dipje

13 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
bienbien
afbeelding van bienbien
24 nov 2013 - 00:39
dipje

Ben net ongesteld geweest en de gebruikelijke dip en teleurstelling leken achter te blijven. Maar met al die vermeldingen van zwangerschappen en aanstaande bevallingen vraag ik me toch weer af of het ons ooit gegund zal zijn dat er nog een babytje zal komen. De wetenschap dat de kans aanwezig is dat onze zeer gewenste tweede er niet zal komen, maakt me bang, verdrietig en onzeker. Feitelijk gezien weten we nog niets, we moeten wachten op onderzoeken en resultaten daarvan, maar ooooo wat ben ik bang. Bang dat wij nooit een tweede zullen krijgen. Juist nu. Alle meiden van mijn zwangerschapscursus hebben of een tweede of zijn zwanger, maar ik niet. Collega's: zwanger, schoonzus: per ongeluk zwanger, mijn lieve vriendin die ook al zolang bezig was: zwanger, mijn beste vriendin: bijna een baby rijker. Haar kind krijgt een broertje, die van mij blijft misschien voor altijd enigs kind. Op zich hoeft dat niet erg te zijn, maar ik vind het nu wel erg. Ik heb eigenlijk geen vraag aan iemand hier....maar ik heb het gewoon even moeilijk nu en wil het even van mij afschrijven, misschien op zoek naar een beetje herkenning. Iemand?

 

bienbien
afbeelding van bienbien
31 jan 2014 - 18:38

O meid, ik weet precies hoe je je voelt. Het is heftig nieuws wat je te verwerken krijgt en het is ook zo dubbel. Je voelt zo'n dankbaarheid voor het feit dat je een gezonde zoon hebt en tegelijkertijd verdriet en angst om je onvervulde verlangen voor een tweede kindje. Dat jouw zoon een wonder is staat vast, maar ik ben het bewijs dat wonderen zich ook best kunnen herhalen een tweede keer. Ik zal voor je duimen. En als er geen wonder gebeurd dat duim ik voor je dat jullie icsi-traject goed zal verlopen en succesvol zal zijn. Heel veel sterkte!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

nausika_a
afbeelding van nausika_a
15 jan 2014 - 14:58

Bienbien, wat goed om te zien dat je zwanger bent! Het geeft mij weer een sprankje hoop. Al is dat sprankje maar heel erg klein...

 

Gisteren mochten we voor de uitslag naar de gynaecoloog. Mijn tests waren allemaal goed, die van mijn man was dramatisch slecht :( Het kleine sprankje hoop is dat dit komt door de buikgriep die hij had een paar dagen voor hij zijn zaad moest inleveren, maar ik vrees dat het wel echt is zoals het is. En dan is ICSI niet eens een reële optie, aldus de gynaecoloog. Hoe wij ooit ons zoontje hebben gekregen, is dan onbegrijpelijk. Ik ben nu vooral verslagen, bevat het nog niet helemaal. Vannacht realiseerde ik me opeens dat ik misschien wel nooit meer zwanger zal zijn... Wonderen bestaan, wij hebben er eentje van 20 maanden rondlopen.

 

Wilde het even kwijt...

bienbien
afbeelding van bienbien
20 dec 2013 - 11:03

@ Gipsy, nou...hier uiteindelijk nog zo'n verhaal.

@ Merel, het is toch aangekomen hoor, die zen....

@ Zwanger22, vreselijk ja dat wachten. Ik hoop voor je dat je snel geluk hebt, ik straal hem naar je door.

@ Nausika, meid, ik weet hoe naar dat wachten voelt, dus straal, straal, straal ik hem ook door naar jou wink. Sterkte in deze moeilijke tijd.

 

En voor alle andere dames die hierop stuiten, misschien is het voor jouw nu geen werkelijkheid, maar wonderen bestaan echt!!! 

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

zwanger22
afbeelding van zwanger22
20 dec 2013 - 09:45

Ik heb op 2-12-2013 een curettage gehad. En nu weer gewoon aan de slag gegaan voor onze 1e !

De gynacoloog adviseerde ons om een 1e ongesteldheid af te wachten, maar vind het zelf niet nodig.

Ik voel zelf of ik me goed voel. en heb geen buikpijn of krampen of iets wat erop lijken.

En maar weer wachtennnnn.....!!!!

nausika_a
afbeelding van nausika_a
28 nov 2013 - 17:37

Ha bienbien,

 

Zelfde verhaal hier? Weet het nog niet, nu al meer dan een jaar bezig voor de tweede en komende dinsdag mogen we voor het eerst naar de gynaecoloog. Wat zal dat brengen? Was ons mannetje een toevalstreffer? Hebben we 'gewoon' pech?

 

Om me heen ook allemaal zwangeren. Meiden die min of meer tegelijk met mij zwanger waren van de eerste, nu de tweede op komst. In mijn saxgroep nu 3 meiden zwanger...

 

Net vruchtbare periode voorbij, en omdat we nog niets weten, omdat we dinsdag pas naar de gynaecoloog gaan, toch maar weer actief geprobeerd. Wie weet... Jammer dat de gynaecoloog daar dinsdag vast nog niets over kan zeggen.

 

Jij ook veel sterkte en succes, hoop dat het ons gegeund is!

bienbien
afbeelding van bienbien
28 nov 2013 - 15:45

@ Inge, dat lijkt me erg vervelend zolang vloeien. Lijk me ook dat je er akelig uitgeput van raakt. Tsja het zou mooi zijn als er toch een wonder mag gebeuren. Het probleem is alleen dat je er zo op gaat hopen, hè? Als je geen anticonceptie gebruikt ben je er toch weer mee bezig in je hoofd. Toch zal ik altijd stiekem blijven hopen dat het je gegund is.

