Schone lucht in huis

Schone lucht in huis peuter kleuter

Jonge kinderen lijken steeds meer last te krijgen van chronische verkoudheid, hoesten en benauwdheid. Dit kan te maken hebben met een slechte luchtkwaliteit in huis. Dit zorgt namelijk voor geïrriteerde slijmvliezen en luchtwegen. Je kind en jijzelf kunnen last krijgen van hoofdpijn. Een slechte nachtrust behoort ook tot de klachten. 

Aangename omgeving creëren

Verwarming maakt de lucht in huis vaak droog. Mensen ondervinden dagelijks de problemen van droge lucht: droge huid, ogen en neus. Sommige luchtbevochtigers kunnen een aangenamere omgeving creëren. Je kunt het apparaat in alle vertrekken gebruiken. Het is belangrijk om te kiezen voor een luchtbevochtiger die hygiënisch vernevelt. Hiermee verbetert  de luchtkwaliteit aanzienlijk. Hierdoor behoud je het juiste vochtgehalte in de winter en in de zomer zorg je juist voor een goede luchtdoorstroming.

 

Reacties (2)

afbeelding van Redactie WIJ.nl
6 november 2015
Dank voor je reactie. We zijn met je eens dat ventileren belangrijk is voor een goed binnenklimaat. Maar voor omgevingen waar dit niet vaak genoeg gebeurt, of in te goed geïsoleerde huizen, is het gebruik van een luchtbevochtiger zeker aan te raden. We hebben het artikel aangepast.
afbeelding van Inge2409
7 oktober 2015
Een luchtbevochtiger is absoluut niet aan te raden bij de bestrijding van huisstofmijt en andere allergenen. Huisstofmijt zal juist bij een lage luchtvochtigheid niet overleven.

Goed ventileren is absoluut het beste om een gezond binnenklimaat te creëren! Ook als er fijnstof in de buitenlucht zit.

Ik zou jullie graag willen verwijzen naar bijvoorbeeld rivm.nl of longfonds.nl en hoop dat dit artikel daarop aangepast wordt.