Cursussen voor en met je kind

Cursussen voor en met je kind

Jij begeleidt je kind stap voor stap op weg naar de grote wereld. Sommige kinderen hebben een extra steuntje nodig voor hun zelfvertrouwen. Met deze cursussen help je hem op weg.

Baby- / Kindermassage

In veel andere culturen is massage een eeuwenoude traditie. ’s Ochtends om de spieren lekker los te maken, huidcontact te hebben en de zintuigen te stimuleren, ’s avonds om rust te geven voor het bedritueel. Massage is perfect geschikt om optimaal samen te zijn: in zowel oog- als lichaamscontact. Ook werkt het ontspannend of om makkelijker in slaap te vallen.

Ouder- en kindzwemmen

Samen zwemmen versterkt de band tussen jou en je kind. Kijk bij een zwembad bij jou in de buurt of ze deze cursus geven. Het water is dan extra warm en kinderen vinden het doorgaans heerlijk om vrij te kunnen bewegen. Ook raakt hij spanningen kwijt door lekker met jou te zwemmen. Het bevordert bovendien de motorische en sociale ontwikkeling, en jullie band natuurlijk!

Begeleidingscursussen

Bij veel Centra voor Jeugd & Gezin zijn er tal van cursussen die je als ouder kunt volgen om je kind optimaal te begeleiden. Denk aan Monsters onder het bed (over angst), Lastige eters (goede voeding helpt bij gezond opgroeien) en Slaap (hoeveel heeft je kind nodig)? Voor je kind zelf zijn er speelochtenden, waar hij op ongedwongen wijze leert met andere kinderen om te gaan.

Andere tips

Mediteren met kinderen en zelfvertrouwen voor je kind of weerbaarheidstraining.

Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van jouw kind

Groeikalender