@ Merel en Gipsy, dank jullie voor jullie medeleven. Voorlopig mag het nog niet baten helaas, want we gaan het ivf/icsi-traject in. Ik kan alleen maar hopen dat we daar heelhuids doorkomen en er zwanger uitkomen.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Inge1979
afbeelding van Inge1979
27 nov 2013 - 21:42

@bien: ja, heel af en toe wil ik nog even spieken in het wachthoekje om te kijken of de dames die al zo lang hier wachten en die me nog hebben meegemaakt inmiddels zwanger zijn. en tja een plekje geven. ergens diep in mij zou ik nog steeds voor die tweede willen gaan maar als mijn man niet meer wil en we niet samen er achter staan, dan vind ik wel dat we ook samen een goede beslissing hebben genomen. en ik merk ook, zeker nu ze ook naar school gaat, wat een enorme drukte ik erbij heb. als ik dan sommige moeders heen en weer zie racen die de kleine thuis op bed laten liggen omdat die nog ligt te slapen, weet niet of ik daar zo vrolijk van had geworden. het enige waar ik echt van baal sinds we die mirena hebben laten plaatsen, is dat ik nog altijd en immer vloei. volgens de ha kon dat nog wel tot 6 maanden na plaatsen duren maar ik ben het toch wel een beetje zat na 3,5 maand. heb tegen mijn man gezegd dat ik nog even aankijk hoe ik me volgende maand voel en als het dan nog steeds aanhoudt dat ik hem toch weer laat verwijderen. (en tja, wie weet gebeurt er dan iets spontaans zonder dat we er nog rekening mee hadden gehouden (maar dat denk ik niet)). mijn man zou ook even na gaan denken om zelf iets te laten doen dan eventueel. @maan: nog gefeliciteerd met de geboorte van de kleine meid? hoop dat alles goed gaat.

Gipsy
afbeelding van Gipsy
26 nov 2013 - 12:56

Hoi bienbien,

Hopelijk gaat het lukken en geef niet op. Of dit een verhaal is waar je vrolijk van wordt of niet weet ik niet... maar het geeft wel aan dat je niet moet opgeven. Ik ken je situatie natuurlijk niet precies en weet niet wat het is waardoor je denkt misschien helemaal geen 2e meer te kunnen krijgen. 

Een vriendin van mij lukte het de 1e keer vrij snel zwanger te zijn, toen ze voor een 2e wilde gaan (1e was ongeveer 2 jaar) lukte dit maar niet. Ook zij en haar man zijn allerlei onderzoeken ingegaan, en het bleek dat het voor haar moeilijk was zwanger te raken (de 1e had ze dus al erg geluk mee). Toch is het uiteindelijk spontaan gelukt, 1e was ondertussen 5 jaar en ze stonden eigenlijk op het punt om met diverse behandelingen te starten.

Ik hoop dat je testen een goede uitslag geven en dat je het je lukt je wens voor een 2e te vervullen!

liefs & sterkte.

 

 

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

 

Merel007
afbeelding van Merel007
25 nov 2013 - 20:32

Ik vind het vreselijk vervelend voor je, ik gun het je enorm. ik ga je bij deze zoveel positieve energie toesturen dat het tweede kindje er wel aan móet komen!

ok... *zendzendzend* *duimduimduim* *praypraypray*  

Houd de moed erin bienbien, 

knuffel

bienbien
afbeelding van bienbien
24 nov 2013 - 22:41

Wat een ontzettende lieve reacties van jullie. Dank je wel daarvoor, dat heb ik echt even nodig.

@ Maan, ik vind het juist fijn dat je reageert en lief dat je nog zo betrokken bent. Gaat alles goed met jouw meisje? Komende donderdag hebben we het eerste onderzoek en intake bij de gyn, en twee weken later komt de uitslag van de onderzoeken van mijn man. Ik ben vooral heel zenuwachtig voor dat laatste, omdat het hele medische traject waarschijnlijk daarom zal hangen.

@ Inge, ik wist niet dat je hier nog spiekte. Heel fijn om nog een berichtje te krijgen van je. En je hebt helemaal gelijk hoor. Ik merk dat ik me nu al veel rijker prijs met mijn lieve schat, omdat ik me realiseer hoe bijzonder het is dat zij in ons leven is. Ik vond het daarvoor bijna vanzelfsprekend, maar nu zeker niet. En ze zal ook zonder broertje of zusje uitgroeien tot een prachtmeid, daar ben ik van overtuigd. Heb jij je er inmiddels een beetje bij neer kunnen leggen?

@ Suus, ja ik hoop het ook. Zo te zien is het bij jou nog niet gelukt ook, ik hoop dat daar voor jullie ook verandering in komt.

Thanks meiden.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Inge1979
afbeelding van Inge1979
24 nov 2013 - 21:47

@bien: ik leef met je mee en ik weet hoe het voelt. je hebt het idee dat je er toch ook alles aan hebt gedaan. hopelijk lukt het allemaal met de verdere onderzoeken. en mocht het niet lukken, prijs je dan zeker rijk met het kind dat je hebt en dat gelukkig en gezond is. heart

suus1980
afbeelding van Anoniem
24 nov 2013 - 10:30

@bienbien,  ach god, meid ik leef echt met je mee. zeker met zoveel zwangeren etc. om je heen is het nu extra moeilijk.

ik hoop zo voor je dat de onderzoeken een positief resultaat zullen geven en dat een 2de kindje jullie gegund is !

heel veel liefs suus1980