Ervaring gezocht, zwangerschaps vergiftiging, tweede kind

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Gwennie333
afbeelding van Gwennie333
14 jan 2018 - 11:51
Ervaring gezocht, zwangerschaps vergiftiging, tweede kind

Hoi,

Afgelopen zomer ben ik bevallen van een mooi gezond jongetje maar de zwangerschap was alles behalve prettig. Tegen het einde werd ik opgenomen met zwangerschapsvergifteging en ben ik ingeleid. Nou hoor ik verschillende verhalen over de kans dat dit weer gebeurd. Mijn verloskundige vertelde me dat ik een verhoogde kans heb, de gynacoloog vertelde me dat je juist bij iedere zwangerschap een kleinere kans heb op zwangerschapsvergifteging en na online te zoeken klinkt het alsof ik een verlaagde kans heb het eerste jaar en daarna juist een verhoogde kans.

Ik wil graag meerdere kinderen en wil ook niet dat het leeftijds verschil te groot is, maar ik wil ook niet weken ziek op bed liggen met een kind van net een jaar oud.

Heeft er hier iemand ervaring met een tweede zwangerschap na zwangerschapsvergiftiging?

LW87
afbeelding van LW87
14 jan 2018 - 20:09

Hoi, bij mijn eerste had ik ook pre eclampsie. Pas aan het eind geconstateerd en bevalling kwam toen ook spontaan op gang. Na 9 maanden was ik zwanger van de tweede en was bloeddruk ed allemaal goed. Mij is ook vertelt dat kans bij een volgende zwangerschap kleiner is. Ze hebben tegenwoordig ook dat ze preventief aspirine voorschrijven voor betere doorbloeding als ze de kans wel verhoogd achten.