Reviews Difrax S-fles

Reviews Difrax S-fles

De eerste maanden na de geboorte staan vooral in het teken van het voeden van je baby. En die momenten op de dag vormen tegelijkertijd een rustmoment voor jullie samen. Difrax ontwikkelde de anti-colic S-fles, waarmee je in de juiste, natuurlijke en ontspannen houding kunt voeden. De unieke S-vorm zorgt ervoor dat de flessenspeen altijd volledig gevuld is met melk. Zo krijgt een baby geen lucht mee tijdens het voeden. Het ventiel in de fles zorgt ervoor dat de lucht niet wordt gemengd met de voeding. Zo blijven de voedingswaarden en vitamines behouden en heeft je baby weinig last van darmkrampjes, boeren en spugen. Ook prima te gebruiken in combinatie met borstvoeding. De fles is verkrijgbaar in trendy kleuren, zowel in kunststof als in glas, en kan uiteraard gewoon in de vaatwasser. De WIJ Testmama’s zijn enthousiast en geven de S-fles een 8.2.

Testperiode: oktober 2021

Testpanel rapport Bestel 'm nu

‘Krampjes zo goed als weg’

Aniek, moeder van Giulia Mare (11 weken): “Ik had al eerder van deze speciale fles gehoord, maar de kraamzorg had ons een ander merk geadviseerd. Omdat onze dochter veel last had van krampjes en overgeven, wilden we de S-fles graag uitproberen. Giulia Mare pakte de fles direct. Hij ligt ook fijn in de hand. Het viel mij meteen op dat er minder luchtbelletjes bij de voeding komen. En het fijnste: de krampjes zijn zo goed als weg. Ik heb nog geen gebruik gemaakt van de maatindeling in de dop, maar ga dit zeker proberen.”

‘Minder lucht happen’

Marie, moeder van Noah (13 weken): “Ik gebruikte al flesjes van Difrax en kende deze S-fles van advertenties en uit de winkel. Vanwege het anti-colic systeem wilde ik ‚Äėm graag uitproberen. Ik ben helemaal tevreden, Noah lijkt echt minder lucht te happen”

‘Bevalt goed’

Fabiola, moeder van Am√©lie (12 weken): “Ik ben blij dat ik deze fles heb mogen testen. Ik gebruikte eerst een ander merk, maar wilde toch kijken of dit ontwerp beter zou bevallen. En dat doet het.”

‘Maar √©√©n boertje’

Valerie, moeder van Zo√ę (12 weken): “Ik had al eens gehoord over deze fles via mijn werk in de kinderopvang. Onze dochter heeft een grote zuigbehoefte en ze accepteerde de S-fles meteen. Wat ik merkte, is dat ze minder last heeft van krampjes dan bij borstvoeding. Ze hoeft ook maar √©√©n boertje na het drinken. Ik blijf deze fijne fles zeker gebruiken.”

‘Makkelijk schoonmaken’

Laura, moeder van Sem (13 weken): “Ik was al bekend met deze S-fles. Hij voelt stevig en is gemakkelijk schoon te maken. Sem had ook minder last van krampjes. De maatindeling in de dop voegt voor mij weinig toe, is moeilijk af te lezen. Maar ik ga zeker nog een paar flessen kopen, in verschillende kleurtjes.”

‘Super anti-lek systeem '

Esther, moeder van Mila (15 weken): “Ik had al weleens van de S-fles gehoord en was nieuwsgierig naar het gebruik ervan. Mila geeft nu minder mondjes terug en huilt ook minder. Dat komt, voor zover ik constateer, toch doordat er over het algemeen minder lucht bij de voeding komt. Ik ben redelijk tevreden, vooral met het super anti-lek systeem.”

‘Minder krampjes’

Melanie, moeder van Oliver (12 weken): “Ik heb het idee dat deze S-fles krampjes vermindert en daar zijn mijn zoontje en ik blij mee. Deze belofte was dan ook precies waarom ik de fles wilde proberen. Hij is erg prettig in gebruik.”

‘Speen te klein’

Manouk, moeder van Tessa (15 weken): “Ik was benieuwd of onze dochter beter zou drinken uit deze fles en minder krampjes zou hebben. Ze pakte de fles meteen goed. Ik ben tevreden, maar heb wel het idee dat de fles snel vacu√ľm zuigt, ondanks het goed vast zetten van het ventiel. De speen van de fles is ook kleiner dan die van concurrenten, waardoor de fles wat moeilijker te combineren is met borstvoeding. In combinatie hiermee zou ik een andere fles kiezen. Zodra ze alleen de fles krijgt, ga ik overstappen naar deze.”

Testpanel rapport

De WIJ Testmama’s hebben de S-fles van Difrax geprobeerd. De voornaamste reden om te testen, was om te kijken of hun baby’s minder krampjes zouden hebben. Over het algemeen zijn de moeders tevreden. De fles ligt goed in de hand en de meeste baby’s hebben minder last van krampjes en geven minder mondjes terug. Ook wordt de fles met speciaal ontworpen speen heel gemakkelijk geaccepteerd. De meeste testmama’s wil de fles dan ook blijven gebruiken. Alleen de maatvoering in de dop valt niet voldoende op en is daarbij moeilijk afleesbaar.