Zwanger en bloedingen

Aleta: "Vanaf 10 weken begon ik bloed te verliezen, veel bloed. Ik had met 10.1 weken de eerste heftige bloeding, foute boel dacht ik uiteraard. Toch zagen we op de echo een mooi beweeglijk kindje. Met 10.4 weken kreeg ik de tweede heftige bloeding."

Nu kan het niet meer goed zijn, schoot er door mij heen, maar weer niets mis met het kindje. Ik ging naar de gynaecoloog gaan om erachter te komen waar de bloedingen vandaan kwamen. Een week later bleek een hematoom de boosdoener te zijn. Een hematoom is een soort bloedstolsel in de baarmoeder buiten de vruchtzak. De gynaecoloog legde uit dat het goed kon gaan, maar ook fout.

Mijn leven stond even stil. Ik wist niet of ik nu wel of niet kon en mocht genieten van deze zo gewenste zwangerschap. De week erop ging ik weer naar de gynaecoloog en daarna elke twee weken. Ik ben nu ruim 17 weken zwanger en het gaat nog steeds goed! We zien het kindje steeds groter worden, groeit mooi mee met hoe het zou moeten. Spannend is het nog wel. Ik vloei nog steeds, maar kleine beetjes. De laatste hevige bloeding was vijf weken geleden. Ik voel me heel rustig eronder en durf te genieten!

Er zijn nog twee grote gevaren volgens de gynaecoloog. De eerste is dat mijn baarmoeder weeen gaat maken om te proberen de hematoom eruit te krijgen en dan het kindje er ook veel te vroeg uitkomt. De tweede is dat de hematoom de vliezen zo aantast dat ze vroegtijdig  breken. Ik probeer me er niet al te druk om te maken, mijn onderbuikgevoel zegt dat het goed gaat komen en daar vertrouw ik op! Meestal lukt dat wel, maar soms voel ik me er ook heel verdrietig van en maak ik me wel zorgen en zie ik allerlei nare dingen die zouden kunnen gebeuren.

Reacties (4)

afbeelding van anne-1493149
10 maart 2020
Ik heb ook hématome gehad gedurende de zwangerschap. Vanaf 7.2 begonnen en daarna langzaam afgenomen tot 16.4 vanaf dat moment begonnen de bloedingen weer met stolsels zo groot als mijn hand. Met 18.5 braken mijn vliezen en ik heb het helaas niet verder kunnen dragen dan 20.4, toen is ons zoontje geboren.
Ik hoop voor jou dat alles goed blijft gaan.
En als het heftiger wordt is misschien Proluton nog iets, dat willen ze mij nu een volgende keer aanbieden.
afbeelding van fera-1519402
22 februari 2020
Ik ben nu zwanger ik wil graag gratis pakket
afbeelding van vick-1513700
10 februari 2020
Lieve Aleta,
Ik ben nu 12 weken zwanger en heb ook hematoom. Ik had 1 keer heftig bloeding gehad bij 8 weken. Alles wat je op schrijven begrijp ik helemaal, ik voel exact hetzelfde. Kunnen we er nik aan doen? Alleen maar afwachten? ;(
afbeelding van marijeakasjaak
12 november 2012
Lieve Aleta!
Wat ben je dapper!
Wat zal jij een topmoeder worden, aangezien je eigen gevoel goed is ga ik er ook vanuit dat het goed gaat komen.
1 ding is zeker, dit kindje mag ik heel erg in zijn of haar handjes knijpen met zo'n dappere moeder.

Marije de Boer