Kunnen vaccinaties gevaarlijk zijn voor je kind?

Kunnen vaccinaties gevaarlijk zijn voor je kind peuter kleuter

Het zou kunnen dat je kind heftiger op een vaccinatie reageert dan normaal. Dit kan bij inentingen net zo goed voorkomen als bij het gebruik van geneesmiddelen.

Heftig reageren op een vaccinatie

Het kan zijn dat je kind van een vaccinatie hoge koorts krijgt (hoger dan 40,5°C) of flauwvalt. Zo'n heftige reactie komt gemiddeld maar bij één op de honderdduizend vaccinaties voor en is dus erg zeldzaam. Vaccinaties hebben in ons land in ieder geval nog nooit blijvende schade aan de gezondheid veroorzaakt. Ook is er in Nederland nog nooit een kind overleden door een vaccinatie.

Als je kind heftig reageert op een vaccinatie, is dat meestal geen reden om hem de volgende keer niet meer te laten inenten. Immers, de gevaren waaraan je kind zonder vaccinatie staat blootgesteld, zijn vaak veel groter dan het gevaar van de vaccinatie zelf.

Stel de arts op de hoogte

Wel is het van belang dat je de arts of verpleegkundige die de vaccinatie toedient, op de hoogte stelt van de reactie van je kind. Deze kan dan het beste beoordelen of de vaccinatie moet worden uitgesteld of toch kan worden gegeven. Soms kan het nodig zijn om bijzondere voorzorgsmaatregelen te treffen wanneer je kind moet worden ingeënt. Zo kan het in sommige gevallen verstandig zijn om niet te vaccineren op het consultatiebureau, maar bij je huisarts of in de polikliniek.

Reacties (10)

afbeelding van swh1986
7 april 2019
Ook ik ken een meisje die na de vaccinatie een hele erge koortsstuipen heeft gehad. Gewoon gezond geboren en nu zwaar gehandicapt. Vreselijk om dan nu te lezen dat er nog nooit een kindje wat heeft opgelopen na vaccinatie.... Het wordt helaas altijd vanuit een bepaalde hoek geschreven. Laten we gewoon eerlijk zijn. Het blijft een lastige overweging, want voor beide kanten is wat te zeggen.. Ik denk dat elke ouder het beste voor heeft met zijn/haar kind..
afbeelding van J.wi-1018412
6 april 2019
Ok donut, dus volgens jouw theorie bied de vaccinatie geen bescherming???
Begrijp ik dat goed?

Want de ongevaccineerde mensen (die geen levende/dode ziekteverwekkende weefsels in hun systeem dragen) kunnen de gevaccineerde (“beschermde”) mensen besmetten????

Snap t ff niet :)
afbeelding van Donut
6 april 2019
Heel goed. Ik wil niet dat mijn kindje ziek wordt, of andere kindjes besmet. Daarom laat ik mijn kindjes inenten! Aan alle anti vaxxers: besef dat je niet alleen je eigen kind maar ook andere kinderen blootstelt aan gevaarlijke (dodelijke!) ziektes door entingen te weigeren!!!
afbeelding van luxje
4 april 2019
Ieder moet doen wat hem goeddunkt, maar deze leugenachtige artikelen werken daar niet aan mee. Op lareb is gewoon openbaar te vinden dat er wel degelijk overlijdens zijn gemeld na vaccinatie volgens het rvp
afbeelding van valk-1338588
4 april 2019
Echt werkelijk waar nog nooit ZO'N prut artikel gezien. Of je voor of tegen vaccins bent maakt helemaal niet uit, maar wat jullie schrijven klopt echt 0,0 met wat er in de bijsluiter vermeld staat. En wát een onzin dat er nog nooit blijvende schade is ontstaan. Waar hebben jullie die informatie vandaan? Echt, ik walg van dit artikel. Onderbouw het tenmínste met een bronvermelding. Dit gaat jullie betrouwbaarheid niet ten goede komen!!!!!
afbeelding van mirj-1310470
26 maart 2019
Tenenkrommend heb ik dit artikel gelezen, er is nog nooit een kindje overleden door vaccinaties? Pardon, er zijn er zelfs meerdere, echter wordt dit niet erkend door de medische wetenschap en het RIVM. Hou toch op met jullie leugenachtige vermeldingen en verdiep je in de werkelijkheid. Ik heb rondom mij heen al zeker 6 kinderen met vaccinatieschades. En het is zo zelden. Bullshit
afbeelding van Hadassa27
21 februari 2019
Met verbijstering deze tekst gelezen..
Ouders, ga alsjeblieft grondig onderzoek doen vóórdat je gaat inenten. Het angstdenken dat ook hier wordt gepropageerd "de gevaren waar je kindje aan wordt blootgesteld zonder vaccinatie zijn vele malen groter dan het vaccineren zelf" is grote, grote onzin! Ons lichaam is gemaakt om zelf ziektes te bestrijden.. dat hoeft niet geholpen te worden met spuiten waarvan de helft van de inhoud een mysterie is. Die spuiten zetten we onze pasgeboren baby's!!! Maar we vragen het kraambezoek wel even de handen te wassen voor ze de baby mogen vasthouden. Zo krom. Jouw kindje heeft een immuunsysteem, een immuunsysteem dat is gemaakt om ziektes te overwinnen. Geef het immuunsysteem een eerlijke kans, laat je kindje ziektes doormaken, zie hoe hij er sterker van wordt en spuit je kindje niet kapot met deze schijnveiligheid.
afbeelding van J.wi-1018412
25 juli 2018
Nou dit bedoel ik dus, en deze gebeurtenissen hoor ik eigenlijk vaker dan dat t allemaal gewoon goed ging na de prikjes.

