betrouwbaarheid Cerazette en ziek zijn?

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
8 mrt 2013 - 12:24
betrouwbaarheid Cerazette en ziek zijn?

Ik ben nu vast heel erg dom, maar twijfel heel erg

Ik slik cerazette, elke avond rond 18.00 uur. Soms is het 18.15...soms 18.30....
Ben de pil 2x vergeten, en toen meteen geslikt toen ik daar achter kwam

Momenteel ben ik zelf nu zo'n 2 dagen een beetje ziek. Buikpijn/diarree en misselijk/overgeven. Slik de pil wel rond 18.00.

Is de pil dan nog betrouwbaar? En zo niet (wat mijn gevoel is) hoelang duurd het dan voordat de pil weer betrouwbaar is?

Wel vrijen mijn partner en ik, als we vrijen nu niet voel me niet zo lekker wink, ook met condoom.

Ik ben gewoon heel bang dat, bijvoorbeeld over een paar weken, als ik me weer goed voel en mijn vriend en ik weer een keer gemeenschap hebben (pil+condoom) dat het dan niet 100% betrouwbaar is. En ik zit eerlijk gezegd nog niet op een volgende zwangerschap te wachten.

Heb ook rare buikpijn, maar ben ook een beetje ongesteld (ookal slik ik cerazette door), misselijk en heb diarree. Dus kan het geen hoogte geven waar het dan van kan zijn en dan ben ik weer zo'n zenuwpees.....

Waarschijnlijk gewoon ziek?? Of toch kans op zwangerschap??

 

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
12 mrt 2013 - 11:40

Nou, ik heb 2 pittige natuurlijke bevallingen gehad, maar jouw verhaal is veel heftiger. Dus de reactie van je zus zou ik even helemaal negeren. Wat betreft de vormen van anticonceptie, de prikpil is iets anders dan het implantaat. Ik heb begrepen dat je bij verwijdering van het implantaat ook weer snel vruchtbaar bent. Hoe dan ook, uit je verhaal blijkt wel dat je niet voor niets nu even niet zwanger wilt zijn. Heel logisch ook! Maar misschien is het slim om dit alles toch nog eens met je verloskundige te bespreken. Zij was er uiteindelijk dan niet bij dat je kind in het ziekenhuis ter wereld kwam, maar ze heeft je wel de hele zwangerschap begeleid. En als je dan toch ooit de beslissing neemt om voor een volgend kindje te gaan, is het heel fijn als ze al van jouw (traumatische) bevalling op de hoogte is! Want volgens mij zit je nu echt niet lekker in je vel. Het zo ook eeuwig zonde zijn als je relatie hier de dupe van zou worden.

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
12 mrt 2013 - 11:17

Ik ben ook cerazette gaan slikken omdat dit een anticonceptie is dat, als je weer zwanger wilt worden, je per direkt kan stoppen en vrijwel meteen weer vruchtbaar bent. Ik had eerder ook info gezocht over andere anticonceptie: spiraaltje leek me niks (lijkt me pijnlijk en dan lig je weer  met je benen wijd bij een 1 of andere gynecholoog), prikpil leek mij ideaal maar naar wat meer info haakte ik er toch vanaf (rede; als je stopt met deze anticonceptie kon het nog wel een jaar of langer duren voordat je weer zwanger kon raken), en hoewel ik er NU voorlopig nog niet aan moet denken, misschien is dat over 1-2-3 jaar anders en daarom is de prikpil het voor mij ook niet. Daarnaast waren andere anticonceptie met hormonen wat niet kon i.v.m. borstvoeding. Al geef ik nu geen borstvoeding meer.

En ja ik weet wel zeker dat ik een "obsessie" heb van "ik mag nog niet zwanger worden, want dan...."
Persoonlijk vind ik ook dat mijn bevalling heel zwaar was. Ik heb mijn bevalling ook nog steeds niet verwerkt. Ik praat erover met mijn partner, zelfs met een goede vriend van me, ik heb mijn bevallingsverhaal al 100x opgeschreven, ik heb weet niet hoevaak er nog over gehuild, maar het lijkt alsof mijn ervaring met mijn bevalling nooit zal slijten.

