Samen zwanger met mijn wereldberoemde zus

Irene: “Mijn man en ik verwachten ons tweede kindje en we zijn dolbij! Maar nog veel leuker om te vertellen, is dat ik niet alleen zwanger ben: mijn zus ook! Heel bijzonder. Mijn zus is internationaal zangeres. In Nederland is ze redelijk bekend, maar internationaal echt een ster. Omdat ze ontzettend veel reist en gebonden is aan een druk schema, was het plannen van een kindje (voor zover je dat al kunt) erg moeilijk. Daarnaast heeft ze een partner die door zijn werk ook veel reist.

We hebben altijd goed kunnen praten over kinderen krijgen. Over hoe dat dan zou moeten als ze eenmaal een kindje hebben bijvoorbeeld; gaat hij of zij dan mee op reis? Heel wezenlijk. En ontzettend ingewikkeld. Ze belde me op een dag superblij op om te zeggen dat ze met de pil was gestopt. Ik vertelde haar dat ik die dag mijn laatste nam. We zaten dus 1 dag naast elkaar. Ontzettend toevallig! We hielden daarna nauw contact over hoe we ons voelden en ieder pijntje en hormoontje werd besproken. Voornamelijk via de app, want in die periode vloog ze de hele wereld over.

Ik kon mijn geluk niet op toen ik na 2 maanden al zwanger bleek te zijn. Mijn zus was ontzettend blij voor ons. Zij kon die maand niet zwanger zijn, want haar man en zijzelf waren allebei op reis geweest in de 'vruchtbare periode'. Maar, nieuwe ronde, nieuwe kansen, en precies een maand later bleek ook zij zwanger! Wederom, ontzettend blij. Allebei.

Het is vreselijk jammer dat ze zo ver weg is. Mijn man en ik hebben onze zonvakantie geannuleerd en hebben besloten volgende week naar Zweden te vliegen om samen te zijn. Beide reizen kunnen we niet doen. Samen zwanger zijn is zo bijzonder en dan ook nog zo dicht op elkaar! Dit is waarschijnlijk de laatste kans om elkaar te zien tot misschien wel ruim na de geboortes van onze kleintjes. We appen gelukkig iedere dag en ons contact is nog intenser dan ooit. Ik kan niet wachten haar te zien!”