Biologische voeding

Biologische voeding peuter kleuter

Biologische voeding voor kinderen - die je zo gezond mogelijk wilt grootbrengen - klinkt heel logisch. Of je ook gezonder bent als je biologisch eet, is moeilijk te zeggen. Want je gezondheid wordt ook bepaald door andere dingen, zoals beweging en woonomgeving. Biologisch-dynamische voeding gaat een stapje verder en stelt nog hogere eisen aan met name dierenwelzijn, gesloten kringlopen en ecologie.

Redenen om biologisch te eten

  • Biologische groente en fruit zijn vrij van (restanten van) bestrijdingmiddelen en bevatten gemiddeld meer mineralen, vitaminen, anti-oxidanten en bioactieve stoffen.
  • Biologische zuivel bevat meer gezonde vetzuren.
  • Biologisch vlees is - behalve diervriendelijker - vrij van antibiotica, chemische bestrijdingsmiddelen en chemicaliën. Er worden geen genetisch gemodificeerde soja- of maïssoorten aan de voeding toegevoegd. De dieren staan minder vaak bloot aan stress, wat de hormoonspiegel op een natuurlijk niveau houdt, zodat er geen groei- en stresshormonen in het vlees terechtkomen. Ook is het aantal dieren op een biologische boerderij beperkt; vaak wordt de mest direct ingezet om voedergewassen te kweken.

Gerelateerde artikelen