Gezonde nachtrust voor je kind

Gezonde nachtrust voor je kind

Slaap is nodig voor je kind. Hij verwerkt zo alle indrukken van de dag. Soms lukt het niet om goed in slaap te vallen of door te slapen. Of je kind is ’s ochtends nog steeds moe. Het kan te maken hebben met een te droge lucht in zijn slaapkamer. De oorzaak hiervan kan liggen in de luchtkwaliteit op zijn kamer.

Je kind ligt de hele nacht in één ruimte. Een raam of de ventilatieroosters openzetten, helpt vaak niet afdoende. Bovendien kan er vervuilde lucht van buiten binnenstromen, zoals fijnstof en kooldioxine. Een goede oplossing is een luchtbevochtiger die gelijkmatig vernevelt. Zo blijft de temperatuur contstant op 18°C, ’s zomers en ’s winters. Het perfecte klimaat voor je kind.

Voorkom te droge lucht

Sommige luchtbevochtigers kunnen een aangenamere omgeving creëren. Je kunt het apparaat in alle vertrekken gebruiken. Het is belangrijk om te kiezen voor een luchtbevochtiger die hygiënisch vernevelt. Hiermee verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk. Hierdoor behoud je het juiste vochtgehalte in de winter en in de zomer zorg je juist voor een goede luchtdoorstroming.

Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van jouw kind

Groeikalender