Reviews albelli Smart Assistent

Reviews albelli Smart Assistent

Wil je ook graag een tastbare herinnering aan de mooie momenten met je kind? Soms weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om een fotoboek in elkaar te zetten. Met de Smart Assistent van albelli hoef je alleen je foto’s te uploaden en de tool plaatst automatisch de beste foto’s in een mooie pagina-indeling. Ook als je zelf nog graag wat wilt schuiven of aanpassen, kan dat prima. Deze tool klonk ons als muziek in de oren, dus we hebben WIJ Testmama’s gevraagd om de Smart Assistent van albelli te testen. Lees hier de enthousiaste reviews of ga direct aan de slag op albelli.

Testperiode: augustus 2020

Testpanel rapport

‘De Smart Assistent selecteert automatisch goede foto’s’

Rachel, moeder van Roan (19 maanden): “Ik ben zeer positief over de Smart Assistent. Het programma neemt een heleboel uit handen zodat je je bezig kunt houden met het maken van een mooi boek, waar het eigenlijk om te doen is. Het was wel even zoeken naar alle mogelijkheden, want je kunt heel veel met de Smart Assistent. Het programma selecteert automatisch goede foto’s voor je, waardoor er voor mij al een last weg valt. Ik vind het ook heel fijn dat alle foto’s zich automatisch aanpassen aan de grote of juist kleinere ruimte waar je een foto wilt plaatsen. Ik werk regelmatig met grafische programma’s, maar ik hoef nu niet meer eerst de foto’s te bewerken. Dit scheelt mij heel veel werk en zo heb ik veel meer plezier in het maken van het boek!”

‘Enorme verbetering ten opzichte van standaard fotoboek programma’s’

Evy, moeder van Senn (17 maanden): “Bij het gebruik van de tool van albelli had ik eigenlijk geen verwachtingen. Al snel merkte ik dat het een enorme verbetering is ten opzichte van standaard fotoboek programma’s. Het werkt heel prettig en gemakkelijk. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om je fotoboek helemaal eigen te maken. Ook het fotoboek zelf heeft scherpe foto’s en is gedrukt op mooi papier.”

‘Prachtig fotoboek van een mooie en goede kwaliteit!’

Tessa, moeder van Logan (14 maanden): “Ik vond het een grote pré dat ik de Smart Assistent kon gebruiken op mijn mobiel. De foto’s laadden snel en ik hoefde nergens lang op te wachten. Ook was er de optie om het boek tussendoor op te slaan, waardoor ik later weer verder kon met bewerken. Het was wel wat lastig dat ik de foto’s niet in de kaders zelf kon aanpassen, waardoor ik best wat heb moeten bijsnijden. Maar ik heb nu een prachtig fotoboek van 110 pagina’s van een mooie en goede kwaliteit!”

‘Het werkt snel en makkelijk’

Nathalie, moeder van Dani (18 maanden): “Ik vond het een grote pré dat ik de Smart Assistent kon gebruiken op mijn mobiel. De foto’s laadden snel en ik hoefde nergens lang op te wachten. Ook was er de optie om het boek tussendoor op te slaan, waardoor ik later weer verder kon met bewerken. Het was wel wat lastig dat ik de foto’s niet in de kaders zelf kon aanpassen, waardoor ik best wat heb moeten bijsnijden. Maar ik heb nu een prachtig fotoboek van 110 pagina’s van een mooie en goede kwaliteit!”

‘Leuke indelingen en mooie kleuren die goed bij elkaar passen’

Wieneke, moeder van Yfke For (14 maanden): “Ik ben wel eens eerder gestart aan een fotoboek met automatisch vullen, maar dan stonden de foto’s soms nog gedraaid. Dat was bij de Smart Assistent niet zo. Handig dat het fotoboek automatisch gevuld wordt en je een idee hebt welke foto’s bij elkaar passen. Ik vond de indeling leuk en de gebruikte kleuren passen mooi bij elkaar. Het is een stuk sneller dan alles zelf selecteren en indelen. Het is echt een mooi fotoboek geworden!”

‘Ik ben tevreden’

Kim, moeder van Anna (16 maanden): “De Smart Assistent werkt zeer simpel en vlot. Het is fijn dat de foto’s gesorteerd worden en bij gebruik van meerdere mappen automatisch op datum worden gezet. Er is wel nog wat verbetering mogelijk bij het bewerken. Wanneer je twee foto’s wilt verwisselen, dan moet je zelf dezelfde afmeting maken en dezelfde afstand tot de foto ernaast inschatten. Het zou handig zijn als er een knop is om automatisch dat kader te maken. Het fotoboek zelf heeft een mooie, stevige kaft en stevige bladzijdes van goede kwaliteit. Ik ben tevreden over de Smart Assistent!”

‘Betere fotokeuze door de Smart Assistent’

Cecielia, moeder van Vanessa (18 maanden): “Ik ben begonnen met de webversie van de Smart Assistent, maar deze deed niet wat ik wou. Daarna de downloadversie, dat was stukken beter. Het zet de foto’s automatisch chronologisch en geeft uitgebreide mogelijkheden. Hierdoor maak je een betere fotokeuze en het scheelt een hoop tijd. Het fotoboek zelf is van goede kwaliteit en ziet er mooi uit.”

Testpanel rapport

De WIJ Testmama’s hebben de Smart Assistent van albelli getest en zijn zeer te spreken over de eenvoud van de ontwerptool. Ze vonden het prettig dat de Smart Assistent alle foto’s automatisch op chronologische volgorde zet en er vervolgens de beste uitpakt en in het boek plaatst. Het scheelde veel tijd en de Smart Assistent heeft veel mogelijkheden om alsnog aanpassingen te doen zodat het fotoboek helemaal naar wens wordt. Ook het fotoboek zelf werd benoemd als stevig, mooi en kwalitatief goed. Het Testpanel is enthousiast over de tool. Dus mama’s met weinig tijd: probeer de Smart Assistent van albelli.