Haardrama: 'Ze wil NIET dat ik haar haren kam. Heeft iemand tips?'

WIJ fan Willemijn: "Het is iedere dag een groot haardrama met mijn dochter van vier jaar. Ze wil gewoon NIET dat ik haar haren kam of überhaupt aan haar hoofd zit. Het begint echt een beetje vervelend te worden, helemaal nu ze sinds kort naar school gaat. Hebben andere mama's hier ook last? En hebben jullie tips!"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Jessica – “Hier is ook altijd drama, vanaf baby al. Ik heb echt alles geprobeerd. Toen ik haar vroeg wat ze zelf dan wilde zei ze: “Gewoon kort mam.” Nu al anderhalf jaar zo en ze wil niets anders meer.”

Flore – “Ik speel kappertje. Ik heb ook zo'n waterspuit gehaald bij de action, zo een die op die van de kapper lijkt. We spelen echt rollenspel. Dus ik zeg ook goedemorgen mevrouw enzo. Dit werkt bij mijn dochtertje het beste. Staartjes/vlechtjes doen we niet aan, zo ver is ze nog niet. Ik ben allang blij dat de klitten eruit zijn.”

Mirjam – “Ik laat mijn jongste een filmpje kijken, dan gaat het goed. Regelmatig de dode punten er af laten knippen, dat scheelt ook klitten. Bij mijn oudste van acht jaar heb ik al van alles verzonnen. Heel hard en liedje zingen tijdens het kammen, als het dan pijn doet klinkt het als: poesje mauw, kom is GAAAAAUUUWWWW en dan liggen we allebei in een deuk, dat helpt wel. Of dat ze mij mocht knijpen als ik haar pijn deed. Of op tafel slaan.”

Lyn – “Wij vlechten elke avond haar haar in voor het slapen gaan. Overdag ook meestal een vlecht zodat ze weinig knoopjes heeft.”

Irene – “Hier ook gehad en de oplossing was uiteindelijk heel simpel: naar de kapper. Ik vond dat vreselijk want ze had prachtig lang haar. Maar voor haar was het een verademing en toen was kammen geen drama meer. Ik heb daarvoor alles geprobeerd: anti-klit spray, belonen, tv kijken, liedje zingen noem het maar op. Maar dit was voor ons de gouden oplossing en weet je, nu een half jaar verder wil mevrouw wel weer vlechtjes en staartjes in!”

Jolanda – “Mijn dochter heeft dat ook gehad, tot ik zei dat als ze bleef zeuren dat we haar haren zo kort zouden knippen als haar broer . Dat vond ze geen goed idee. Dus nooit meer gezeurd. Wel mag ze altijd tv kijken tijdens het haren doen en gebruik ik een goed masker voor haar haren, want klitten zijn nergens voor nodig.”

Simone – “Hier een verhaal over het klittenmonstertje bedacht en samen een zachte borstel gekocht en roze anti-klitspray. Dat hielp goed en dan zachtjes kammen. Inderdaad goed de puntjes laten knippen ter voorkoming van klitten.”

Hanna - Hier was het eerst ook een ramp, deed altijd zeer en had een hoop knopen. Nu nieuwe borstel met zwijnenhaar. Werkt super fijn, blijft langer glad en doet niet zeer. Savonds wel altijd vlecht of staart in trouwens.

Tamara – “Ik zei: “Je kunt nu kiezen. OF je gaat zitten en laat mama je haar fatsoeneren. OF we gaan na school naar de kapper en knippen het net zo kort als rapunzels donkere haar.” Drama was gelijk voorbij.”

Kimberley - Mama's ... de shampoo conditioner en een masker. Dit is echt de oplossing! Ik waste altijd mijn eigen haar ermee en nu sinds een jaar ook dat van mijn dochter.  Ik kan er zonder problemen doorheen kammen!”

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.