
Je buik is nu zo dik dat hij je behoorlijk in de weg gaat zitten. Blijven bewegen is een must, maar niet bepaald een pretje. Zwemmen is wel nog steeds lekker. Het warme water ontspant en maakt je buik voor even minder zwaar.
Tien liter bloed stroomt er nu per minuut langs je placenta om je baby van voedingsstoffen te voorzien. Alles wat hij nu nog aankomt aan gewicht, is een reserve voor na de geboorte.
Wil je graag borstvoeding (blijven) geven, maar lukt het niet of zit je vol vragen? Blijf dan vooral niet zelf tobben, maar vraag een lactatiekundige om hulp. Voor een eerste consult komt ze gewoon bij je thuis. Je kraamverzorgster kan je hierbij helpen.
Bevallen doet pijn, dat is geen nieuws. Om je goed tegen deze pijn te vermannen, helpt het om te weten waar de pijn vandaan komt en wat je kunt doen om het te verdragen. Oh, en als het je écht te veel wordt, kun je er ook iets tegen doen!
Vergeet straks niet in alle hectiek om de geboorte van kind aan ons door te geven in je profiel (tabblad "mijn gezin"). Je kunt dan direct het gratis mutsje met naam van je kind bestellen en je blijft het magazine WIJ ontvangen. Ook sturen we je nieuwsbrieven met de juiste groei-informatie over je baby, wel zo interessant!
Doe de bevallingstest en lees direct hoe jij er voor staat!
Als het beter is dat de baby eerder wordt geboren of juist als de bevalling maar op zich laat wachten, kan besloten worden de bevalling in te leiden. Redenen en methoden van inleiden.
Als je je baarmoeder pijnlijk voelt samentrekken, kan het zijn dat je bevalling is begonnen. Maar als het na een paar uur weer stopt, waren het geen echte weeën maar voorweeën. Geen ontsluiting, dus de baby zal nog even op zich laten wachten.