Kinderwens

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
wendyvanliemde
afbeelding van wendyvanliemde
17 feb 2008 - 20:55
Kinderwens

Hallo,


Ik ben Wendy en nieuw hier.


Ik ben eigenlijk nog met de vraag bezig: wel of geen kindje willen. Vind het best moeilijk, omdat ik meer denk aan de toekomst in wat voor maatschappij komt mijn kindje te staan, en hoe doe ik het met het finacieel gedeelte en werk enz. Hoe hebben jullie een keuze kunnen maken? Ik heb dus gevoelens om wel een kindje te willen en ook gevoelens om het niet te willen. Wanneer weet je nu eigenlijk zeker dat het goed zit zeg maar. Ik heb nu al wel afgesproken met mijn man dat we komend jaar er nog niet aan beginnen om het zo even te noemen. Dus ik heb ruim de tijd om goed rond te kijken en alles goed uit te vragen hoe en wat. En ben dus ook vollop bezig om info te winnen over van alles en nogwat en heb al veel dingen gelezen en gehoort waar ik geen weet van wist en dat is wel zo fijn. Ik hoor graag jullie reactie`s of ze nu positief of juist negatief zijn ik hoor ze graag.


Groetjes Wendy


ps. Ik wordt dit jaar 29 dus ik heb nog wel tijd maar wil wel zeker als ik een kindje wil voor mijn 35 zwanger zijn zeg maar, dat staat al vast voor mezelf.

wendyvanliemde39495.8308217593
wendyvanliemde
afbeelding van wendyvanliemde
12 mrt 2008 - 20:46

Hoi,


Allemaal bedankt voor jullie berichtjes. Samen met mijn man zijn wij er helemaal uit en hebben er voor gekozen dat we heel graag samen een kindje zouden willen. We gaan dus eind dit jaar beginnen om zwanger te worden zeg maar. Mijn geluk kan niet op. Sinds we het hebben besproken kan ik nergens anders meer aan denken. Iedereen veel succes met zwanger worden en de zwangerschap.


Groetjes Wendy

Sabrina-en-Tygo
afbeelding van Anoniem
12 mrt 2008 - 10:33

Hoi Wendy,


Mijn kinderwens is altijd groot geweest, maar wij hebben gewacht tot dat wij het kindje ook alles konden geven. Liefde sowieso, maar bedoel meer tijd en geld. Dus na mijn studie zijn we 'begonnen'.


Mijn collega was destijds net terug van zwangerschapsverlof en zat vol leuke verhalen. Heel vaak dacht ik ook, dat wist ik allemaal niet, hoe moet ik dat weten. Maar eignelijk gaat het vanzelf. Je doet wat jij denkt dat goed is voor je kindje. Ook leer je veel van je omgeving, kraamverzorgster, opa's oma's, vriendinnen, boekjes, etc.


Wat de financien betreft. Ik denk altijd maar er zijn ook mensen die het veel minder breed hebben dan wij en die redden het ook. Het is alleen even wennen aan je uitgevingspatroon. Zelf ben ik echt een shopper, kleding, schoenen, tassen etc. Nu doe ik dat ook nog hoor......maar kijk veel vaker naar kinderkleding (hele kast al vol...) dan voor mezelf.


Ik wens je veel succes! Een kindje hebben is echt heel mooi, ik kan er er uren naar kijken en het geeft me veel voldoening.


Je wiilde ook eerlijk een antwoord. Wij hebben de planning om 2 kindjes te 'willen'. Maar ik vond de bevalling best heftig en het einde van mijn zwangerschap zwaar. Ik ben er nu voorlopig nog niet aan toe. En heb ook nog steeds moeite met het intiem zijn. Maar ben wel ozo blij met Tygo en dat is het belangrijkste.


Groetjes,


Sabrina

corrie
afbeelding van Anoniem
11 mrt 2008 - 15:23

hoi wendy,

ik ben misschien wel een erg jonge moeder. Onze 1e zwangerschap kwam onverwachts op mijn18e en we hebben besloten om er samen voor te gaan. Ik ben nu een thuisblijfmoeder/huisvrouw en werk elke avond een uurtje. Ikzelf vind het heerlijk en financieel lukt het allemaal ook zolang we natuurijk niet té gek doen maar dat is bij iedereen zo. Ben nu zwanger van 2e en dat was een bewuste keuze. Ikzelf denk dat het voor een kind prettig is om jonge ouders te hebben. En als jij het graag wilt moet je ervoor gaan!! Het is een hele verrijking van je leven, het is missch ook wel opoffering maar dat is het echt wel waard. Je gaat weer door de ogen van een kind kijken. Het is niet goed uit te leggen aan iemand zonder kinderen maar ik vind elke dag een feest. Onze zoon is nu bijna anderhalf en ik heb elke dag van in leven meegemaakt em ik zou het niet willen missen! Succes met je keuze!!!

mama-Petra
afbeelding van Anoniem
20 feb 2008 - 19:28

Hoi Wendy,


bij mij is het gevoel dat ik kinderen wilde er altijd al geweest, ik werk nu ook met kinderen. Ik kwam vanzelf in een fase waarin er om mij heen een aantal kinderen geboren werden, en vanaf dat moment ging het bij mij ook heel erg kriebelen. Bij iedere kinderwagen die ik zag, zag ik mezelf erachter lopen, en bij iedere dikke buik die ik tegenkwam dacht ik aan mijn eigen buik. Tja, toen zijn we er voor gegaan.


Maar ik ben het wel met titsia en liton mommy eens: het blijft jullie beslissing, en met liefde is een kind al heel ver.


Succes ermee!


Groetjes, Petra

LITON-mommy
afbeelding van Anoniem
19 feb 2008 - 11:56

Hey,

Ik kan alleen maar antwoord geven op je vraag: hoe weet je nu zeker dat het goed zit? Nooit. Je weet het nooit zeker dat het goed zit. Bovendien is het zo dat als jullie je best doen om het kindje met alle liefde maar ook grenzen op te voeden, dat hij/zij het best zal redden, wat voor maatschappij ze ook in komen te staan. Belangrijk is wel dat jullie als je zwanger gaat worden, zeker weten dat jullie dit echt willen, anders ontneem je je kind die liefde die hij nodig heeft om sterk in zijn schoenen te staan. Je moet ook niet alles willen voorkomen voor het kindje en voor jezelf. Het leven brengt altijd moeilijke dingen met zich mee, maar als je altijd wacht tot het moment dat je leven of het leven van het kindje dat niet zou doen, zal je nooit een kindje krijgen, en daar misschien ontzettend spijt van krijgen. Succes met alle overdenkingen en de beslissing. Onthoud wel: je kan ook te veel over dingen nadenken en bij dingen stil staan.

Groetjes,

titsia
afbeelding van titsia
17 feb 2008 - 21:15

hoi wendy,


ik denk dat dat een vraag is die alleen jij kan beantwoorden. Het enige advies wat ik je kan geven is luister goed naar je eigen gevoel......


heel veel suc6 met jullie (jouw) beslissing