedverlies dan normaal en na 2,5 dag was het al weer voorbij. Ik snapte er niets van, was ik dan toch zwanger? Omdat de kwalen bleven na een paar dagen nog maar een test gedaan die nu wel positief was. Dus toch zwanger!


We zijn nu een paar jaar verder en proberen sinds kort een broertje of zusje voor ons kindje te verwekken. Er zit nu voor mij wat minder druk achter, ik weet inmiddels dat het allemaal uiteindelijk wel lukt maar ook dat het niet zo snel gaat als je soms zou willen. Ik was en ben er nu dus veel minder mee bezig.


Afgelopen donderdag begon ik me echter flink misselijk te voelen en had ook af en toe wat tintelingen in mijn borsten. Toen ik terug ging rekenen zag ik dat ik al weer bijna ongesteld moest worden, dit was pas de eerste keer dat ik eventueel zwanger kon zijn. Ik zocht er eerst niets achter maar toen de misselijkheid en tintelingen bleven zaterdag toch maar weer een test gekocht en gedaan. Negatief. Maandag ongesteld geworden maar veel minder hevig dan normaal. De misselijkheid en tintelingen blijven. Maar even gebeld met de huisarts die me adviseerde af te wachten en wanneer de symptomen blijven over een week of twee nog maar eens een test te doen.


Zou de test voor de 2e keer ongelijk kunnen hebben of houdt ik (en mijn lichaam) nu toch echt mezelf voor de gek?


Zijn er meer mensen die één of zelfs meerdere malen negatieve testen hadden maar toch zwanger bleken te zijn?

Boskatje40232.8125115741
mamavanlexie
afbeelding van mamavanlexie
12 aug 2014 - 20:11

Hey boskatje,

Als ik jou verhaal zo lees krijg ik een beetje hoop! Twijfel zo aan mezelf. Hier mijn verhaal.

 

Sinds een aantal maanden proberen ook ik en mijn man om zwanger te worden van ons 2e kindje. Na het verwijderen van mijn spiraaltje al vrij vlot mijn menstruatie gekregen. Nu is het dus zo dat ik 2 weken geleden echt een hele rare menstruatie heb gehad.. duurde 1,5 dag.. nog geen eens en het was ook ineens weg...niks geen bloed meer. Ik zelf zocht er niks achter, todat ik van de week op de bank zat en duizelig werd en onder de douche ook zag dat mijn borsten er anders uitzagen en aanvoelde.. toevalig nog een test in huis..en er was een heel licht streepje te zien..ik dacht van oké morgen nog ochtend nog even testen met de ochtend urine..en wat blijkt..test negatief!!! Snap er niks van en de kwaaltjes worden erger...na mijn idee ook geen eisprong gehad, aangezien ik die altijd voel. Vanmiddag weer een test gedaan en ook die was negatief.. begin nu echt te twijfelen het rommelt in mijn buik, borsten zijn 'zwaarder' als normaal ruik ineens hele rare geurtjes..ik voel me echt zwanger..of mij lichaam denkt het omdat ik het zo graag zou willen..weet niet wat ik moet doen..

Mamavanlexie

yvoline
afbeelding van yvoline
27 mrt 2010 - 07:45

He lieve meiden,


Ik heb afgelopen week helaas een miskraam gehad. Ook dit keer zat het er weer niet in helaas. mijn huisarts wil pas weer actie ondernemen als we anderhalf jaar bezig zijn of 5 miskramen hebben gehad. Pfff. dus gewoon maar weer verder gaan proberen, en de moed erin zien te houden.


Bedankt voor jullie reacties.Sterkte allemaal


liefs Yvonne

claudiajan
afbeelding van Anoniem
25 mrt 2010 - 19:19

Ik weet hoe het is ik en mijn manzijn al vanaf vorig jaar julie bezig voor een derde en ik ben nu 7 dagen overtijd en ik heb zelf al 3 testen gedaan negatief bij de huisarts ook negatief en ik ben bij de verloskundige geweest die heeft een echo gemnakat niks te zien en ik moet morgne dan bloed prikken om te kijken of ik zwanger ben en de huisarts adviceert om aanstaande dag nog een keertje een test te doen dus is het maar af wachten of ik zwanger benb jah of nee en ik ben in de ochtend misselijk en ik heb krampen in mijn onder buik sávonds als ik rustig op de bank zit of op bed lig

kathinka
afbeelding van kathinka
21 mrt 2010 - 21:28

Hoi Yvoline,

Ik weet wat je voelt. Ik zit nu in precies het zelfde schuitje. Ik heb dinsdag te horen gekregen dat ik uit moest gaan van een miskraam. Als er morgen nog niets gebeurd is mag ik terug naar de huisarts. Ik ben al een week in onzekerheid en weet niet waar ik aan toe ben.

