'Het haar van mijn dochter groeit nauwelijks?!'

WIJ fan Karlijn: "Onze dochter wordt in september 3 jaar. Alle meiden kunnen al staartjes en vlechtjes in. Onze dochter kan net aan een klein staartje bovenop haar hoofd. Het lijkt totaal niet te groeien. Wie heeft dit meegemaakt? Of wat zou hier aan te doen zijn? Ik ben zo benieuwd en ook een beetje angstig dat dit niet goed komt."

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Eefje. "Ik als kapster zeg altijd, optijd laten knippen. Laat de kleine puntjes eraf knippen, dan ben je het snelst van het babyhaar af en krijgt ze er mooi haar voor terug. Verder is er weinig aan te doen. Dit heeft tijd nodig!"

Nikki. "Ik zou me er niet te druk om maken. Mijn dochter (4) heeft ook dun haar dat niet snel groeit. Gelukkig kan ik aardig vlechten en zet ik er ook grote accessoire bij in het haar zodat het voller lijkt. Komt vanzelf goed, ik had hetzelfde."

Monique. "Onze dochter was tot haar derde bijna kaal, daarna begon het heel langzaam te groeien. Ze is nu 8,5 met een prachtige bos krullen! Dat had ik 5 jaar geleden écht niet gedacht! Geduld is toch een schone zaak, maar niet mijn sterkste kant."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.