Sowieso word t al ingeprent dat t allemaal “heel normaal” is dat uw kind koorts kan krijgen na een v de prikjes of even ziek van kan worden dus schrik aub niet .... ahum ahum*

Dus als ouders word je als t ware erop voorbereid zodat je dan vooral niet aan de bel hoeft te trekken want t is al voorspeld dat uw kind er eventueel ziek van zou kunnen worden, met gevolg dat t nergens officieel gemeld word.
En nee, men belt de RIVM heus niet om te melden dat hun kind koorts heeft gekregen na de prik. Want t was immers al verteld dat t kon gebeuren.
Dus ja niks word officieel bijgehouden zo.

En degene die na een prik zijn overleden waren volgens hun toch al doodziek voordat ze de prik kregen *ahum ahum
- In dergelijke gevallen zou ik dan toch de dienstdoende arts ontslaan omdat hij/zij een blijkbaar doodziek kindje toch een vaccinatie heeft toegediend.... aangezien dat tegen de protocol is.


Toen ik in de apotheek werkte kregen wij dagelijks zo niet wekelijks ouders die met vragen kwamen of om advies in te winnen ivm kind wat ziek is geworden na de prik.
Alsof ze de huisarts er niet mee lastig willen vallen want zooo erg is t allemaal niet want tja u wist immers van tevoren al dat t kon gebeuren na de prik.
Ik vond dat eigenlijk wel heel erg vaag dat ze zo bezorgd waren en alsnog niet de huisarts inschakelen.
En 10 v de 10 keer waren ze allemaal ziek met hoge koorts, dus de kindjes van deze ouders die langskwamen.
Er waren en er zijn heus kindjes die er helemaal geen (zichtbare) last v hebben/krijgen.
Die bestaan sowieso!
Maar de kindjes die er wel wat van krijgen bestaan evengoed!!!!
En die worden juist vaak genegeerd in dit hele voorlichting gebeuren omtrent vaccinaties.

Over dat eczeem, bij 1 van mijn vriendinnen was t kindje er zo slecht aan toe dat hij inderdaad infecties opliep in t gezicht en t was heel erg bloederig.
Ze zitten nu aan de steroïden zalven en dat maakt ook meer kapot dan goed.
Echt heel erg zielig.


Daarom wilde ik ook even hierop reageren, want dit tekst komt echt over alsof er zelden wat gebeurd en zo zelden is dat helemaal niet!


Maar als je out of the box gaat denken en handelen ben je meteen een rare zweverig figuurtje ofzo?!?!


afbeelding van aman-1099922
25 juli 2018
Amen!
Ik heb een 2 jarig zoontje inmiddels was een voorbeeldig kind zijn 1e prik was een ramp maar ja het hoort erbij beter voorkomen dan genezen toch? 2e prik ik had een ander kind wou niet meer stappen, slapen, had ernstige vorm van eczeem gekregen dat alles was gaan infecteren en heel zijn gezichtje bloede! Ziekenhuis in en uit niemand wist waar het aan lag. Alles zo nieuw voor ons dat ik huilde me zo machteloos voelde zo zielig want waar kwam het vandaan. Dat hij ziekjes werd van de prik nam ik dan nog maar voor lief tot hij koortstuipen kreeg en wij dacht dat we ons kleintje hadden afgegeven. Niemand die ons natuurlijk geloofde behalve de mensen die erbij waren! Hij heeft geen vaccinaties meer gekregen omdat ik er zo bang van was andere verhalen had gevonden. De prik voor de hersenvliesontsteking wou mijn man toch echt gezet hebben. Hier heeft hij nauwelijk op gereageerd. Elk kind is anders iemand kan niet tegen melk de ander wel niet iedereen reageerd het zelfde op de prikjes.
Zo hebben wij besloten voorlopig geen meer te geven nu heeft hij 3 weken terug nog 1 gekregen hij moest er nog 4!
Maar de artsen hadden met elkaar overlegd het was niet nodig hij heeft zijn weerstand inmiddels zelf opgebouwd. En nu hij geen vaccinaties heeft gehad gaat het prima geen eczeem meer te zien!
Ik denk dat dit een keuze is die ieder voor zich moet maken en zelf goed op de hygiene moet letten.
Wij zijn niet allemaal het zelfde dus reageren ook niet overal het zelfde op. Maar dat er nog niemand wat aan over heeft gehouden of aan is overleden zie ik zelf helaas toch echt wel als een grote leugen.
Tot je het zelf meemaakt zul je hier anders over denken, maar meningen verschillen en dat is prima in ons land!
afbeelding van J.wi-1018412
24 juli 2018
Hierin staat : “Ook is er in Nederland nog nooit een kind overleden door een vaccinatie.”

