Reviews kinderstoel Stokke® Clikk™

Reviews kinderstoel Stokke® Clikk™

Een lichtgewicht, maar wel heel stabiele kinderstoel, die je in één minuut en zonder gereedschap in elkaar zet. Handig voor in huis, maar je neemt ‘m dus ook heel makkelijk over al mee naartoe (dankzij de handige reistas). Compleet met eetblad en veiligheidstuigje en voor kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar. Is de Stokke® Clikk™ kinderstoel de ultieme droom voor het gemak en het comfort van kind én ouder? Dat wilden we wel eens laten testen door het WIJ Testpanel. En wat denk je? De Stokke® Clikk™ kreeg gemiddeld een 8,6!

Testperiode: februari 2022

Testpanel rapport Bestel 'm nu

‘Het eetblad kan in de vaatwasser’

Safira, moeder van Roos (13 maanden): “De Stokke® Clikk™ is beter dan ik van tevoren had verwacht. Hij ziet er mooi en modern uit en zat in drie stappen in elkaar met een handig kliksysteem. Het kussen is lekker zacht, zodat Roos fijn zit. Het gordelsysteem werkt geweldig snel. Bovendien is alles makkelijk schoon te maken, wat ik ook belangrijk vind. Het is een echte meeneemstoel. Dat vind ik fijn, omdat een eigen stoel wel zo hygiënisch is bij een weekendje weg of een vakantie. Een pluspunt is dat het eetblad in de vaatwasser kan; Roos eet daar rechtstreeks vanaf. Voorheen gooide ze bordjes en bakjes op de grond, dus dat scheelt mij nu werk. Doordat ze met haar stoel met ons aan tafel zit, kan ze wel met ons eten en zien hoe wij dat doen. Ze is een moeilijke eter, maar wil nu wel langer in de stoel zitten. Daar ben ik echt heel blij mee.”

‘Makkelijk mee te nemen’

Manuela, moeder van tweeling Luca en Rafaël (7 maanden): “De Clikk™ was heel makkelijk in elkaar te zetten, in een mum van tijd. Het is een lichtgewicht stoel, zodat ik de stoel makkelijk kan meenemen door het hele huis. En ook als we ergens op bezoek gaan! Met een tweeling is het namelijk heel fijn, dat je in ieder geval één van de twee kinderen in een stoel kunt zetten. Jammer dat hij niet vanaf de geboorte al te gebruiken is. De stoel past goed in ons interieur. Dat vind ik belangrijk, omdat je ‘m dagelijks gebruikt en je dan geen doorn in je oog wilt. Ik kan de kinderen makkelijk in en uit de stoel halen en dat is belangrijk. Ik heb het idee dat mijn kinderen het fijn vinden om in de stoel te zitten. Doordat hij zo makkelijk te verplaatsen is, kun je je kind betrekken bij verschillende momenten op de dag, zoals het koken en eten.”

‘Goede steun bij het zitten’

Cynthia, moeder van Mike (2) en Lynn (8 maanden): “Zo licht en toch zo stevig, dat vind ik verrassend aan de Clikk™ stoel. Doordat je ‘m ook makkelijk meeneemt in de reistas, heb je altijd een goede stoel bij de hand, waar je ook bent. Onze dochter zit comfortabel in de Clikk™. Ze moet nog zelfstandig leren zitten, maar de stoel heeft een goed zitvlak waardoor ze mooi rechtop zit. Dat kan ze nog niet op de Stokke® Tripp Trapp® met vlakke zitting, deze stoel is echt een goede aanvulling. Nu kan ze al direct mee aan tafel zitten, wat ze later toch ook moet doen. Ik had eerlijk gezegd verwacht over de wijd uitstaande poten te struikelen, maar dat valt reuze mee.”

‘Veilig overal bij’

Sophie, moeder van Liefenna (2 jaar en 4 maanden) en Jahlief (1,5 maand): “Het is fijn dat je je kind in de Clikk™ bij alle activiteiten kunt betrekken. Als het nodig is, kan ik een kind veilig in de stoel zetten, zoals wanneer ik kook of ergens anders mee bezig ben. Het voorblad kan eraf, zodat je de stoel aan de tafel kunt schuiven. Op die manier kunnen we samen eten. Zo eten kinderen beter en leren ze veel op sociaal vlak. Vaste gewoonten, waarbij ze weten wat ze kunnen verwachten, geven een kind rust. Het zitcomfort voor mijn dochter vond ik niet geweldig, omdat de rugleuning iets te laag is en het zitvlak voor haar wat ruimer had gemogen. Fijn is dat alles makkelijk schoon te maken is, ook het zitkussen. Duurzame kwaliteit.”

Testpanel rapport

Het WIJ Testpanel heeft de Clikk™ kinderstoel van Stokke® getest en vindt de stoel bijzonder fijn in het gebruik. Het is echt waar dat je de stoel supersnel in elkaar zet en dat hij daardoor makkelijk overal mee naartoe genomen kan worden. Het design lijdt niet onder het gemak, want alle testmama’s vinden dat de stoel mooi in hun huis past. Het komt niet als een verrassing dat alle testmama’s het fijn vinden dat de stoel, inclusief kussen makkelijk schoon te maken is. De conclusie is dat je kind goed zit met de Stokke® Clikk™ kinderstoel als het om gemak en comfort gaat.