Verjaardagsfeestje van een vriendje

Verjaardagsfeestje van een vriendje

Een verjaardagsfeestje in het vooruitzicht kan heel spannend zijn. Sommige kinderen worden zelfs ziek van spanning. Is jouw kind ook zo gespannen voor een feestje? Laat hem weten dat hij op ieder moment naar huis mag als hij dat wil. Maak eventueel een afspraak met de ouders van de jarige om jou te bellen als je kind naar huis wil.

Laat hem wel een beetje moeite doen. Je kind ophalen als hij bij aankomst op het feestje meteen naar huis wil, kun je beter niet direct toestaan. Hij moet tenslotte ook leren zich zonder jou te vermaken. En waarschijnlijk is hij snel over de angst en de spanning heen als hij ontdekt hoe leuk een verjaardagsfeestje kan zijn!

Dieet

Houdt je kind zich aan een bepaald dieet? Informeer de ouders van de jarige op tijd. Vaak krijgen kinderen op verjaardagsfeestjes allerlei lekkernijen voorgezet. Het is sneu voor jouw kind wanneer hij de andere kinderen ziet snoepen terwijl hij al het lekkers moet laten staan, zonder dat er iets anders voor hem in huis is gehaald.

Cadeautje

Vind je het moeilijk om te bedenken welk cadeautje je kind aan zijn vriendje gaat geven? Vraag het de ouders van de jarige. Zij kunnen aangeven welk speelgoed hun kind al in overvloed heeft en wat er op zijn verlanglijstje staat. Zo brengt jouw kind altijd een leuk cadeautje mee.

Thuisgebracht of ophalen?

Verjaardagsfeestjes duren meestal niet zo heel erg lang en vinden vaak ’s middags plaats. Vraag van tevoren of je kleine thuis gebracht wordt of dat jij hem zelf moet komen halen. Zo hoeft je kind niet te wachten terwijl de andere vriendjes al zijn opgehaald. Wordt je kind thuisgebracht? Vraag hoe laat dit ongeveer gebeurt. Zo voorkom je dat jij net even van huis bent op het moment dat hij thuiskomt.

Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van jouw kind

Groeikalender