Hoe zeker zijn jullie daarvan????


Vervolgens zeggen jullie dat we geen vaccinaties meer moeten weigeren als ons kind wel een eerdere heftige reactie heeft gehad na een van de vele prikjes.

Wat ik zelf niet snap is waarom ik nu zoveel mensen ken met gebeurtenissen waarvan jullie zeggen dat t 1 op 100000 is.
Dat vind ik toch wel heel erg bijzonder.

Mijn nichtje (inmiddels 20 jaar oud) kreeg haar 2e prik toen ze 3 maanden was en werd er meteen ziek van. Ze was bijna overleden.
Als mijn tante iets later had gebeld naar de 112 dan zou ze zijn overleden, dat is wat de artsen toen zelf hebben gezegd.

Het ging zo:
Zij moest sowieso meteen krijsen nav de prik en voordat ze weg waren uit t gebouw begon ze al raar adem te halen. Verpleegkundige zei dat mijn tante dat even in de gaten moest houden.
Ok prima, eenmaal thuis (cb op loopafstand) begon ze te bibberen en had ze binnen no time koorts 41 graden. Dus tante belde huisarts en die gaf instructies voor kindjes vanaf 3 maanden. Dus ze hoefde niet langs te komen, want t is “normaal” dat ze ziek worden na prikjes.
Vervolgens werden haar lipjes blauw en begon ze raar te beven en haar ogen rolden weg.
Tante belde toen 112 en tijdens t bellen verloor mijn nichtje bewustzijn en stopte ze ook met ademhalen.
Er kwamen uiteindelijk 2 ambulances ernaartoe en ze moest daarna aan apparatuur in t ziekenhuis blijven ter observatie.
En dan denk je zeker dat ze nog meer prikjes wilden toedienen na dit incident?!?!?!?!
Ik zal t mooi maken, de kinderarts gaf zelf aan om mijn nichtje geen vaccinatie meer te geven omdat ze er zo heftig op reageerde.
Ow en dit alles gebeurde binnen 2 uurtjes na de prik.
En ze was totaal niet ziek voordat ze de prik gaven.
Niet eens een loopneusje.
Dit is de 3e kind van mijn tante.


Sorry, dit was een super lang tekst en zo heb ik er nog veel meer.

Een cliënt van mij waarvan haar zoontje volkomen gezond ter wereld kwam en netjes alle mijlpalen haalde tot de 2e prik.
Haar zoon reageerde er heel erg heftig op en was opeens een huilbaby.
Vervolgens moest die prik weer herhaald worden met 4 maanden. Vrijwel dezelfde dag was haar kindje gewoon een heel ander kind geworden.
Hij maakte geen oogcontact meer en er kwam geen geluid meer eruit. Hij deed rare dingen met zn lichaam en hoofd.
Uiteindelijk moest ze stoppen met werken omdat t kind veel zorg nodig had en nu heeft haar kind een zware vorm van autisme met een ander ziekte erbij.
Dit is haar 2e zoon. De eerste reageerde er niet zo heftig op.

2 vriendinnen van mij die elkaar niet kennen hebben allebei gezegd dat hun kind eczeem na de vaccinatie.

Een buurtgenoot van mijn man heeft zijn laatste kind niet gevaccineerd omdat zijn 4 andere kinderen allemaal heftig reageerden op de prikjes en hij had zich toen ingelezen en besloot het bij zijn laatste kindje niet te doen.
Hij zei dat t een verschil van dag en nacht is.
Zijn 4 kindjes die wel geprikt zijn kregen ontzettend vaak per jaar een griepje/verkoudheid bijv terwijl de jongste niks opliep ondanks dat ze allemaal in 1 huis wonen. Ook kregen zijn geprikte kindjes alsnog de kinderziektes.

Mijn schoonzus, die tot voor kort dacht dat vaccinaties een verplichting was, zei dat haar dochter na de eerste prik ziek was geworden en altijd ziek is gebleven. Haar dochtertje is nu een tiener en word nog steeds om de haverklap verkouden. En als baby had ze dagelijks verhogingen en vooral in de avonduren kreeg ze vaak koorts.
Dit hield jarenlang vast.
Ze waren heel erg vaak bij de huisarts.


Maar in jullie tekst komt t over alsof t echt zoooo zeldzaam is dat er een kans is dat een baby heftig kan reageen op een vaccinatie.