Reviews Philips Avent Slimme videobabyfoon

Reviews Philips Avent Slimme videobabyfoon

Altijd een oogje op je baby, om te zien of hij nog lekker ligt te slapen. Of gewoon, om even vertederd op afstand dat lieve snuitje te bekijken. Dat én meer kan allemaal met de nieuwe Philips Avent Slimme videobabyfoon. Je installeert ‘m in een handomdraai en verbindt ‘m - als je wilt - met de ouderunit ook via de app met je mobiele telefoon. Met de Baby Monitor+ app en mobiel internet of Wi-Fi heb je buitenshuis onbeperkt bereik via je telefoon. Zonder verlies van beeld- en geluidskwaliteit: binnen met bereik tot 50 meter, buiten tot 400 meter. De videobabyfoon beschikt over handige features, zoals de energiebesparende ECO-modus met verbindingsindicatie, terugspreekfunctie, ingebouwd slaapliedje en de mogelijkheid om eigen liedjes op te nemen. En misschien wel het allerleukste: je kunt foto’s maken via de app van jouw slapende hummel. Vier WIJ Testmama’s gingen je voor en gaven dit gebruiksvriendelijke en multifunctionele model een 9!

Testperiode: oktober 2021

Testpanel rapport Bestel 'm hier

‘Het gebruik is ideaal’

Annemarie, moeder van Lennox (5 maanden): “Wat een mooi en compact design, met veel functionaliteiten. Echt waar voor je geld. We twijfelden van tevoren of we wel gebruik zouden maken van een babyfoon. Maar het is toch erg fijn om op afstand naar je kind te kunnen kijken, zeker als je net buiten gehoorsafstand bent en even zekerheid wilt hebben. Als Lennox straks uit zijn bedje wil klimmen, verwacht ik een nog grotere meerwaarde. Met de combinatie van de Philips Avent Baby Monitor & app met de Philips Avent babyfoon kun je makkelijk overal in huis kijken, zonder gedoe met snoertjes. Het beeld is net als de geluidskwaliteit goed. Als mijn partner boven bezig is met Lennox, kunnen we met elkaar praten als dat nodig is. Handig. Ik zou dit model zeker aanraden, omdat je er zo veel meer mee kunt dan als babyfoon gebruiken.”

‘De investering helemaal waard’

Annemieke, moeder van Lauren Fabianne (6 weken): “Wát een gebruiksgemak. Zonder zelfs maar het boekje te lezen, kon ik ‘m installeren. Binnen één minuut had ik bovendien de babyfoon aan mijn telefoon gekoppeld met de app. En qua design biedt deze mooie en strakke babyfoon alles wat je van het merk Philips verwacht. Het beeld is scherp, ik kon mijn dochter zelfs zien ademen. Je kunt als extra zelf slaapliedjes opnemen, een erg leuke functie. Net als de true talk functionaliteit, zo kan ik mijn dochter direct sussen. Het valt me op dat de batterij lang meegaat. Het is misschien een investering, maar deze is het helemaal waard.”

‘Haarscherp beeld, makkelijk in gebruik’

Danique, moeder van Sia (7 weken): “Wat een superapparaat! Haarscherp beeld, moderne look en vooral makkelijk te installeren. Het menu heb je zo onder de knie. Leuke plus: je kunt foto’s maken van je kleine via de app. Ik zou het prettig vinden als er nog een haakje of knijper aan het apparaat zit, voor als je ergens anders bent dan thuis. Ik moet zeggen: het heeft overal een goed bereik, dus echt een vooruitgang ten opzichte van eerdere modellen.”

‘Onder de indruk van de beeldkwaliteit, ook ’s nachts’

Nicole, moeder van Joshua (4,5 jaar) en Jamie (6,5 maanden): “Ik ben zeer tevreden over dit model met groot scherm en duidelijke knopjes. Het bereik is erg goed, zowel binnen- als buitenhuis. Ik ben onder de indruk van de goede beeldkwaliteit. De nachtzichtfunctie is erg goed, niet eens korrelig, en het zoomen op het scherm en op je telefoon via de app werkt perfect. Eigenlijk heb je het aparte scherm niet eens meer nodig, de app biedt alle functies. Het grootste pluspunt is wat mij betreft dat het slaapliedje een timer heeft en wordt gedempt, zodra ecomodus aan staat. Dit zorgt bovendien voor een lange batterijduur. De directe praatfunctie met open verbinding gebruik ik weleens om tegen Jamie te praten. Het product is niet goedkoop, maar je krijgt er veel voor terug. Het overtreft al mijn verwachtingen, een topproduct, zeker met de app erbij.”

Testpanel rapport

Het WIJ panel heeft de Philips Avent Slimme videobabyfoon getest en is vooral onder de indruk van het gebruiksgemak en de kwaliteit van beeld en geluid. Ook als het donker is, blijft het beeld haarscherp. Het direct kunnen checken of je baby nog lekker ligt te slapen, is vooral erg makkelijk door de koppeling aan de app op je mobiele telefoon. Wat zelfs de grootste digibeet in een handomdraai voor elkaar heeft. De vele functionaliteiten - van directe terugpraatfunctie tot het zelf opnemen van slaapliedjes - wordt als meerwaarde gezien. Het eindoordeel: een compact design dat de investering meer dan waard is.

Bestel ’m nu ►