Ga jij meedoen met FoliumzuurExtra? (alleen in Noord-Nederland)

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
26 jul 2012 - 13:39
Ga jij meedoen met FoliumzuurExtra? (alleen in Noord-Nederland)

Gisteren ontving ik een brief met een folder van onze plaatselijke apotheek waarin ze hun klanten willen wijzen op de mogelijkheid om deel te nemen aan het onderzoek naar het gebruik van foliumzuur. 

In het kort: Er is een groot onderzoek gaande in Europa naar het gebruik van extra veel foliumzuur tijdens de zwangerschap om te kijken of er daardoor ook minder baby's met aangeboren afwijkingen worden geboren. Je moet dan 4 mg foliumzuur slikken per dag in tegenstelling tot de 0,4/0,5 mg die gebruikelijk is. Ook slik je het dan gedurende heel je zwangerschap en niet alleen de eerste 12 weken. Bij je apotheek kun je je aanmelden en de foliumzuur krijg je dan gratis, maar je moet dan wel regelmatig vragenlijsten invullen. 

Ben jij van plan mee te gaan doen? En waarom wel/niet?

Zelf zit ik wat te twijfelen, want je moet dus eerst bij je apotheek je aanmelden. Ik woon in een klein dorp. De apotheek is altijd hartstikke vol (met bekenden) en de helft van de medewerkers ken ik ook. Ik zie mezelf nou niet bepaald de apotheek binnenstappen en als ik aan de beurt ben dat iedereen kan horen dat ik misschien wel mee wil doen met het onderzoek naar... . Ik wil niet dat iedereen weet dat wij weer aan het proberen zijn! Ik heb niet voor niets mijn ovulatie- en zwangerschapstesten online besteld en de zwangerschapsvitaminen heb ik gekocht toen we een weekendje weg waren. Dat is even waar ik op dit moment tegenaan loop. 

Gretha
afbeelding van Gretha
26 jul 2012 - 13:51

ze hebben bij de apotheek ook kamertjes waar je prive kan praten misschien opbellen en de situatie uitleggen ? en dus aangeven dat je mee wil doen maar als het erover gaat je prive wil praten erover in dat kamertje ??

Lilypie First Birthday tickers