
Als je baby nog in een wieg slaapt, is de kans groot dat hij er in na 4 maanden uitgroeit.
Tijd om hem in een ledikant te leggen. Als je dat kort en strak opmaakt, slaapt je baby lekker én veilig.
Als je baby wakker is, is hij constant bezig zijn omgeving te observeren. Hij leert wat emoties zijn en hoe hij ze tot uitdrukking kan brengen. Hoe? Door naar zijn ouders te kijken!
Je baby gaat zijn lichaamsdelen steeds meer en beter gebruiken. Leuk, want nu kun je allerlei nieuwe spelletjes met hem doen.
Slaapt jouw baby nog niet lekker door? myHummy zorgt voor een goede nachtrust voor baby’s én ouders. De geluidjes van myHummy verdrievoudigen de kans dat jouw baby in slaap valt. En dat is fijn voor iedereen.
Jonge kinderen kunnen wel 10 keer per jaar verkouden zijn. Nisita® neuszalf helpt als ondersteunende behandeling bij een verstopt neusje en lost pijnlijke korstjes op. De neuszalf op basis van natuurlijke zouten is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar.
Brabbelde je baby tot nu toe vooral met ah’s en uh’s, nu gaat hij ook experimenteren met de vvv- en zzz-klanken. Dat komt omdat hij nu ook zijn lippen gaat gebruiken om geluiden te maken. Het gaat daardoor steeds meer op praten lijken.
In zijn slaap verwerkt je baby wat hij allemaal heeft gezien en geleerd toen hij wakker was. Alleen daarom al is slapen zo belangrijk. Maar ook omdat hij er beter van gaat presteren – hij is immers uitgerust – en omdat slapen simpelweg gezond is.
Weet je even niet hoe je het aan moet pakken? Of wil je weten hoe andere moeders het doen? Praat met andere moeders over uiteenlopende onderwerpen als ontwikkeling, voedingspatronen, slaapjes, etc. en wissel jouw tips en ervaringen uit op het forum van WIJ!
Sliep je baby in het begin bijna de hele dag en nacht, na 4 maanden heeft hij nog maar zo’n veertien uur slaap per etmaal nodig. Dit verdeelt hij over drie of vier langere slaapjes. Met een beetje mazzel heeft hij inmiddels een eigen slaapritme ontwikkeld en slaapt je baby ’s nachts door.
Je baby op zijn rug laten slapen, zijn bed kort opmaken, hem niet te warm en niet te koud aankleden en hem niet onder een dekbed laten slapen ... Nog meer richtlijnen om je baby veilig te laten slapen.
Om veilig te kunnen slapen, moet je baby in een veilig bed liggen. Let er bij de aanschaf van het ledikant op dat de spijlen minimaal 4,5 cm en maximaal 6,5 cm uit elkaar staan. Anders bestaat de kans dat je baby knel komt te zitten met benen of armen of juist tussen de spijlen door uit bed kan vallen. Nog meer tips voor een veilig ledikant.
Met een vast bedritueel help je je baby om rustig in slaap te vallen. Door elke avond hetzelfde ritueel uit te voeren, weet je baby wanneer het bedtijd is.
Hoe sneller je baby het verschil leert tussen dag en nacht, des te eerder zal hij ’s nachts doorslapen. Dit kun je doen door het ’s avonds goed donker te maken en overdag licht te houden. Ook door elke ochtend een stukje te wandelen leert je baby sneller de dag van de nacht te onderscheiden. Nog meer slaaptips.