Reviews VTech Gril en Leer Barbecue

Reviews VTech Gril en Leer Barbecue

Net als papa en mama een eigen barbecue? Met de Gril en Leer Barbecue van VTech kan je kind zelf etenswaren aan het spit rijgen en luisteren naar de liedjes, zinnetjes en zoekspelletjes. De 16 bijgesloten accessoires stimuleren het rollenspel en bevorderen de samenwerking tussen kinderen. Het spit van de barbecue herkent de etenswaren en leert je kind kleuren en tellen. Als je op de grill drukt, hoor je realistische bakgeluiden en ontstaan er knipperende lichtjes net als bij een echte barbecue. De WIJ Testmama’s zijn super enthousiast en geven de Gril en Leer Barbecue een 8,8!

Testperiode: augustus 2020

Testpanel rapport

‘Samen eten klaarmaken’

Debbie, moeder van Siem (4) en Evie (2): “De eerste reactie van mijn kinderen was: ‘Wauw, wat leuk en mooi!’ De Gril en Leer Barbecue viel dus gelijk goed in de smaak. De barbecue heeft veel speelmogelijkheden en is super leerzaam. Het is leuk om te zien dat mijn kinderen echt samen eten klaar gingen maken. Er zitten veel verschillende opties op, zoals muziek, zinnetjes en zoekspelletjes. Zo kan je kind zelf kiezen waar hij op dat moment zin in heeft. Ook de lichtjes zijn als zeer positief ervaren, vooral omdat mijn dochter een beperking heeft en altijd goed reageert op speelgoed met lichtjes. Er zitten veel verschillende accessoires bij en het is leerzaam doordat ze kleuren leren en eten herkennen. Ik heb de barbecue buiten gezet tijdens een verjaardag en alle kinderen van 1,5 tot 5 jaar hebben ermee gespeeld. Kortom, ik ben er zeer tevreden over!”

‘Leerzame geluiden en liedjes’

Suzan, moeder van Sef (3) Ize (1): “De Gril en Leer Barbecue maakt leuke en goed passende geluiden en liedjes. Mijn kinderen reageerden enthousiast en het is ook nog eens heel leerzaam. Zo wordt het aantal ingrediënten van een gerecht genoemd en zitten er zoekspelletjes in verwerkt. Ze kunnen samen grillen en het eten aan elkaar geven, waardoor samen spelen wordt gestimuleerd. De barbecue is mooi kleurrijk en uitnodigend. De lichtjes van de grill maken het helemaal af. Ik ben enthousiast.”

‘Net een echte barbecue met bijpassende accessoires’

Sabine, moeder van Lisanna(4), Bastiaan (2) en Isabella (1): “Mijn kinderen waren direct enthousiast om de Gril en Leer Barbecue van VTech uit te proberen! Het lijkt op een echte barbecue met bijpassende accessoires en door het handige opbergvak met deksel ziet het er ook snel weer opgeruimd uit. De zinnetjes bij het plaatsen van het eten aan het spit vinden de kinderen echt hilarisch en worden de hele dag door herhaald. Ook vonden ze de geluiden van sissend vlees erg leuk. Het is fijn dat de barbecue naast leuk, ook nog eens heel leerzaam is door de woorden, cijfers en kleuren. Erg leuk speelgoed. Kinderen die bij ons op bezoek komen, gaan er gelijk mee spelen.”

‘Wat zullen we eten?’

Joyce, moeder van Jop (4) en Bo (2): “Mijn kinderen zeiden bij het uitpakken van de barbecue gelijk: ‘Wow mama, die is heel mooi. Nu kunnen wij ook barbecueën net als papa. Cool!’ De interactie die tot stand komt, is echt geweldig om te zien. Ze hebben een gesprek over wat ze zouden willen eten, er wordt voor elkaar gebakken en onze dochter van 2 jaar benoemd nu etenswaren en de dingen die nodig zijn om te kunnen eten. Het is ook leuk dat alle verhoudingen kloppen; de haken voor de tang en spatel en het grilloppervlak in verhouding met de werkruimte. Het is heel realistisch gemaakt met licht en geluid. De liedjes zijn een leuke mix. Top speelgoed!”

Testpanel rapport

De WIJ Testmama’s hebben de Gril en Leer Barbecue van VTech getest en vonden het fantastisch om te zien dat er hele rollenspellen op gang kwamen tussen hun kinderen. Er werd voor elkaar gebakken, er werden woordjes en kleuren geleerd en urenlang gespeeld met de leuke accessoires. Ook vielen de vele opties van de barbecue goed in de smaak, zoals de realistische barbecuegeluiden en gezongen liedjes. De barbecue werd ook als leerzaam ervaren. Zo worden er ingrediënten genoemd van de etenswaren en zitten er zoekspelletjes in verwerkt. Kinderen van de leeftijd 1,5 tot 5 jaar hadden er veel plezier van. Kortom, de Gril en Leer Barbecue van VTech komt geslaagd door de test heen!