Reviews Difrax fopspenen

Reviews Difrax fopspenen

De eerste maanden hebben baby’s een grote zuigbehoefte. Tussen de voedingen door vervult een fopspeen die behoefte. De fopspenen van Difrax zijn ontwikkeld met logopedisten en tandartsen. Ze zijn er in twee vormen: in Natural (lijkt het meest op de tepel van de moederborst) en Dental (stimuleert de ontwikkeling van het gehemelte en de tong- en kaakspieren). Het schildje is vlindervormig, zodat het de neus vrij laat. Optimale luchttoevoer voorkomt huidirritatie. De spenen zijn smaak-, geur- en allergievrij, zodat je baby ze makkelijk accepteert. Wist je dat Difrax fopspenen meegroeien met je kind? Ze zijn er namelijk in vijf maten, van newborn tot 20+ maanden. En in heel veel leuke kleuren en designs! De moeders van het WIJ Testpanel probeerden ze uit en kwamen tot een gemiddeld cijfer van 8,3.

Testperiode: mei 2022

Testpanel rapport Bestel 'm nu

‘Snel rustig’

Carola, moeder van Evi (10), Lise (5,5), Finn (2) en Niene (4 maanden): “Het is een heel fijne speen voor ons regenboogje. Makkelijk in gebruik en hij helpt haar om snel rustig te worden. Nu, na een paar maanden, is hij voor haar al makkelijk vast te pakken. Difrax spenen zijn de leukste en de beste spenen. Al mag de ‘glow in the dark’- speen wat ons betreft helemaal licht geven in de nacht. Als de kleine meid met haar hoofd recht ligt, zie je het lichtgevende stuk niet.”

‘Goed in slaap’

Kim, moeder van Tess (3,5) en Abby (4 maanden): “Ik ben erg blij met deze spenen. Mijn dochtertje valt er goed mee in slaap.”

‘Makkelijk zelf indoen’

Annelies, moeder van Yven (5) en Djaivey (5 maanden): “De Difrax spenen zijn handig in het gebruik. Mijn kleine accepteerde hem al snel. Doordat er geen boven- of onderkant aan de speen zit, kan Djaivey de speen zelf indoen, zonder dat deze verkeerd zit. Ze zijn ook redelijk makkelijk schoon te maken.”

‘Meteen geaccepteerd’

Yvon, moeder van Naomi (bijna 4) en Cas (4 maanden): “Het is een super speen. Hij blijft goed zitten en mijn zoon accepteert ‘m ook meteen.”

‘Handig te koop bij de supermarkt’

Paulien, moeder van Tim (3) en Lars (3 maanden): “Wij zijn al jaren tevreden gebruikers van Difrax fopspenen. Het enige verbeterpunt zou nog zijn om het zuiggedeelte uit één geheel te laten maken; er zit vaak een bijzonder randje om de speen. Ik vind het ideaal, dat Difrax spenen ook gewoon bij de supermarkt te koop zijn.”

‘Betaalbaar’

Elise, moeder van Joop (bijna 3) en Theo (2 maanden): “De spenen zijn heel klein. Moeilijk te pakken en hygiënisch vast te houden, vooral voor mijn man. Een ringetje eraan zouden wij wel handig vinden. Fijn dat ze betaalbaar zijn en meegroeien met de leeftijd van je kind.”

‘Schild flexibel maken?’

Marieke, moeder van Kayne (7) en Nova-Lynn (5 maanden): “Het is een fijne speen. Bij Kayne er geen problemen mee gehad, maar Nova-Lynn is heel gevoelig voor huiduitslag. Ze zuigt dan ook zo hard aan de speen, dat de randjes van het schild in haar gezicht staan. Misschien is het een idee om het schild van flexibel materiaal te maken, zodat baby’s het niet in de wangetjes kunnen zuigen.”

‘Te groot voorstuk’

Merav, moeder van Tuvia (16), Yossi (bijna 14), Yair (7,5), Gadi (bijna 7), Adina (2,5) en Shui (4 maanden): “De baby accepteert de speen goed. Het enige minpuntje van het Difrax-design is dat het voorstuk zo groot is. Als hij op zijn buik ligt met de speen in zijn mond en hij draait zijn hoofd, dan valt de speen eruit omdat die tegen de grond aankomt.”

Testpanel rapport

De WIJ Testmamam’s zijn unaniem enthousiast over de grote keuze in kleuren, designs en maten van de Difrax speen. Het is fijn dat je kind, als het groter wordt, bij hetzelfde merk kan blijven. Met de prijs-kwaliteitverhouding zit het ook helemaal goed. De kwaliteit wordt geprezen: de speen gaat niet snel kapot. De meeste baby’s kunnen de speen al snel zelf hanteren. En bijna alle baby’s accepteren de speen meteen en worden er goed mee getroost, worden rustig en vallen snel in slaap. De meerderheid van het panel vindt Difrax spenen de fijnste die er zijn.