Apps voor kinderen: deze zijn geschikt

apps voor kinderen: deze zijn geschikt

Leuk om te doen, goed voor de creativiteit en fantasie, en om te leren. Dát zijn de kwaliteiten van een goede kinder app. Deze worden aanbevolen door de WIJ Redactie.

Toca Life: Hospital: een serieuzere app van Toca Life. Een mooie manier om kinderen spelenderwijs te laten kennismaken met een ziekenhuis en wat er allemaal gebeurt.

Kiene Klanken: deze app is geïnspireerd op de houten stempels die op school worden gebruikt. Kleuters oefenen zo de klanken. Een ideale voorbereiding op het lezen.

Kids Discover Barcelona & Gaudi: met je kinderen naar Barcelona? Dan wil je ze vast ook meer vertellen over Gaudi. Met deze app bereid je je kinderen voor en leren ze alvast iets over de architectuur van Gaudi. In de app kleuren ze o.a. La Pedrera in.

Sago Mini Bosvlucht: in deze app is je kleine ‘in charge’. Samen met vogeltje Robin ontdekt hij het toverbos. Vogeltje Robin is een grappig en stoer vogeltje. Deze app is prachtig vormgegeven en zit vol met leuke geluidjes en grappige verrassingen. Een ideale app voor nieuwsgierige peuters van 2 tot 4 jaar oud.

Jop is jarig: jarig zijn, dat is voor ieder kind een feest! Het aftellen naar de grote dag en de voorpret is een belangrijk onderdeel. Als kind kun je niet vaak genoeg jarig zijn! In deze app kan je kleine iedere dag die voorpret beleven: van uitnodigingen maken tot een piñata kapot slaan. Een app die de creativiteit stimuleert en waarmee ook ongemerkt de patronen, letters en cijfers worden geoefend.

Dr. Panda’s zwembad: zwemmen en zomer(vakantie) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met deze app komt je kind helemaal in de stemming! Als piraat de schat ontdekken, glijden van de glijbaan, een ijsje maken of wat fruit, je zwemkleding aantrekken: hij ontdekt het allemaal in deze app. De schattige animaties zullen je kleine absoluut aanspreken. Het ‘fun’ element staat centraal. Grijp eventueel zelf de kans aan om gesprekjes aan te knopen over veiligheid bijvoorbeeld. ‘Waar zijn de bandjes van Dr. Panda?’

Juf Jannie – Leren lezen: deze app is ideaal voor kinderen in groep 3 die net gestart zijn met leren lezen of voor de snelle kleuter die al veel interesse in woordjes heeft. Juf Jannie weet als geen ander hoe de kinderen leren lezen. Zij biedt dezelfde oefeningen aan als op school. Voor de kinderen betekent dit veel herkenning.

Zzzz is een prachtig zoekboek van Loes Riphagen. Het meneertje valt na een pechdag met een rotgevoel in slaap. Gelukkig wordt hij na een heleboel mooie dromen weer opgewekt wakker. In de app kan je kleine op zoek gaan naar alle (20) kabouters die zich verstopt hebben in zijn slaapkamer. Als het lukt, is er een vrolijke verrassing.

Pim & Pom op safari gaat over 2 avontuurlijke poezen. Pim & Pom zijn getekend door Fiep Westendorp. De prachtige tekeningen vormen de basis van deze app vol leuke spelletjes en liedjes. De kinderen kunnen bijvoorbeeld geluiden van dieren raden. Of ze moeten over krokodillen springen en ontsnappen aan een leeuw! De liedjes zijn gezongen door Georgina Verbaan.

Virtual Reality apps voor kinderen

Orbulus: met deze app kun je onder de Eiffeltoren staan, piramides bezoeken en een zonsondergang in Nieuw-Zeeland meemaken.

Titans of space: waarbij je andere planeten in 3D kunt zien.

Van moeders, voor moeders

Op WIJ Facebook gaven andere moeders de volgende app tips.

1-2 jaar

2-3 jaar

3-4 jaar

4-5 jaar

Heb jij aanvullende tips? Laat ze achter in een reactie!