Verklein de kans op een voedselallergie

Verklein de kans op een voedselallergie peuter kleuter

Bij kinderen worden allergieën vaak veroorzaakt door stoffen in hun voeding. Als je de kans dat je kind een allergie ontwikkelt, kleiner wilt maken, is het dus verstandig om daarmee te beginnen. 

Het is verstandig om het menu van je kind met zorg samen te stellen. Laat hem stap voor stap aan andere voedingsmiddelen wennen. Doe dit bijvoorbeeld met tussenpozen van drie dagen. Het belangrijkste is in ieder geval dat je vermijdt dat je kind vlak achter elkaar een heleboel verschillende voedingsmiddelen krijgt te verwerken.

Het kan ook voorkomen dat je kind opeens een allergische reactie vertoont op voedsel dat hij daarvoor wel goed verdroeg. Daarom is het aan te raden om te onthouden wat je kind de laatste drie dagen heeft gegeten. Zo kun je beter bepalen welk voedingsmiddel de allergie bij je kind zou kunnen veroorzaken. Wanneer je vermoedt dat je kind een voedselallergie heeft, raadpleeg dan altijd je huisarts.

Reacties (3)

afbeelding van Niobe
28 augustus 2017
Anne jij bent onzin, hoe durf je zelfs dat te zeggen. Dat jij daar geen idee van heb betekend niet dat iets niet zo is, dit is namelijk uitgezocht door mij kinderarts. Maar knap van jou dat jij zonder verdere info dit denkt te weten.
afbeelding van anne-1318260
28 augustus 2017
@Niobe Dit is klinkklare onzin. Als je kind geen inenting had gehad maar iets met citroenzuur er in had gegeten dan had het ook een voedselallergie ontwikkeld.

Je kind word geboren met aanleg voor voedselallergie omdat jij die genen hebt doorgegeven. Daarna kan van alles de allergie activeren.
afbeelding van Niobe
26 augustus 2017
Mijn kind kreeg voedselallergie na de inentingen. Allergies voor citroenzuur zit blijkbaar ook in sommige van de inentingen. De inenting heeft het getriggerd zonder die had die het vast niet gekregen.