Duurzaam speelgoed voor je kind

Duurzaam speelgoed voor je kind

Als ouder speel je een grote rol in het aanbieden van duurzaam speelgoed aan je kind. Je peuter is op ontdekkingsreis en heeft steeds behoefte aan nieuwe uitdagingen. Hoe kan je jouw peuter eerlijk, puur én bewust laten spelen?

Eerlijk: natuurlijke materialen

Met zijn korte spanningsboog rolt je peuter van de ene bezigheid zo in de andere. Springend, rennend en huppelend gaat hij door het leven, met maar één doel voor ogen: ontdekken. Dan is het wel prettig dat zijn speelgoed tegen een stootje kan. Houten speelgoed is bij uitstek geschikt voor ondernemende peuters.

Kijk ook eens naar de oorsprong; fair trade producten zijn tegen een eerlijke prijs ontstaan en er is geen kinderarbeid aan te pas gekomen. Het FSC-keurmerk wijst op hout afkomstig uit een goed beheerd bos met oog voor het milieu. Daarnaast is hout ook nog eens ecologisch door zijn lange levensduur.

Puur: speelgoed met een verhaal

Hoe fijn is het om te zien dat je kind net zo geniet van het oude poppenhuis als jij vroeger deed? De verfrommelde gordijntjes en miniatuurmeubeltjes zien er nog steeds hetzelfde uit, maar jouw herinnering is alleen maar mooier geworden.

Je peuter leert de waarde van oud speelgoed kennen en neemt de verhalen over in zijn spel. Met 83,3% is speelgoed het meest gekochte tweedehands artikel blijkt uit onderzoek naar de tweedehandsmarkt gehouden onder jonge ouders. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe snel de behoeften van peuters veranderen.

Bewust: kopen en verkopen

Met die razendsnelle ontwikkeling van je kind staat je huis al snel vol met speelgoed waar niet meer naar omgekeken wordt. Maar om nu weer een nieuwe, moeilijkere puzzel te kopen? Jij kunt zelf al grote stappen maken in de duurzaamheid van speelgoed. Tweedehands wordt ook hier steeds vaker een eerste optie, want uit onderzoek blijkt dat 89,9% van de jonge ouders is positief tot zeer positief over gebruikte artikelen.

Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van jouw kind

Groeikalender