Ik hoop dat ik morgen gewoon doorgestuurd wordt voor een inwendige echo want dit wachten schiet echt niet op.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
jut
afbeelding van jut
20 mrt 2010 - 16:16

Hoi Yvoline,

Wachten is nooit leuk. Toen ik zwanger wilde worden duurde het 8 maanden voordat ik zwanger was, helaas eindige dat in een miskraam. Gelukkig was ik 4 maanden later opnieuw zwanger waaruit ik nu een fantastische dochter heb. Ik heb de periode vóór de zwangerschap als heel moeilijk ervaren. Zo graag zwanger willen worden en elke keer weer ongesteld worden en ik had de pech dat mijn cyclus raar deed. Ik heb vaker gedacht dat ik zwangerschapskwalen had maar toen ik echt zwanger bleek te zijn had ik nergens last van. Ik ken zelf genoeg mensen waar de eerste testen negatief waren. Laatst bij een vriendin was hij pas positief bij 4 weken overtijd. Blijkbaar een latere eisprong gehad. Je zult toch moeten wachten, meer kan je niet doen denk ik. En ik weet het, het is verschrikkelijk om te wachten. Ik hoop dat ik straks voor mijn tweede ook snel zwanger ben....

Lilypie Pregnancy tickers

yvoline
afbeelding van yvoline
19 mrt 2010 - 03:47

Hallo allemaal,


Ik en mijn vriend zijn aan t proberen om een 2de kindje te krijgen. Hoewel ik er nu helemaal niet zo sterk mee bezig ben als bij de eerste (wat anderhalf jaar geduurd heeft) Vinden we het toch allemaal wel weer spannend.


Nu is t zo dat ik in januari mijn laatste menstuatie heb gehad 2 testen verder ben en de testen negatief zijn. Bij de huisarts geweest, en die zegt of je hebt een miskraam gehad en je cyclus is van sl*g of je bent toch zwanger, gewoon rustig afwachten GRRRRRR. Dat is nu juist het geen waar ik zo slecht in ben. Heb allemaal van die zwangerschapskwaaltjes, jeuk, misselijk last van mn borsten enz. Maar durf eigenlijk niet te hopen dat k zwanger aangezien het afgelopen jaar al 4x is mis gegaan.


Kan iemand mij advies geven?


liefs Yvonne

kathinka
afbeelding van kathinka
24 feb 2010 - 13:56

Hoi Boskatje,

Ik ben mama van 2 kindjes. Mijn eerste keer zwanger was een zwangerschap die niet gepland was maar nog voor ik menstruatie miste wist ik al dat ik zwanger was. Ik liep spugend een bakkerij uit terwijl ik normaal die luchten super lekker vond. Mijn hele zwangerschap heb ik de lucht van bladerdeeg niet kunnen waarderen.

Bij Manuël was ik begin augustus voor het laatst ongesteld geweest en met mijn verjaardag eind augustus was ik weer niet zeker van mijn lichaam. Weer misselijk een beetje zeurend gevoel in mijn onderbuik. En ik dacht weer zwanger te zijn dus heb een test gedaan. (25 aug.) deze was negatief. Een week later had ik het gevoel nog steeds en doordat ik tot begin augustus mijn dochter volledig borstvoeding had gegeven kon mijn cyclus afwijken. Ik dacht dat de test dus te vroeg geweest kon zijn. Deze test was echter weer negatief. Weer een week later heb ik weer getest en ook die test was negatief. Langzaam aan begon ik echt ziek te worden dus ben ik naar de huisarts gegaan. Het hele verhaal neergelegd dat ik ziek was een huis aan het verbouwen was 3 negatieve testen had maar niet wist wat ik moest verwachten. Zij wist het zeker ik kon niet zwanger zijn, Het moest wel stress zijn.

In november begon ik me minder ziek te voelen maar ik bleef wel heel moe. Na nog eens denken ben ik nog maar een test gaan doen. Deze was vet positief. Na even rekenen en uitgaande van 1 augustus kwam ik op een zwangerschap duur van ongeveer 16 weken. Na een week mocht ik een echo laten maken. Ik bleek toen 13 weken en 4 dagen zwanger te zijn.

Op het moment dat ik dacht dat ik zwanger was, was ik dat waarschijnlijk net. Als de huisarts naar me geluisterd had en wel een test had gedaan dan was ik eerder op de hoogte geweest van een zwangerschap en had ik anders geleefd.

Ach ja het is achteraf praten. De kans bestaat dus dat jij een latere eisprong heb dan je denkt of dat je minder hcg maakt in het begin van de zwangerschap. Hierdoor kan een test vals negatief zijn.

Ik hoop voor je dat je zwanger bent. Test je over een weekje nog een keer en blijft dit gevoel laat dan een bloedtest doen. Dit kost je 10 euro van je eigen risico en is zeker een eerlijk resultaat.

Veel liefs Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl