
In week 2 leren jij en je baby elkaar al steeds beter kennen. Hij herkent je vooral aan je geur, maar ook aan je stem want hij kan al prima horen. En als je tot 30 centimeter in zijn gezichtsveld blijft, kan hij je ook goed zien.
Je baby huilt om verschillende redenen. Soms heeft hij honger, maar hij kan ook moe zijn of zich niet zo lekker voelen. Zo leer je zijn soorten gehuil snel herkennen.
Wist je dat kinderen die de eerste drie maanden borstvoeding krijgen, minder kans hebben op astma? Astma is de meest voorkomende chronische kinderziekte en dat wil je niet voor jouw kleine. Ontdek wat je nog meer kunt doen. » Tips en adviezen van longfonds
Je kraamtijd begint direct na je bevalling. In deze periode herstel je van je bevalling en leer je je baby kennen. Officieel duurt het zes weken, maar het kan heel goed zijn dat je langer nodig hebt om te wennen aan het moederschap. Wat kun je allemaal verwachten in je kraamtijd?
Ongeveer de helft van de baby’s wordt geboren met kleine rode of roze vlekken op zijn huid. Dit zijn kleine huidaandoeningen, die in de meeste gevallen onschadelijk zijn en vanzelf verdwijnen. Er zijn verschillende geboortevlekken.
Het kleine lichaam van je baby heeft een intensieve verzorging nodig. In bad, luier verschonen, haartjes wassen, huid verzorgen ... Nu de kraamhulp weg is, moet je het allemaal zelf doen. Een minicursus babyverzorging.
Kun jij die roze wolk nog niet vinden? Je bent niet de enige hoor. Veel vrouwen voelen zich na de geboorte van haar baby emotioneel niet zo stabiel. Je kunt last krijgen van stemmingswisselingen, variërend van onschuldige kraamtranen tot in sommige gevallen een postpartum depressie. Waar komt dit door?
Zoekreflex, zuigreflex, grijpreflex, loopreflex ... En zo heeft je pasgeboren baby nog wel meer reflexen die voortkomen uit zijn natuurlijke instinct om buiten de baarmoeder te kunnen overleven. Wat zijn de belangrijkste reflexen en waar zijn ze goed voor?
Aanleggen, toehappen, zuigen. Borstvoeding geven klinkt heel simpel. Dat is het ook, maar je moet wel even weten hoe het moet. Want hoe leg je je baby het beste aan en waar moet je op letten als hij toehapt? Lees deze tips.
Borstvoeding is een uniek samenspel tussen moeder en kind. Deze video van het Voedingscentrum laat precies zien hoe het werkt.
Om je melkproductie op gang te brengen, is het de eerste weken belangrijk dat je voedt op verzoek. Dat kun je blijven doen, maar je kunt ook een schema aanhouden. Geef je baby de tijd om je borsten leeg te drinken. Je zult merken dat dit steeds sneller gaat.
Het is belangrijk dat je comfortabel zit of ligt als je borstvoeding geeft. Zo voorkom je slapende lichaamsdelen of kramp. Je kunt kiezen uit verschillende houdingen.
Was je borsten minimaal eenmaal per dag met lauwwarm water. Zónder zeep. Laat ze drogen aan de lucht en trek pas je kleding aan als je tepels helemaal droog zijn. Nog meer tips om pijnlijke tepels te voorkomen.