De drie beste tips om weer aan het werk te gaan na je verlof.

Maand: 
september 2020

Veel vrouwen die in het voorjaar bevallen plakken hun zomervakantie aan hun verlof vast. Dat betekent dat je misschien binnenkort weer aan de slag gaat en je bent zeker niet de enige! Wij vroegen aan 400 vrouwen wat hen had kunnen helpen bij hun terugkeer. Deze tips delen we graag met jou, zodat jij straks met een goed gevoel terugkijkt op deze bijzondere fase in je leven.

1) Rustig opbouwen
Probeer niet de eerste week gelijk al je oude taken weer op te pakken. Gun jezelf de tijd om
even te wennen aan je nieuwe werksituatie. Neem de tijd om je te laten bijpraten. Hebben collega’s taken van je overgenomen? Bespreek eens met ze hoe ze dat vonden. Misschien kregen zij wel super veel energie van taken die jij verschrikkelijk vindt en kun je taken ruilen of zelfs loslaten.

2) Ouderschapsverlof in één keer opnemen
Veel vrouwen gaven als tip om ouderschapsverlof vooral niet te spreiden, want meestal komt dat neer op gewoon hetzelfde werk in minder tijd doen. Plak liever een paar weken langer aan je verlof vast.

3) Aandacht
Aandacht voor je terugkomst is niet vanzelfsprekend. Collega’s zijn natuurlijk blij om je weer
te zien, maar na een feestelijk koffie moment is het voor iedereen weer back to business as usual. Zorg voor jezelf door in de begin periode even regelmatig met een collega of leidinggevende te reflecteren over hoe het met je gaat. Ben je blij met hoe je werken en thuis combineert? Wat heb je nog nodig om je hier beter in te voelen?

Nog meer handige tips? En vragen waar je aan kunt denken? Download de gratis checklist Weer aan het werk