Cyclus is steeds om en om langer/korter?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
3 sep 2012 - 13:26
Cyclus is steeds om en om langer/korter?

Hallo dames,

Vandaag ben ik opnieuw weer ongesteld geworden. sad Dit keer netjes een cyclus van 28 dagen gehad. Maar wat ik een beetje vreemd vind is dat mijn cyclus de ene keer wat langer is en de andere keer wat korter. Het laatste halfjaar is het precies om en om geweest. Dus de ene keer 33 dagen en de maand daarop 28. Vervolgens weer zo'n 33 dagen en daarna weer 28 dagen. Etc, etc. De verschillen zijn niet heel erg groot, maar wel groot genoeg voor mij om op te vallen.

Zijn er meer mensen die dit hebben? Kan het ook te maken hebben met dat de linkereierstok wat langzamer is met het eitje te laten springen dan de rechtereierstok? Ik maak me zeker geen zorgen, maar ik vraag het gewoon even uit nieuwsgierigheid.

Groetjes Spintsje.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
20 okt 2012 - 00:27

Het volledige verhaal kun je hier lezen: http://wij.nl/wij-forum/miskraam/zwanger-maar-dan-kan-het-niet-goed-zijn-over-mijn-buitenbaarmoederlijke

Maar dat verhaal is wel wat lang. cheeky

 

Dus in een notendop: We schrokken wel even op het moment dat de zuster zei dat de zwangerschapstest positief was. Maar ik wist ook meteen dat het dan niet goed kon zijn. Ook al heb je de stille hoop dat het wel goed is. Ik vond het meer schrikken toen de gynaecoloog vertelde dat ik nog diezelfde dag geopereerd moest worden en dat dit onder narcose moest en niet met plaatselijke verdoving kon. Vooral toen ze vertelde dat ze dan mijn buik gingen vullen met gas, toen had ik het even niet meer. crying Zo bang was ik even. Ik hervatte me wel snel, maar heb ook snel gezegd dat ik de details niet wilde weten. 

Operatie ging goed, maar mijn ene eileider moest worden verwijderd. Die was al kapot. Het is nu een maand geleden gebeurd en ik ben zo goed als helemaal hersteld. (Zowel fysiek als mentaal) Maar draag nog wel mijn oude positiebroeken, want ik vind het nog wat eng om mijn strakke broeken waar de knoop net op mijn navel (= een wond) zit. Ook al is dat al heel. Vorige week wel mijn gewone broek aangedaan, omdat ons zoontje jarig was en ik netjes voor de visite wilde verschijnen. Maar na een paar uur deed het me zeer, dus daarom durf ik dat nu nog niet. blush

Zwanger worden moet in principe nog gewoon kunnen. De andere eileider zou het over moeten nemen. Een eileider kan zowel bij de linker- als bij de rechtereierstok komen. Wist ik eerst ook niet, maar ze zitten dus niet vast aan de eierstok wat ik altijd dacht. Echter moeten we nu eerst even een paar maandjes wachten, omdat alles van binnen goed hersteld moet worden. De kans op herhaling in het kleine reststukje eileider wat nog aan het helen is is anders (te) groot. Krijg nu wel bij een volgende zwangerschap al een echo bij 6/7 weken. 

 

Balen van je menstruatie zeg! Jullie zijn ook al lang bezig meende ik me te herinneren en de teleurstelling wordt er denk ik niet minder op. En dan ook nog een onregelmatige cyclus waardoor je al helemaal niet meer weet waar je aan toe bent. Lijkt me ook wel frustrerend. 

Lilypie Third Birthday tickers

saartje123
afbeelding van saartje123
19 okt 2012 - 23:35

Hoi Spintsje

Jeetje wat heftig dat je een buiten baarmoederlijke zwangerschap heb gehad.
Lijkt me erg schrikken. Ben je daar al weer helemaal van hersteld? Kan je nu weer gewoon proberen om zwanger te raken, of loop je nu hiervoor in het ziekenhuis?

Hier is niets veranderd, m'n cyclus is nog steeds onregelmatig. Vorige maand 26 dagen nu weer 34 dagen.
Vandaag ongesteld geworden, echt bale. Wilde anders morgen een test doen, maar dat is niet meer nodig.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
19 okt 2012 - 22:30

Nog bedankt voor je reactie Saartje. Ik heb ook echt geen idee waardoor de verschilen zijn in cycluslengte. Inmiddels snap ik wel wat meer van het vrouwelijk lichaam doordat ik plots laatst geopereerd moest worden. Het aparte van dit topic is dat ik dus niet 'normaal' ongesteld was, want een paar weken later bleek dat ik zwanger was nadat ik met buikpijn naar het ziekenhuis werd doorverwezen. Het was echter een buitenbaarmoederlijke zwangerschap dus gedoemd om te mislukken. (Verhaal staat hier ook wel ergens op het forum)

 

Wat ik hierdoor nu wel weet is dat de eierstokken niet om en om 'springen'. Dat gebeurd geheel willekeurig. Het kan dus best zo zijn dat de rechtereierstok 4 maanden achter elkaar een eitje geeft en dan pas de linkereierstok aan de beurt is. Dus mijn vraag hierover is dus eigenlijk een beetje 'dom'. De verschillende lengtes van de cycli is kennelijk toch ergens anders van afhankelijk. Hoe en wat weet ik nog steeds niet, maar ik heb me hier verder ook niet in verdiept moet ik zeggen.

Lilypie Third Birthday tickers

saartje123
afbeelding van saartje123
10 okt 2012 - 12:21

Hallo Spintsje,

Ik ken het. Ik ben nu bijna een jaar gestopt met de pil.
Toen ik stopte met de pil werd ik gelijk de eerst volgende maand netjes ongesteld.
Maar vanaf het begin is er aan mijn cyclus geen touw aan vast te knopen, de eerste maanden een korte cyclus daarna een paar maanden een wat langere cyclus tussen de 30 en 35 dagen en nu de laatste maanden weer kortere cyclus.
Dit alles maakt het lastig om ovulatie te testen, dan zou je het eigenlijk een hele maand moeten doen om je eisrpong niet mis te lopen, ik denk dat ik dit maar volgende maand ga doen.
Maar waardoor deze verschillen in lengte van cyclus komen? Geen idee.

Groetjes saartje123