Beetje vaag?

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MamaMe
afbeelding van MamaMe
28 apr 2010 - 23:38
Beetje vaag?

Hoi dames!


Ik weet niet zo goed wat ik moet denken.. ik hou een menstruatie kalender bij sinds kort.. ik heb nog niet een hele duidelijke cyclus lengte.. over het algemeen zit de kalender en ong. twee daagjes naast.. dat kan eerder of later zijn..


Tot nu toe gaat het iedere keer gewoon netjes.. mocht ik zwanger raken prima zo niet ook goed.. afgelopen maand hebben we voor zover ik weet niet geklust rond de datum van de eisprong die ik volgens de kalender zou hebben..


Toch ben ik nu volgens de kalender twee dagen over tijd.. meestal werd ik een dag of twee eerder dan de kalender aan gaf ongesteld.. dit keer is het later.. prima kan gebeuren.. het verschil is alleen dat ik helemaal geen symptomen heb die wijzen op een menstruatie.. niet hetzelfde als anders in ieder geval..


Normaal heb ik last van m'n darmen en heb ik diaree.. en ook een pijnlijk beursig gevoel van vagina naar de bips als ik ga zitten en loop.. ik heb nu helemaal nergens last van!


Nou heb ik nog iets anders.. ik heb altijd een hele lange menstruatie gehad.. 6 tot 7 dagen.. de laatste keer was dit vijf dagen en niet eens heel erg veel menstruatie.. wel gewoon menstruatie dat ik dacht ooh ongesteld.. maar minder dan anders en korter.. ik weet niet hoe het zit met een menstruatie tijdens een zwangerschap.. kan dit? En hoe zit het met innesteling bloed.. dat is toch maar een klein beetje (inlegkruisje hoeveelheid) met wat oud bruin bloed?


Een test wil ik nog niet doen omdat ik bang ben voor een teleurstelling.. en ik heb ook zoiets van ben ik zwanger is het toch goed dan merk ik dat van echt wel en ben ik over een week nog niet ongesteld doe ik dan wel een test.. de vorige twee zwangerschappen kreeg ik ook pas bij 5 á 6 weken een posi test dus het heeft ook gewoon nog geen zin..


Ik heb wel een beetje een weeig gevoel onder in m'n buik en lichte menstruatie krampen.. een beetje een vol gevoel.. wel wat darm geborrel maar last van constipatie.. (had ik tijdens de zwangerschap heel veel last van) en dus geen diaree! Heb ook hele erge koppijn in vlagen.. en ik voel altijd m'n eisprong trouwens en die heb ik afgelopen maand NIET gevoeld! Dat vond ik al verwarrend! En nu heb ik wel diezelfde eisprong steken links.. met vlagen hoor..


Nou je snapt dus dat ik echt heel verward ben.. wil graag wat reacties lezen wat jullie denken of vinden..

Claasje
afbeelding van Claasje
13 mei 2010 - 23:32

@Siemsmama


De huisarts wou mij ook doorsturen naar de verloskundige, alleen omdat mijn vorige zwangerschap uiteindelijk uitliep op een keizersnee moest ik bij evt. volgende zwangerschappen naar het ziekenhuis voor een echo. Dus dat hij dit gedaan heeft is op zich wel logisch, alleen hoor ik 'overal' dat je voor een echo veel eerder terecht kan dan hij denkt. Maar ja, het is ook allemaal zeer vaag omdat echt niet bekend is hoeveel weken ik zwanger ben. De huisarts dacht aan 5 weken, maar ikzelf aan tenminste 7 of misschien wel 9. En dan het idee dat je maar onnodig zit te wachten.


Maar ik denk dat als de huisarts deze week mij niet heeft teruggebeld voor een afspraak in het zkh dat ik maandag het zkh zelf even ga bellen. Ik ben die onzekerheid echt zat!


In ieder geval bedankt voor je meedenken!


Siemsmama
afbeelding van Siemsmama
13 mei 2010 - 22:20

@Claasje
kun je ipv naar de huisarts niet een verloskundige bellen? Bij 'mijn' verloskundigenpraktijk krijg je bij de intake bij 8 weken ook gelijk een echo om precies te kijken hoe lang je zwanger bent. En anders weet de verloskundige waarschijnlijk wel meer van zwangerschappen af dan de huisarts... Toen ik namelijk bij mijn eerste niet precies wist hoe lang ik zwanger was (ik zei 7 weken, maar volgens de huisarts was mijn laatste menstruatie geen menstruatie, en zou ik dus 12 weken zwanger zijn. Wat volgens mij weer onmogelijk was...), heeft zij me naar het ziekenhuis gestuurd voor een echo. Terwijl dit dus ook gewoon bij de verloskundige had kunnen gebeuren...

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

josien
afbeelding van Anoniem
13 mei 2010 - 11:57

hallo,


nou ik heb een test gedaagn en die was negatief, helaas.


volgende keer beter.


de andere meiden veel sterkte met alles.


groetjes

Claasje
afbeelding van Claasje
13 mei 2010 - 01:00

Hallo meiden,


Hier ook een moeder met van die vage klachten, echter met het verschil dat ik inmiddels wel weet dat ik zwanger ben. Alleen met een beetje een rare voorgeschiedenis. Ik ben benieuwd of jullie dit ook weleens meegemaakt of gehoord hebben.


