Niemand geloofde me

Danielle: "Toen onze zoon Demian werd geboren, hadden we vanaf dag 1 het gevoel dat hij wel erg veel huilde en slecht sliep. Eerst dachten we nog dat we met onze dochter Valerie gewoon geluk hadden gehad, die was namelijk zo makkelijk." 

We keken dit drie weken aan.Op het consultatiebureau lieten ze het woord 'huilbaby' vallen. Toen zijn we toch maar naar huisarts gegaan. Die zei dat ook. Een week later waren we er weer met het hele verhaal: slechte ontlasting, veel spugen en boeren en 24 uur nonstop huilen. Gelukkig kregen we een verwijsbrief voor de kinderarts. Al gauw werd er koemelkallergie vastgesteld. Na 3 dagen nutramigen te hebben gebruikt met nutriton ging het wat beter. 

Overdag ging het nu redelijk goed met Demian. Je kon hem goed afleiden met spelletjes, maar het slapen was gewoon een ramp. Tussen de middag liep ik een rondje in de kinderwagen en 's avonds en 's nachts bleven we gewoon rondjes met hem lopen... We gingen weer terug na huisarts. We konden helaas niet zo snel bij de kinderarts terecht. Iemand had reflux genoemd. Nog nooit van gehoord. Maar volgens de huisarts had demain dit niet.

We zijn nu 10 maanden verder. Ik ben paar keer bij kinderarts geweest en bij verschillende huisartsen, maar niemand geloofde me. Ik ging al aardig richting een burn out; met nog een dochter van 3 jaar met erg veel energie, die ook de aandacht wil van mama, en een baan voor 16 uur per week. Op mijn werk ging het niet goed en thuis eigenlijk ook niet meer. 10 maanden niet slapen doet je geen goed. Toch nog een keer na huisarts gegaan en ja hoor: ik kreeg voor Demian dompiridon mee. ik durf eindelijk te zeggen dat goed met hem gaat. Hij slaapt een gat in de dag 

Bij deze wil ik dus tegen alle moeders zeggen: als je denk dat er iets mis is met je kind, ga net zolang naar dokters totdat ze je wel geloven. Op 13 augustus moet ik met Demian terug naar kkinderarts, maar ik zie het nu positief in allemaal! Ik geniet volop van mijn twee prachtige kinderen. Ondanks dat ben ik wel ingestort. Ik werk nog maar 8 uur per week en slaap zelf ook veel. Gelukkig heb ik een heel lieve man die me goed bijstaat.