'Tweeling samen in de klas of niet?'

WIJ Fan Priscilla: "Ik heb een meisjestweeling van 3,5. Ik merk heel duidelijk dat zij heel erg naar elkaar toe trekken en daardoor weinig oog hebben voor andere kinderen.

Ik ben bang dat dit in de toekomst mogelijk problemen op gaat leveren. Wat te doen? Wij hebben er eerder voor gekozen om de kinderen bij elkaar in de klas te laten plaatsen. Moet we ze dan toch uit elkaar halen? Over een half jaar mogen zij naar de basisschool, we hebben dus nog even de tijd. Wat zouden jullie doen?" 

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Rita. "Ik zou ze lekker samen laten. Ik ben maak zelf ook deel uit van een tweeling en ik ben stapel gek op mijn zus. Er is niks mis mee om samen je schooljaren te volgen. Als je volwassen wordt ga je toch al uit elkaar, maar dan is de band zo sterk dan heb je een zus en vriendin voor het leven."

Mandy. "Ik heb alleen in groep 1 samen met mijn tweelingzus gezeten en daarna altijd in aparte klassen. Dit was voor ons erg goed. We hadden allebei onze eigen vrienden en onze eigen verhalen."

Lydia. "Ik zou het even aankijken. Kinderen veranderen vaak als ze naar de basisschool gaan. Ik zou zeker je punt met de leerkracht delen en dit regelmatig even terugkoppelen naar elkaar. De leerkracht heeft (of kent) vast iemand met ervaring hiermee."

Linda. "Ze zijn nog zo klein! Lekker samen laten gaan, samen groeien en ontdekken. Ze doen hun hele leven al niets anders toch? Als de interesses en keuze voor vriendjes straks uiteen lopen vinden ze heus hun eigen weg wel. Dit is wel een mening van een niet tweeling mama."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.