Bevallen met een zieke man

Mijn zoontje werd geboren op het moment dat er net een griep heerste die heel heftig op de longen sloeg. Mijn man - die al astma heeft - was letterlijk gevloerd. Om 3 uur ‘s middags voelde ik de eerste wee. Ik had mijn man naar bed gestuurd zodat hij zijn krachten kon sparen voor de lange nacht. Ik zag het namelijk niet zitten om de hele avond alleen te zijn met mijn weeën. Mijn ouders beloofden direct na het eten even langs te komen.

Om half 6 moest ik naar de wc waar met geweld mijn vliezen braken. Ik belde de verloskundige, ze zou over een uurtje komen. Nog even tijd om onder de douche te springen. Toen ik onder de douche sterk het idee kreeg dat ik moest poepen, ging er een lampje branden. Weer belde ik de verloskundige dat ik nu toch echt al persweeën had. Met een kwartier stonden ze naast ons bed, waar mijn man en ik dus allebei plat lagen. Negen centimeter ontsluiting en twintig minuten later mocht ik persen.

Tijdens het persen was mijn man naast me komen zitten om mijn hand vast te houden. Ik heb tussen de weeën door nog gevraagd of hij het wel trok allemaal. Hij zag zo wit en zat onder het zweet. Maar om 10 over 7 was daar dan eindelijk onze eerste zoon!

Twee uur later moest ik nog wel voor hechtingen naar het ziekenhuis. Mijn ouders waren tijdens het persen binnen komen lopen, dus ze werden geïnstrueerd om de baby en mijn man mee te nemen naar het ziekenhuis. In alle hectiek hebben ze alleen ‘baby meenemen’ gehoord, dus toen mijn man eindelijk doodziek buiten stond waren alle auto’s al vertrokken en was niemand te bereiken.

Even heeft hij erover gedacht om weer terug naar bed te gaan, maar dat kun je niet doen als je net een zoon hebt gekregen. Dus hup, op de fiets naar het ziekenhuis. Dat was aan het einde van de straat, maar mijn man kwam helemaal kapot aan. In het ziekenhuis hebben ze uiteindelijk zelfs een bed bijgereden voor hem, nadat elke verpleegster verschrikt reageerde. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Mijn man is weer de oude en mijn zoontje groeit als kool!