Mijn bevalling in het kort samengevat:
Vliezen braken, uitgegleden in mijn eigen vruchtwater, wilde thuisbevallen maar moest naar het ziekenhuis, onregelmatige weeen (ben ervan overtuigd dat het zowel ontsluitingsweeen waren als persweeen), ontsluiting die niet vorderde, in ziekenhuis aan de wee-opwekkers wat bijna niet hielp, een ruggenprik gekregen door een anesthasist die vond dat ik me niet moest aanstellen (ik was verrot, had giga veel pijn en zag het helemaal niet meer zitten) en na 17 uur weeen werd er eens gezegt van "dan wordt het een keizersnede", en ik moest nog wachten ook want opeens moest iedereen in het ziekenhuis een keizersnede (waren er 2 voor mij die een keizersnede kregen) en tussendoor rende de gynecholoog naar andere vrouwen die aan het bevallen waren om te helpen. Die vrouwen kwamen overigens veel later dan mij in het ziekenhuis, en waren veel eerder klaar dan mij, en ik lag daar maar te puffen met die weeen. (en ik hield het echt niet uit, heb me zelfs afgevraagd of het het allemaal wel waard was!!!)
Dat voelt gewoon niet eerlijk. Ik lag daar al zo lang, ik was al zolang aan het puffen, zuchten enz. En als dan andere vrouwen eerder klaar zijn met bevallen dan mij, waarbij de bevalling later begon, nou dat voelt zo oneerlijk! (geen idee hoeveel vrouwen er eerder voor mij nog zijn bevallen, voor me gevoel het hele ziekenhuis)
Maar toen werd ik uiteindelijk naar de operatiekamer gebracht, de pijnstilling werkte niet genoeg, ze hebben aardig wat morfine toegediend waardoor ik er suf werd. Kan het moment zelf dat ze geboren is ook niet herinneren. Gelukkig zijn er wel foto's gemaakt en kon mijn vriend alles navertellen.

Dus ja... best heftig eigenlijk (vind ik). Ik zie het dus ook zeker niet zitten niet "binnenkort" nog een keer te bevallen en zeker niet weer op deze manier.

Toen later nog (mijn 2 jaar oudere zus was ook zwanger van haar 1e) begon mijn zus te zeggen dat ik wel een makkelijke bevalling had gehad (in de zin van; je vagina is nog heel dus zeur niet zo) of beter gezegd naar haar idee "niet bevallen ben, en het door een ander heb laten oplossen"

En dat heeft mij heel veel pijn gedaan, omdat ik mijn bevalling als zeer heftig heb ervaren. Mijn zus is (na mij)  "normaal en snel" bevallen (binnen  6/8 uur, geen pijnstilling geen wee-opwekkers niks nodig gehad.....ook niet geknipt/gescheurd/hechtingen). Dan zeg ik nu niet van: "zij heeft geen pijn gehad" maar ze heeft het wel makkelijker gehad.

En dat "gezeur" van haar (haar zelfmedelijden vooral en mij zo afkraken) was weer zo'n schepje erbovenop wat mij net te veel werd.
Ik ben er nog steeds boos om, en verdrietig.

