Nieuw: autostoel met airbag!

Nieuw: autostoel met airbag

Als ouder weet je als geen ander hoe belangrijk de veiligheid van je kind in de auto is. Met de nieuwste innovatie van Maxi-Cosi vervoer je je kind nu nog veiliger in de auto, zij introduceren ’s werelds eerste autostoel met geïntegreerde airbags. En deze autostoel heeft een Baby Innovation Award 2018 in de wacht gesleept.

Elk jaar zijn 200 jonge kinderen betrokken bij een auto-ongeval. Auto’s zijn ontworpen voor volwassenen, niet voor kinderen. Dit maakt ze kwetsbaar. Een autostoeltje is onmisbaar voor hun veiligheid. De nek is de zwakke schakel bij een aanrijding. Het hoofdje is namelijk relatief zwaar. Hierdoor kan je kind schokken nog niet goed opvangen. Daarom is het op jonge leeftijd (tot 15 maanden, het liefst langer) beter om je kind achterwaarts te vervoeren.

Achterwaarts vervoeren is echter niet altijd mogelijk. In dat geval moet je je kind voorwaarts vervoeren. Uit tests blijkt dat met de nieuwe autostoel met airbags tot 55% minder kracht op de nekwervels wordt uitgeoefend. Dit in vergelijking met een voorwaartsgericht Maxi-Cosi autostoeltje zonder airbags. De Maxi-Cosi Air Safety Technology® zorgt er namelijk voor dat het hoofdje opgevangen wordt en schiet hierdoor minder door naar voren.

Maxi-Cosi Air Safety Technology®

Maxi-Cosi onderzocht hoe de airbagtechnologie kinderen nog beter kan beschermen. De airbagtechnologie voor kinderautostoeltjes verlaagt de impact van een aanrijding aanzienlijk. Een nieuwe technologie zorgt dat bij een botsing de airbags in de gordel van het autostoeltje worden gevuld met koude lucht. Dit gebeurt in een fractie van een seconde. De airbags vangen het hoofd en nekje zachtjes op, alsof het kussens zijn. In de volgende seconde lopen de airbags automatisch leeg.

Benieuwd hoe het werkt?

AxissFixAir

De eerste kinderautostoel met airbags is de AxissFixAir. Dit autostoeltje biedt de Maxi-Cosi Air Safety Technology® en is 360° draaibaar. Hierdoor is het zowel voor- als achterwaarts te gebruiken. Het stoeltje is geschikt voor kinderen met een lengte tussen 61 en 105 cm. En de AxissFixAir won overtuigend een Baby Innovation Award in de categorie Mobility. "De verschillende jury's prijzen de innovatie omdat deze simpel toepasbaar is voor ouders, maar tegelijkertijd een grote impact heeft op de veiligheid van jonge kinderen. In het geval van een aanrijding komt de airbag in de schouderbanden van het autostoeltje in een splitseconde tevoorschijn en halveert zo de impact op het zo gevoelige kindernekje met ruim de helft."

Meer informatie over de Maxi-Cosi Air Safety Technology® en de AxissFix Air.

 

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Maxi-Cosi.