De weg naar een kindje

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Ellieee
afbeelding van Ellieee
1 jul 2016 - 21:18
De weg naar een kindje

Hoi, wink

Mijn naam is Ellen en ben 23 jaar..

Graag zou ik meer willen weten over de weg om zwanger te worden.. en ook even mijn ei bij jullie kwijt te willen!blush

Sinds 2 jaar ben ik diabeet, type 1. Nu is er eigenlijk al erg lang een kinder wens.. hier zijn we ook al wel mee bezig maar toch zitten we met een paar vragen. Vorig jaar ben ik overgestapt naar andere insuline genaamd insulatard om mijn lichaam hieraan te laten wennen. Nu ben ik druk bezig met "gezonder" voedingspatroon zodat mijn HbA1C daalt. Toevallig afgelopen week langs geweest en het was aanzienlijk gedaald, gelukkig! ik zit nu op 61 en moet onder de 50 zitten mocht ik "het groene licht" krijgen om zwanger te worden.

Nu werd ons in februari verteld dat, mochten wij een kinder wens hebben, we dit aan moeten geven. Dit hebben we gedaan, met de wens om in sept. de pil te kunnen laten staan, een goed verzorgd en diabetes proof lichaam zodat er minder complicaties kunnen komen bij het ontwikkelen van ons kindje tijdens een zwangerschap. Er is ons min of meer verteld dat dit mogelijk was. Wij konden in sept. de pil laten staan met groen licht om zwanger proberen te worden. Wij helemaal blij en op de roze wolk vol trots beginnen aan de veranderingen om zo onze wens uit te laten komen. Afgelopen week zijn we weer bij de internist geweest en werd ons verteld dat als we in sept. de pil willen laten staan wij zowiezo nog anderhalf jaar verder zijn voor we het "groene" licht krijgen van de arts.

De internist vertelde dat mijn HbA1C onder de 50 moet zitten. Ik aan een insuline pomp ga, (wat mijn partner verschrikkelijk vind). Voordat ik de HbA1C naar beneden heb ben ik al 3 4 maand verder. Dan nog de insuline pomp dat kost mij ook nog ongv. 5 maand om helemaal goed ingesteld te willen zijn. Nou mij kennende kost mij dit wat langer. Het was dus een dubbel gesprek.. heel trots dat mijn HbA1C gedaalt is maar een domper dat we never nooit in sept. de pil kunnen laten staan.

Onze vraag is ook, wat nou als ik deze info niet wist en door onveilige seks zwanger raak. Dan is het er, dan zou het toch ook gewoon geboren kunnen worden zonder complicaties? of zou ik deze molen dan ook door moeten en direct aan de pomp met hypers en hypo's omdat mijn lichaam daar aan wennen moet. We staan eigenlijk voor een groot raadsel en weten even niet wat we nu moeten doen.

Graag zou ik reacties willen ontvangen smiley

Groetjes.. angel

Bewust Voeden
afbeelding van Bewust Voeden
13 sep 2016 - 21:23

Goh zeg, wat super lastig allemaal. Die kinderwens ff uitstellen valt toch helemaal niet mee zeker! Bah, wat ontzetten balen zeg. 
Ben je al bekend met het boek 100% suikervrij voor diabetici van Carola van Bemmelen? Diabeten behalen echt supermooie resultaten als ze suikervrij gaan eten. Ik kan het je aanraden om het te lezen en een suikervrije levensstijl aan te gaan. Waarschijnlijk eet je al grotendeels suikervrij, maar kijk eens of je alles wat zij beschrijft al doet. De internist is van deze informatie meestal niet op de hoogte, die hebben weinig geleerd over voeding. Van wat ik mee krijg, zijn ze steeds verbaasd van de resultaten die deelnemers doorgeven. Give it a try zou ik zeggen. Niet geschoten is altijd mis en je doet je lichaam er in ieder geval een groot plezier mee. 

Minoez
afbeelding van Minoez
3 jul 2016 - 18:15

Hoi hoi,

Wij zijn per ongeluk in verwachting geraakt. Ik heb geen diabetes maar wel nerofibromatose type 1. Voor mij kunnen hierin dingen veranderen en er is 50% kans dat ons kindje het ook heeft. Wij kregen voor de zwangerschap (ook) te horen dat, met de kennis van tegenwoordig, er gekeken kan worden wel eitje wel NF draagt en welke niet. Om de kans te minimaliseren dat ons kindje dit ook krijgt. Maar toevallig ben ik in verwachting geraakt en of ons kindje het nou wel of niet kan krijgen, hij/zij is welkom in ons midden.

Daarnaast ben ik nu van de verloskundigepraktijk in mijn woonplaats overgenomen door een plaatselijk ziekenhuis zodat ze mij en het kindje goed in de gaten kunnen houden. Tot nu toe heb ik geen last van mijn NF (nooit gehad) en hoop dat ons kindje het ook niet krijgt en/of heeft.

Ik bedoel hiermee te zeggen dat tegenwoordig het, denk ik, niet meer voor veel problemen zou zorgen als je onverwacht zwanger was geworden. Er is genoeg kennis om dit allemaal op te vangen.

Succes :)

...mama...
afbeelding van ...mama...
2 jul 2016 - 06:59

Hoi,

 

Tips heb ik niet, maar ik wil jullie veel wijsheid wensen in het maken van keuzes. 

Mijnticker.com Tickers

Ellieee
afbeelding van Ellieee
2 jul 2016 - 00:08

Hallo bedankt voor je reactie. En idd je hebt het verkeerd geïnterpreteerd! Ik kom met vragen niets voor niet op een forum..... Mvgr.

Breon
afbeelding van Breon
1 jul 2016 - 22:54

Correct me if I'm wrong, maar tussen de regels door lees ik de vraag of je nu ook gewoon 'per ongeluk' zwanger kan worden en daarmee tegen het doktersadvies in kan gaan. Dat kan. De arts geeft je advies over de beste behandeling, maar jij mag dit altijd weigeren. Als jij besluit iets anders te gaan doen is je arts ook verplicht de zorg zo goed mogelijk af te stemmen op jouw wens. Een doktersadvies is er echter niet voor niets. Je kunt je baby veel schade toedoen door er niet naar te luisteren. Hier kun je lezen wat de risico's voor je baby zijn:
https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/dagelijks-leven/zwanger-zijn-met-diab...
Misschien interpreteer ik je bericht verkeerd, in dat geval mijn excuses, maar anders raad ik je aan goed navraag te doen over de opties