Reviews kinderstoel Stokke® Steps™

Reviews kinderstoel Stokke® Steps™

Het is goed voor de ontwikkeling als kleine kinderen alles van het gezinsleven meebeleven. Als je de comfortabele wipstoel van het Stokke® Steps™ 5-in-1 zitsysteem vastklikt op de basisstoel, kan je baby vanaf de geboorte al aan tafel zitten! Je hebt geen gereedschap nodig om er daarna de babyset op te monteren en ook het eetblad klik je eenvoudig vast. De ronde zitting en rugleuning geven je kind prima ergonomische ondersteuning. De stoel staat stevig, dus je ondernemende peuter klimt er zelfstandig in als je de voetsteun op de goede hoogte zet. De moeders uit het WIJ Testpanel geven de Stokke® Steps™ gemiddeld een 9 en zijn ook enthousiast over het moderne Scandinavische design.

Testperiode: februari 2022

Testpanel rapport Bestel 'm nu

‘Goed voor de sociale ontwikkeling’

Annick, moeder van Lily (7 weken): “Eigenlijk vind ik alles aan de Stokke Steps™ mooi en handig. De bouncer ziet er zo comfortabel en zacht uit, dat we er zelf wel in zouden willen liggen. Handig dat die zowel los als op de stoel te gebruiken is. We waren verrast dat onze dochter van 7 weken op deze manier al comfortabel bij ons aan tafel kan zitten. Dat is goed voor haar sociale ontwikkeling. Omdat er ook speelgoed aan de stoel gehangen kan worden, wordt ook haar algemene ontwikkeling gestimuleerd. De stoel ziet er rustig uit en dat vind ik prettig in het interieur. Doordat de stoel zo licht is, verplaats je ‘m makkelijk van de keuken naar de woonkamer. Zo kan Lily zich er veilig in amuseren als ik aan het koken ben. En als ze straks groter is, zal ze er niet alleen in eten en drinken, maar ook in spelen en knutselen aan tafel.”

‘Veilig vast in de stoel’

Kimberley, moeder van Luuk (7 maanden): “De Stokke Steps™ is enorm makkelijk in het gebruik en zo comfortabel. Het voelt veilig om je kind in de stoel te zetten en even naar de keuken te lopen om het eten te pakken. Bij de babyset worden de veiligheidsriempjes standaard meegeleverd. Hierdoor kan Luuk niet uit de stoel klimmen, heel fijn. Veiligheid vind ik heel belangrijk. Ik kan zelf soms nogal onhandig zijn, dus ik moet wel goed opletten dat ik niet over de achterste, stabiele poten val. Het is fijn dat deze stoel meegroeit met je kind. Het eetblad schuif je ook super makkelijk op en af de stoel. Deze stoel kan nog wel tien jaar mee voor Luuk. En het materiaal is zo degelijk, dat we er dan vast nog iemand een plezier mee kunnen doen.”

‘Superlicht en makkelijk mee te nemen’

Inger, moeder van Marlou (bijna 2) en Lio (1) “Ik had meer hout verwacht, maar eigenlijk valt het helemaal niet tegen dat de stoel veel kunststof bevat. Hij matcht met ons interieur. Ik dacht ook dat de baby erin zou ‘hangen’, maar dat is niet zo door het voorgevormde ‘zitje’. De kussenset is erg comfortabel en zacht. Ik ga deze stoel veel gebruiken, omdat hij zo weinig weegt. Je hebt ‘m zo even verplaatst naar waar hij nodig is: tijdens het eten of knutselen aan tafel, meekijken met koken, handen wassen bij de kraan … Doordat de stoel zo compact en licht is, kan ik ‘m makkelijk meenemen als we ergens gaan eten waar geen kinderstoel is.”

‘Het design past mooi in het interieur’

Manuela, moeder van tweeling Luca en Rafaël (7 maanden): “Van mij krijgt de Stokke Steps™ een 10. Ik kan geen minpunt bedenken. Ik vind het de mooiste meegroeistoel, die ik heb gezien. Modern design, dat goed in het interieur past. Het is fijn dat je de stoel al vanaf de geboorte kunt gebruiken. Je kunt je kind meteen op de goede hoogte overal bij betrekken. Wij zullen de stoel het meest aan tafel blijven gebruiken. Maaltijden zijn bij ons belangrijk. Dat zijn de momenten, waarop we de dag doornemen en daar willen we onze kinderen zo vroeg mogelijk bij betrekken. Zo zitten ze op een ergonomische stoel bij ons. Fijn ook dat de stoel makkelijk schoon te maken is. Alle accessoires maken dat je de stoel naar eigen behoefte kunt installeren. De kwaliteit ervan ziet er heel goed uit, waardoor je ‘m makkelijk jarenlang kunt gebruiken. Met mijn twee linkerhanden had ik de stoel trouwens ook zo in elkaar gezet. Het instructieboekje is heel duidelijk.”

Testpanel rapport

De WIJ Testmama’s hebben de Steps™ kinderstoel van Stokke® getest en prijzen unaniem het mooie design en de fijne compacte en lichte uitvoering. Zo verzet je de kinderstoel heel makkelijk naar de plek waar hij nodig is. En dat is vooral aan tafel! Want alle testmama’s vinden het gezellig en goed voor kinderen om bij de maaltijden samen te zijn. Dat de stoel vanaf de geboorte nog vele jaren gebruikt kan worden, vindt iedereen een groot voordeel. Dat kan niet alleen door de verschillende accessoires, maar ook door de goede kwaliteit van de materialen. Geslaagd en aanbevolen dus!