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
11 mrt 2013 - 18:06

Nu je dit verteld maak ik me eerlijk gezegd een beetje zorgen. Sex moet iets spontaans houden, hoewel het bij vrijwel ieder koppel anders wordt na een kind. Als je zo bezig bent met niet zwanger raken, is een andere vorm van anticonceptie misschien beter. Bijvoorbeeld het implantaat, dat geeft geleidelijk hormonen af, dezelfde als jouw pil, maar bij ziekte is hij net zo betrouwbaar. En hij mag samen met borstvoeding gebruikt worden. Dan is dat condoom ook niet meer nodig. Dat was een praktisch advies. Daarnaast denk ik dat het slim is erover te praten. Met je man, een vriendin, moeder of verloskundige (ja, ook na de zwangerschap mag je haar om adviezen vragen). Want als je hier niks mee doet, denk ik dat sex steeds geforceerder wordt, totdat je iedere keer een berg op moet (voor je gevoel). En dat lijkt mij niet prettig in je relatie. Natuurlijk speelt vermoeidheid in deze periode ook een rol, maar als ik je verhaal zo lees is het bij lange na niet het enige obstakel. Nu nog één vraag. Was je bevalling heel heftig, of is er iets anders aan de hand waardoor je misschien wel zo bezig bent met niet zwanger raken?

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
11 mrt 2013 - 12:55

Gelukkig weer helemaal opgeknapt.

Cerazette blijft dus eigenlijk altijd betrouwbaar, m.u.v. overgeven/diarree maar dat is dan na een week normaal slikken weer helemaal safe?

Toch denk ik er echt wel best vaak overna, en gebruiken dus naast de pil ook condoom voor de zekerheid. Ik ben veel te bang al opnieuw zwanger te raken dat "veilig vrijen" hier voor mij soms wel een obsessie lijkt. Ook heb ikzelf veel minder zin dan voor de zwangerschap; ik ben moe, ben blij dat als een avond rustig is, of ben blij dat ik kan gaan slapen, dat nog "even vrijen voor het slapengaan" moet ik niet aan denken, veel te moe voor.  Voor mijn partner niet erg prettig. En dan twijfel ik soms ook of dat "geen zin" hebben is omdat ik geen zin heb of onbewust ook is van "als je niet vrij weet je zeker dat je niet zwanger wordt" .  Of dat het toch puur vermoeidheid is...

@Pussycat: 
Ik slik de pil wel altijd rond hetzelfde tijdstip. Ik zet er zelfs een alarm voor op mijn gsm!! Anders vergeet ik het. En dan soms nog , gaat dat alarm af, maar ben je bezig, klik je gsm uit dus alarm gaat niet meer en dan opeens ś avonds is het van : nou wel of niet geslikt, blijkt van niet en dan slik ik de pil weer 2-4 uur "te laat" . 

 

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
8 mrt 2013 - 18:27

Zoals ook in de bijsluiter staat, de pil is direct onbetrouwbaar bij overgeven of diarree. Ik weet de termijn niet uit mijn hoofd, ik twijfel of je dan nou 7 of 14 dagen onbeschermd bent, maar hou er in ieder geval rekening mee. Maar in jouw geval, pil & condoom samen, denk ik dat de kans nihil is. Tenzij je je morgen weer tiptop voelt, gaat vrijen en het condoom scheurt.... Maar ik neem aan dat je altijd wel kijkt of ie lekt na de vrijpartij. In ieder geval beterschap.

pussycat
afbeelding van pussycat
8 mrt 2013 - 15:30

Hoi,  Ik was ook altijd heel bang om zwanger te worden door de pil heen, dus ben ik info gaan opzoeken. Ik nam m in de ochtend en opstaan deed ik op verschillende tijden en dus ook het innemen,  maar wat belangrijk is om te weten is dat de pil een soort filter laag van binnen aanmaakt, daardoor is het onmogelijk voor het zaad om te hechten, daarbij heb je wel bloedingen, maar geen eisprong, dus je maandelijkse bloeding is geen echte menstuatie met afscheiding van je ongebruikt ei. Tuurlijk zijn er uitzonderingen en geven ze geen 100% garantie, maar ik hoop dat je iets meer vertrouwen in je pil krijgt hierdoor, ik deed dat wel en af en toe vergeten is echt geen drama. Ik ben nu aan het proberen om zwanger te worden, pas na 5 weken met het stoppen van de pil kwam mijn menstuatie op gang. Beterschap! wink