kennen jullie die twijfel??

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
eeja
afbeelding van eeja
17 nov 2008 - 14:30
kennen jullie die twijfel??

he lady's,

mijn meissie word deze maand 2 jaar, en ik heb een de kriebels voor een 2e..mijn gevoel zegt jaaaa maar mijn verstand zegt nee..

kennen jullie die twijfel??

ik heb een behoorlijk pittig 1ste jaar gehad, noa huilde heel veel en had zelf een postnatale depressie. dus wel bang dat het weer zo moeilijk gaat worden, de angst dat het te druk voor me word..enz enz

wat is jullie ervaring hierin?

groetjes andrea

shirl
afbeelding van shirl
21 nov 2008 - 21:10

hoi eeja,


Ik zelf had ook eerst twijfels voor een tweede, had bij de eerste best een zware bevalling ,25 uur, maar toch wou ik graag een tweede kindje. bij de eerste duurde het een half jaar voor ik zwanger was dus ik stopte met de pil en had verwacht dat ik nog wat tijd zou hebben om aan het idee te wennen dat we er weer voor gingen maar ik was meteen al zwanger best even eng maar het is me allemaal zo mee gevallen. Ook ging de bevalling eenstuk sneller.Je bent ook een stuk zekerder wat erg lekker is.Zelf zou ik al weer een derde kinje willen.Onze oudste is 3 jaar en de tweede is 10 maanden. groetjes shir

kathinka
afbeelding van kathinka
21 nov 2008 - 13:17

Hoi Andrea,

Ik herken de twijfel eng angst wel alleen had ik al geen keuze meer. Ik was toen al zwanger van een 2e. Manuël was ongepland en ik had echt iets van help.

Mij is het veel mee gevallen allemaal maar ik heb geen ervaring met een pnd.

Ik heb wel erg getwijfeld over een 3e. Ik heb een ongeneselijke lichamelijke ziekte en wou toch graag een 3e kindje. Nu is de kogel door de kerk. Mijn lijf kan dat waarscheinlijk niet aan (het verschil tussen wel of geen rolstoel voorlopig) en dus heb ik samen met mijn man gekozen met een sterilisatie op zijn 25ste. Nu hopen dat de uroloog akkoord gaat. Ik vond dit ook zelf een hele moeilijke keuze want ik wou echt een groot gezin. Dat zijn geen 2 kinderen.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
eeja
afbeelding van eeja
21 nov 2008 - 10:07

herkent nu niemand die twijfel?? of die angst of je het wel aan kan??

groetjesss


Marlala
afbeelding van Marlala
17 nov 2008 - 20:37

't Is ook moeilijk.... Dat dilemma heb ik ook gehad ja. Maar ik denk dat je je hart moet volgen, je verstand herkent de alarmbellen. Echt!


Jeetje over 10 dagen alweer 2... Gaat hard zeg! Jens volgt ook rap trouwens... 1,5 mnd nog.


Ik heb in de 2e en 3e maand erg last gehad van misselijkheid. En opzich vind ik dat niet zo heeeeeel erg, maar met zo'n relpeuter om je heen valt 't vrij zwaar. Dus heb ik medicatie gevraagd aan de ha, en daarmee ging 't stukken beter! 't Was niet over, maar draaglijk. Sja en verder weer lekker last van zwangerschaps-ischias... maar daar weet ik mee om te gaan!


Verder nog niks geen moppers, maar wat niet is.... kan nog komen! Maagzuur enzo... bleh.


Verder bij jullie ook weer alles goed? Jij en manlief weer op 1 lijn? Ik ben dit jaar ook nog ff kort aan de anti-depri pillen geweest. Was wel ff nodig want 't ging hier werkelijk nergens meer over... Maar dat terzijde. We zijn nadien lekker op vakantie geweest met de kleine man in Turkije, was een flinke onderneming, maar dat was 't zeeeeker waard!!


Groetjes


eeja
afbeelding van eeja
17 nov 2008 - 18:51

he meis,

gefeliciteeeeerrddd! wat leuk voor jullie! en wat leuk je weer te spreken..khad je helemaal niet meer op mn mns en hyves zag ik..vaagg.

maar wat goed te horen dat het weer lekker stabiel is bij jullie! super joh.

hier is alles gelukkig ook weer stabiel, met noa gaat het helemaal super! nog 10 daagjes,,word ze alweer 2.

vandaar weer beetje kriebels..maar blijf ook wel wat angstig..en dan denk ik..welk gevoel moet ik u volgen? bess moeilijk

hoe issie verder? nog veel last van kwaaltjes?

liefs andreaeeja39769.7452199074


Marlala
afbeelding van Marlala
17 nov 2008 - 15:30

Hey wijffie, was jij er ook nog...


Gaat alles goed nu? De wereld weer een beetje stabiel?


Moet je zien, ikke is ook zwanger en dan te bedenken dat ik (achteraf geleerd) een pré- EN postnatale depri heb gehad. En met Jens hebben wij ook lekker ge-utteld voor we er eens achter waren wat hij had (lactose intolerantie).


Nu is alles weer stabiel en helemaal super, dus wij durfden 't weer aan.


Het voordeel is: je weet waaraan je de negatieve dingen herkennen kan. Dan kan je eerder hulp inschakelen.


Ik heb geleerd m'n masker af te doen en gewoon eerlijk te zijn tegen mezelf en tegen anderen. Ik heb bij de VK en bij de kraamzorg ook al gezegd dat ik dit gehad heb, dus ze houden me nu goed in de gaten.


Gelukkig heb ik nog nergens geen last van, maar ik blijf er op bedacht. Zeker als ik een dag heb en vreselijk moet janken. Maar dat is maar eventjes. Dan moet ik even goed praten met manlief, ook al weet hij niet wat hij er mee moet, als hij maar LUISTERD!! Meestal is dat ook pas aan 't eind van de dag, dus dan kunnen we gauw naar bed; slapen = ontspannen. De volgende dag schijnt 't zonnetje weer!


Ik snap je twijfels helemaal! Maar wees niet bang... zorg alleen wel dat alles om je heen weer lekker gaat en stabiel is .


Groetjes Marla