'Ik was bang om moeder te worden'

Anne kreeg vanaf de zesde maand van haar zwangerschap last van paniekaanvallen. Anne: 'Ik was bang dat ik geen goede moeder zou zijn.'

Anne: Ik wilde altijd jong moeder worden. Gelukkig wilde mijn man ook graag jong kinderen, dus zijn we ervoor gegaan. We waren dolgelukkig toen ik eenmaal zwanger was! De eerste vijf maanden zat ik op een roze wolk, maar vanaf maand zes sloeg dit opeens om in angst. Kon ik dit wel? Was ik wel geschikt als moeder? Ik heb een tijd regelmatig heftige paniekaanvallen gehad, waardoor de laatste maanden best heftig waren.

Toen ons meisje er eenmaal was, genoten we volop. De paniekaanvallen kwamen af en toe uit het niets opeens weer opdagen, maar dankzij een psycholoog kreeg ik dit goed onder controle. Lana is een heerlijk kind, uiteraard de leukste van de wereld! Ze lacht naar alles en iedereen. Wel hebben we na een jaar nog steeds regelmatig gebroken nachten. Heftig soms, maar dat nemen we voor lief. Cliché maar waar, één lach de dag daarop en die slapeloze nacht is alweer vergeten.