Reviews MAM Original Pure fopspeen

Reviews MAM Original Pure fopspeen

MAM fopspenen zijn speciaal ontwikkeld voor kleine neusjes. De platte, symmetrische vorm van de speentjes zorgt ervoor dat deze altijd goed passen in de mond van je baby, of je ‘m nu omdraait of niet. De gebogen vorm van de schildjes zijn op leeftijd aangepast aan je baby’s gezichtje. Zo is optimaal comfort gegarandeerd. Het WIJ Testpanel met meer dan 200 moeders kreeg de MAM Original Pure fopspeen toegestuurd om uit te proberen bij hun baby’s. De respons was groot en de reacties overwegend positief met een overall cijfer van een 7,8. De voornaamste pluspunten: snelle acceptatie, fijn design, geen verwarring met borstvoeding en handige sterilisatie in het doosje.

Testperiode: november 2022

Testpanel rapport Bestel 'm nu

‘Snel troost bieden’

alt Laurentia Duijst, moeder van Elyanne (4) en Lucca (2 maanden): “Mijn zoontje pakte de speen meteen. Hij sluit goed aan en voelt prettig. Ook de mooie vorm staat me aan. Ik vond het plezierig om niet lang te hoeven zoeken naar de juiste fopspeen, want deze biedt snel troost, ook in een grotere maat. En hij is gemakkelijk schoon te houden. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken, is dat er geen ringetje aan zit om een koord aan vast te maken.”

‘Verantwoord te gebruiken’

vul hier je alt inAnika Linckens, moeder van Ella (6 maanden): “Ik had niet verwacht dat ik zo tevreden zou zijn. Voor mij is het belangrijkste dat de speen verantwoord te gebruiken is, als het gaat om de mond- en kaakontwikkeling. En dat hij vrij is van schadelijke stoffen. Hij leek me eerst wat klein in vergelijking met andere fopspenen, maar dat blijkt juist een voordeel in orthodontisch opzicht.”

‘Blijft goed in het mondje zitten’

vul hier je alt inInge Lukkien, moeder van Esmee (3), Sophie (2) en Thomas (3 maanden): “De speen ziet er niet alleen mooi uit, maar blijft ook goed in het mondje zitten. Ik ben blij met dit model, ik wil namelijk niet dat mijn kinderen later een slecht gebit hebben door de fopspeen. Deze doet goed wat een speen moet doen.”

‘Geen verwarring met borstvoeding’

vul hier je alt inBritt Eggen, moeder van Cato (5 maanden): “Minimalistisch, schoon en met een leuke afbeelding erop. Kortom, een schattige speen. Mijn dochter heeft al meerdere speentjes geprobeerd, maar deze vindt ze fijn en hij blijft goed zitten. Ook in combinatie met de borstvoeding ontstond er geen verwarring. Ze kalmeerde erdoor en viel er zelfs mee in slaap. Dat had ik eerder nog niet meegemaakt. Dat de speen bovendien duurzaam is, vind ik ook een pluspunt.”

‘Handig bakje om te steriliseren’

EsmaraldaEsmaralda Klerk, moeder van Miryana (11), Lise Joy (2) en Djaevy (3 maanden): “Ik zie vooral een heel mooi ontwerp met een goede pasvorm. Het bakje om te steriliseren is heel handig en bovendien makkelijk om de speen onderweg mee te nemen.”

‘Leuk design’

EsmaraldaAngelique Prins-Tetenburg, moeder van Rozanne (5) en Elena (2 maanden): “Leuk design met een klein zuiggedeelte. Ik had niet verwacht dat mijn jongste de speen zou accepteren, maar dat deed ze dus wél.”

‘Heel licht’

vul hier je alt inWendy Bruijsten, moeder van Lotte (5 maanden): “Mijn dochter laat ‘m niet meer los! Het speentje is heel licht, fijn. Ik mis alleen de mogelijkheid om een speenkoordje vast te maken.”

‘Makkelijk in gebruik’

vul hier je alt inJasmin Tischkin, moeder van Tom (12) en Naomi (6 maanden): “Makkelijk in gebruik en fijn dat het een duurzame speen is. Mijn dochter accepteerde deze speen makkelijker dan andere.”

Testpanel rapport

Over het design van de MAM Original Pure fopspenen zijn de WIJ Testmama’s erg te spreken. De kleurtjes zijn lief en aantrekkelijk, de figuurtjes zijn leuk en de vorm van het schildje sluit goed aan. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat baby’s een speentje makkelijk accepteren, daar gaat het tenslotte om. En dat doet de MAM fopspeen prima, ook als deze wordt gecombineerd met borstvoeding. En over de tand- en kaakontwikkeling hoeven de ouders zich geen zorgen te maken, dat maakt dat ze ‘m met een gerust hart kunnen geven aan hun kleintje.