Razendsnelle bevalling

Esli: “Drie dagen voor de uitgerekende datum zijn ‘s nachts om tien voor 2 mijn vliezen gebroken. Ik was blij dat het uit zichzelf op gang was gekomen, want ik had gelezen dat de bevalling dan rustiger zou verlopen dan bij een ingeleide bevalling. Mijn oudste dochter Joy kwam binnen 45 minuten ter wereld na een weeënstorm, dus dat leek me wel fijn.

Maar helaas, niets was minder waar... Na wat gerommel belde mijn man het ziekenhuis en die gaven aan lekker te gaan slapen en weer te bellen als de weeën begonnen. Ik voelde nog niet zoveel, dus ik heb het koffertje van mijn oudste dochter ingepakt en ben weer in bed gaan liggen. Voor de zekerheid eerst nog even naar de wc. Eenmaal op de wc kwamen de weeën en niet zo’n beetje ook! Mijn broertje is hier naar toe gesneld en ook mijn moeder om op onze dochter te passen.

Ondertussen voelde ik dat het niet goed ging. Mijn man belde een ambulance, maar ik had sterk het gevoel dat de baby geboren zou worden op de wc. De ambulance kwam en ik moest lopend van de wc door de tuin naar de brancard. Ik wilde er niet op gaan liggen omdat ik het gevoel had dat ik op de baby zou gaan zitten. De weeën bleven heftig en onderweg naar het ziekenhuis is onze dochter geboren!

Dolgelukkig was ik, maar ineens besefte ik dat mijn man de geboorte had gemist...Wel zat mijn moeder ook in de ambulance, maar daar heb ik niets van meegekregen omdat ze voorin zat tot onze dochter er was. Tussen ‘niets aan de hand’ en ‘gefeliciteerd u heeft een dochter’ zaten 35 minuten. Ik moest wel flink bijkomen van de snelle ambulance bevalling. Dit duurde dan ook even, maar inmiddels genieten we volop van onze prachtige dochter Anna Xabia!”