Bevruchting..

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Karolien
afbeelding van Karolien
17 jul 2009 - 15:02
Bevruchting..

Hallo,

Ik heb misschien een rare vraag, maar ik wil graag weten of je de dag voor dat je menstruatie begint ook vruchtbaar bent? Ik ben een vrouw maar dat hele bevruchtings proces snap ik niet zo goed.

groetjes Karo

A-de-J
afbeelding van Anoniem
31 jul 2009 - 15:34

Nee idd, niets is zeker!


Ik ben zwanger geraakt een dag na mn menstruatie, dus dat kan ook nog!LOL


Hadden de hele maand goed uit gekeken, en zie daar, zwanger op een moment dat je het niet verwacht!

Janneke08
afbeelding van Anoniem
28 jul 2009 - 22:42

Hoi Karo,


Wij hebben 1 dag voordat ik ongesteld moest worden gevreeen, ik ben nu zwanger, had vandaag een positive test!


Ik heb een hele late eisprong gehad. Ik heb altijd een regelmatige cyclus, dus om de 4 a 4.5 week en nu dus 6 weken!


Dus zeg nooit nooit..


Karolien
afbeelding van Karolien
24 jul 2009 - 10:59

Bedankt voor de uitleg..

gr. Karo

Nico74
afbeelding van Anoniem
23 jul 2009 - 12:45

He Karo,

in principe ben je de dag voor je ongesteld wordt, niet vruchtbaar. Het eitje dat bevrucht had moeten worden, is al afgestorven en wordt bij je menstruatie idd 'naar buiten' gebracht.

Hierna vloei je dus weer 3-5 dagen (is bij iedereen anders) en dan begint er weer langzaam een eitje te groeien dat rond de 14e dag (als je een cyclus van 28 dagen hebt) springt en dan ben je vruchtbaar. Dus vrijen voor tijdens en na deze dag zou ideaal zijn om bevrucht te worden....

Er wordt ook gezegd dat men een tweede eisprong heeft, maar dat wordt dan weer meer gecompliceerd, als je het eerste gedeelte al niet goed begrijpt (niet kwaad bedoeld!!!)...

grtz,

Nico

Karolien
afbeelding van Karolien
23 jul 2009 - 12:02

Maar in principe als je ongesteld wordt dan gooit je baarmoeder er toch gewoon alles uit.. Dan is tie toch een soort van aan het opruimen??

juf_suus
afbeelding van juf_suus
17 jul 2009 - 17:57

Die kans is erg onwaarschijnlijk omdat in de regel je ongesteld wordt 14 dagen na je ovulatie. Een eicel is ongeveer 2 a 3 dagen vruchtbaar en zaadcellen leven max 1 week. Na je ovulatie wordt alles in je lichaam in orde gebracht om een bevruchting in stand te houden.
Je cyclus is eigenlijk in 2 delen, deel 1 is om je eicellen te rijoen en klaar te maken voor bevruchting. Je maakt dan Oestrogeen aan dat ervoor zorgt dat je eicel goed kan innestelen door baarmoederslijmvlies op te bouwen. Na de eisprong duurt in de regel je cyclus dus 14 dagen met hooguit 2 dagen verschil. Je kan dus wel al zwanger raken als je een korte cyclus hebt van bijv 3 weken en nog menstrueerd. In de 2e fase wordt progesteron aangemaakt dat ervoor zorgt dat je baarmoederslijmvlies in stand blijft en je lichaam het eitje niet afstoot.
Het gele lichaam waar je eicel uitkomt zorgt voor de productie van progesteron en het gele lichaam wordt door het zwangerschapshormoon in stand gehouden. Gebeurd dit niet doordat er geen zwangerschapshormoon is aangemaakt dan stopt de productie van progesteron en gaat het lichaam het baarmoederslijmvlies afstoten.


Flabbergasted! De 5e is onderweg!

Uitgerekend op 1-11-11