Energie in balans voor gevoelige kinderen

Energie in balans voor gevoelige kinderen

Is jouw kind hoogsensitief, ofwel extra gevoelig voor prikkels van buitenaf? Probeer onderstaande technieken om zijn energie in balans te brengen.

Ademhaling

Onze manier van ademhalen heeft een grote impact op hoe we ons voelen. Als je oppervlakkig via de borst ademt, schieten we in de stress. Maak er een spelletje van om met je kind langzaam en diep adem te halen. Laat je kind focussen bij het uitademen op een bepaald lichaamsdeel, bijvoorbeeld de onderkant van hun voeten, hun hart, hun maag. Bij het uitademen verlaat negatieve energie of stress hun lichaam.

Staart

Laat je kind op een stoel of met gekruiste benen op de grond zitten en laat hem zich voorstellen dat hij een staart heeft die de grond ingaat. Dit is hun grondingskoord waar ze negatieve energie mee naar de aarde kunnen afvoeren en positieve energie kunnen aanvoeren vanuit de aarde.

Kijk eens of het ze lukt om negatieve energie af te voeren door hun staart naar de aarde. Wanneer al hun negatieve energie is afgevoerd, kijk dan eens of het ze ook lukt om positieve energie omhoog te krijgen via dezelfde weg. Kunnen ze het verschil voelen.

Boom

Terwijl je kind rechtop staat laat je hem zich voorstellen dat hij een grote, stevige boom is met wortels die uit de onderkant van zijn voeten groeien en diep de aarde ingaan. Voelt hij hoe stevig en sterk ze zijn in verbinding met de energie van de aarde? Kan hij ook de energie omhoog brengen door zijn hele lichaam tot de bovenkant van zijn hoofd en het laten sproeien als een fontein?

Blote voeten

Loop buitenshuis op je blote voeten, als het weer het toelaat. Zo kan je kind goed aarden. Laat je kind het verschil voelen tussen gras, aarde, beton, zand, rotsen en water als ze lopen. Je kunt ook de voetjes masseren.

Luchtbel

Leer je kind aan om elke dag een luchtbel om zich heen te vormen om zichzelf te beschermen tegen het oppikken van negatieve energie. Laat hem zich een bol van licht voorstellen die helemaal om hem heen zit als een luchtbel. Positieve energie kan er doorheen, maar negatieve energie niet. Laat je kind denken aan de leuke activiteiten en positieve uitwisselingen die ze de hele dag doormaken. Laat je kind zich een veter bij de voeten voorstellen om de bol af te sluiten.

Het dagelijks herhalen van deze oefeningen zal je kind helpen het bewustzijn te verhogen en zijn energetisch veld te stabiliseren.

Met dank aan paranormaal kindertherapeute Layla van Oppen.

Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van jouw kind

Groeikalender