Een aantal weken geleden was ik ongesteld, (dacht ik tenminste) maar ik bleef het, alleen werd het wel wat minder de laatste dagen. Naar de huisarts hiervoor geweest en die gaf Primolut (wekt ongesteldheid o.a. op). Met dat middel mocht je niet zwanger worden, maar de arts heeft hierover niets gezegd. Toen ik dit middel gebruikt had, werd ik niet ongesteld en belde opnieuw de huisarts. Die zei toen dat je het niet per se hoefde te worden, maar dat het meestal wel zo was, en anders, zei hij, kun je even een testje doen. Omdat ik het allemaal toch wel heel onduidelijk en vaag vond, gelijk een test gedaan, en die bleek positief, dus zwanger. Na een vervolggesprek met de huisarts verwees hij door naar het ziekenhuis voor een echo. Alleen moet ik van hem wel 6-7 weken wachten eer er een echo gemaakt kan worden. In tussentijd zit ik steeds in onzekerheid. Nu lees ik hier van anderen dat er met 7 weken ook al een echo gemaakt kan worden en ook als er bijzondere redenen voor zijn. Wat zijn jullie ervaringen? En hoe lang denken jullie dat ik nu zwanger ben? Ik vind het allemaal zeer vaag. Kunnen jullie mij helpen?


maartje
afbeelding van maartje
8 mei 2010 - 23:14

Hoi Josien,

Ik zou toch gaan testen zodra je bloedverlies is gestopt.Dan weet je in iedergeval waar je aan toe bent.

Succes liefsjosien
afbeelding van Anoniem
8 mei 2010 - 18:14

hallo,


helaas nog steeds geen reactie, had nog een vraag wanneer zou ik kunnen testen, omdat ik nu nog bloed verlies.


maar heb nog wel erg pijn in mijn borsten, en voel me af en toe beetje zweverig en het bloed wordt steeds donkerder van kleur.


hoop nu wel op reactie.


groetjes

josien
afbeelding van Anoniem
8 mei 2010 - 01:06

hallo,


wij hebben ook geklust rond de datum van de eisprong.


en nu begon ik last van mijn borsten te krijgen,af en toe beetje misselijk en steeds gerommel onder in mijn buik, dus dacht van dat is positief en ook nog 2 dagen overtijd.


en nu gister op eens bloed verlies, het is anders dan mijn menstrautie, het is veel minder en het is helder bloed, nog steeds last van borsten en gerommel en last onder in de rug, op geblazen gevoel.


Durf eigenlijk nog geen test te doen omdat wij een miskraam hebben gehad en heb het er nogal moeilijk mee gehad dus durf eigenlijk niet zo goed te hopen, en we zijn nu al zo lang bezig voor een tweede, en het wil maar niet lukken.


het is ongeveer het zelfde verhaal als dat van mamame, ik hoop dat ik reacties krijg..


alvast bedankt

Pijltje
afbeelding van Pijltje
4 mei 2010 - 10:43

Leuk hoor! Van harte! Hopen dat alles goed is en geniet ervan!


jut
afbeelding van jut
3 mei 2010 - 22:01

Ik dacht al, gewoon een test doen. Maar ik zie het al, gefeliciteerd! Hoop op een goede zwangerschap

Lilypie Pregnancy tickers

SNB
afbeelding van SNB
2 mei 2010 - 18:54

gefeliciteerd! goed nieuws hoor.. ben benieuwd hoe het maandag gaat!

Groeten,

Saskia


<
MamaMe
afbeelding van MamaMe
1 mei 2010 - 10:45

Hoi dames!


Allemaal bedankt voor jullie reacties. Ik heb toch maar getest en ik kreeg direct een knal rood streepje! Dat heb ik niet gehad bij de vorige twee zwangerschappen.. ik weet dus neit precies hoever ik ben en vraag me nog altijd af of het een tussentijdse bloeding is geweest..


Maandag heb ik een echo dan weet ik wat meer!

SNB
afbeelding van SNB
30 apr 2010 - 22:20

als het de laatste keer inderdaad een innestelingsbloeding was, en geen menstruatie, zou je nu dus ruim 8 weken zwanger zijn, er vanuit gaande dat je een cyclus hebt van 28 dagen uiteraard.

Ik zou gewoon testen, want dat weet je in elk geval waar je aan toe bent. Mocht het niet raak zijn, is dat natuurlijk een teleurstelling, maar dat is het ook als dat pas over 2 weken blijkt door menstruatie of alsnog een test.

Wat ik lees, zou inderdaad kunnen duiden op een zwangerschap, maar jij kent je lijf het best, dus doe wat je zelf het best lijkt!

veel succes!

Groeten,

Saskia


<
Pijltje
afbeelding van Pijltje
29 apr 2010 - 11:45

Oeeee, lastig hoor! Kan me voorstellen dat je in de zenuwen zit. Maar ja, je cyclus kan ineens in de war zijn, dat was bij mij ook, want ben zwanger geworden (van een tweeling notabene!) toen het volgens mij echt niet kon! Dus.....


Sterkte!!!


Groetjes, Pijltje


lavendel1985
afbeelding van lavendel1985
28 apr 2010 - 23:46

tja een test doen, of gewoon een paar daagjes wachten als er niets komt

moeder van 3 heerlijke schatjes