Langer dan een jaar.

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
justadream
afbeelding van justadream
4 aug 2016 - 23:33
Langer dan een jaar.

Hallo allemaal,

Ik ben Charlotte 20 jaar en ik probeer al langer dan een jaar zwanger te worden.
Mijn vriend is al wat ouder en wij zijn klaar om samen een gezin te starten.
Helaas gaat dit gedeelte in onze relatie niet zo soepel.

Mijn vriend en ik keken een jaar geleden naar wat wij de makkelijkste en zo min mogelijk stressvolle manier vonden, wij kwamen erop uit dat we het elke avond wilde proberen totdat het raak was. (ook omdat mijn cyclus nooit gelijk is, en ik dus de dagen van mijn cyclus niet precies weet). Inderdaad probeerde wij het elke avond bijna een heel jaar lang, en de onzekerheden en de moeheid sloegen toe, daarnaast was de seks ook niet spannend meer wat wij beide erg jammer vonden en daardoor gezegd hebben dat dit anders moet.

Vandaag voor het eerst 6 ovulatietesten gekocht, en nu hopen dat we het in plaats van op de gok, meteen weten wanneer de eisprong komt (als die komt dat is ook nog de grote vraag).

Wie heeft er ook zolang over gedaan, en is uiteindelijk door zo'n ovulatietest toch makkelijker zwanger geworden? of wie heeft er tips om de seks toch spannend te houden ondanks dat we proberen zwanger te worden met zo min mogelijk stress?

Groetjes xxx

Haikaa
afbeelding van Haikaa
28 okt 2016 - 14:30

lichamelijk moet bij jullie beiden alles in orde zijn, dat is al punt een. Maar elke dag vrijen komt de zaadproductie niet ten goede, bij te veel zaadlosingen zijn er nauwelijks nog (levende) spermacellen te vinden. Daarbij komt, dat sperma tot 72uur in jou lichaam "goed" blijft, op zoek naar de eicel. En het belangerijkste is al gezegd, niet te druk om maken. Wij hebben 2,5 jaar geprobeerd en het is niet gelukt. Toen ik het eenmaal helemaal los heb gelaten was het in een keer raak. Success verder

Bewust Voeden
afbeelding van Bewust Voeden
13 sep 2016 - 21:16

hoi Justadream, wow 1 jaar lang elke avond seks, wat knap dat jullie dat zo lang vol gehouden hebben. Nu wat meer rust in de tent door de ovulatietesten. Zonde he dat er zoveel spanning op komt te staan. Weg samen romantisch een baby maken. Gewoon elke avond verplicht vrijen. Dat houdt het niet leuk. Super dus dat je er nu meer ontspannen mee om kan gaan. 
Wat je kan proberen om je kansen op een zwangerschap te vergroten is het aanpassen van je voeding. Dat het niet lukt om zwanger te raken, kan heel goed komen omdat jouw lichaam (of wellicht dat van je vriend) op dit moment niet voldoende grondstoffen bevat om een prachting nieuw leven te maken. Dat kan echt een goede reden zijn, waarom je lichaam het niet toelaat. Als je voor jezelf al te weinig grondstoffen hebt, gaat je lichaam niet het risico lopen dat je een zwangerschap misschien niet overleeft, dus wordt je dus niet zwanger. Ik weet niet of dit bij jou aan de orde is, maar je zou eens alle toegevoegde suikers uit je eetpatroon kunnen halen en kijken wat het voor je doet. Je kan hier veel informatie over vinden op internet. 

Als je van mij meer informatie wil, kan je kijken op www.bewustvoeden.nl 

Ik hoop dat je snel een positieve zwangerschapstest in je handen mag hebben. 

justadream
afbeelding van justadream
11 aug 2016 - 14:40

Ten eerste gefeliciteerd met jullie zoontje! Dat moest een hele opluchting zijn geweest voor jullie!
Hoe doet hij het en hoe gaat het met jou op dit moment?

Op dit moment probeer ik wat minder stressvol te zijn door erachter te komen hoe mijn cyclus in elkaar steekt,
ik denk dat dat al zal helpen. Gister heb ik mijn eerste ovulatie test gedaan en er kwam een heel licht streepje die bijna niet te zien was. Dus wie weet heb ik ongeveer over 3/4 dagen mijn eisprong. Dan zou ik gewoon een normale cyclus hebben. Ik ben van plan dit een paar maandjes uit te zoeken zodat ik precies weet hoe of wat.

Op dit moment hebben mijn vriend en ik gelukkig wat meer spannende seks omdat we er op dit moment niet zo mee bezig zijn. Het hoeft nu niet perse elke dag, dus dat is wel prettig.

Als hij inderdaad onregelmatig lijkt te blijken ga ik toch maar eventjes naar de dokter. Eerst maar eventjes 3 maanden afwachten.

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
5 aug 2016 - 08:52

Stap 1 is toch voornamelijk er niet teveel mee bezig te zijn.. en dat is heel makkelijk gezegd maar vaak toch de waarheid. Wij waren er ook teveel mee bezig tot ik een miskraam kreeg en toen was ik voornamelijk daarmee nog bezig en een maand later was ik weer zwanger en ons zoontje is 3 weken geleden geboren.

Daarnaast is het misschien raadzaam even naar je huisarts te gaan misschien heeft die nog tips betreft je onregelmatige cyclus.

En seks moet spannend blijven en niet alleen een baby maak dingetje.. dus zodra je dat los laat zal de seks ook weer spannender worden. Nu lijkt het een "moeten".