Welke factoren zijn van invloed op een allergie bij je kind?

Factoren allergie kind

Je kind kan van jou of je partner de aanleg erven voor het ontwikkelen van een allergie. Dat hoeft niet te betekenen dat je kind ook echt een allergie krijgt. Dat is afhankelijk van een aantal andere factoren. Het staat vast dat een aantal factoren in de omgeving van je kind ervoor kan zorgen dat hij een allergie ontwikkelt, met name wanneer je kind daar aanleg voor heeft.

Belangrijkste factoren voor een allergie

  • roken in de omgeving van je kind
  • een stoffige (huisstofmijtrijke) omgeving
  • de voeding die je kind krijgt

Wanneer je kind aanleg heeft om een allergie te ontwikkelen (bijvoorbeeld omdat er in de familie meerdere mensen met allergieën zijn), doe je er dus verstandig aan om je huis goed stofvrij te houden. Besteed ook speciale aandacht aan de voeding die je kind krijgt. Roken in de omgeving van je kind is sowieso schadelijk, ook wanneer hij geen verhoogde kans op een allergie heeft.

Er is nog een aantal andere maatregelen dat je kunt nemen om de kans dat je kind een allergie ontwikkelt, zo klein mogelijk te maken. Zo kun je, om de hoeveelheid stof in huis te verminderen, beter geen huisdieren nemen die veren of haren hebben. Koop verder wasbare knuffels en beddengoed van synthetisch materiaal of katoen. Was deze spullen regelmatig.