De leukste vakantie app-tips

Lekker buitenspelen, zwemmen, ravotten, nieuwe vriendjes maken op de camping, kennismaken met ander eten, veel vitamine D opdoen. En hup, die beeldschermen gaan achter slot en grendel. Alhoewel, tijdens die lange autoreis naar Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië kan zo’n beeldscherm wel weer heel handig zijn.

Uiteraard begin je dapper met spelletjes als ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, worden er nummerborden geraden, geel-groene auto’s geteld, doosjes rozijntjes naar de achterbank gegooid, gekleurd (hopelijk alleen in het kleurboek). En wanneer je misselijk begint te worden van het achterom zitten of als je een paar uur als tussenschot hebt gefungeerd met opgevouwen benen op de achterbank? Dan is het fijn om een mooi filmpje aan te zetten of ze een leuk spelletje op de iPad laat spelen.

LEES OOK: Kinder-apps: hoe maak je een goede keuze?

De tips van mediadeskundige Elise Nuhoff

  • Bobbies Bioscoop, dé filmpjes-app waarbij de kinderen ook offline filmpjeskijken. Nijntje, Kikker, De Kleine Prinses en Conni is een kleine greep uit het aanbod. De kinderen plaatsen zelf filmpjes in de koffer. Heb je genoeg geheugen vrij op je telefoon of iPad? Dan passen er wel 20 in!
  • De Koptelefoonsplitter. Kijken de kinderen samen op 1 beeldscherm? Kies dan voor de koptelefoonsplitter. Horen ze het allebei goed.
  • Rekenblobs: tafels oefenen. Zitten eindelijk die verrekte tafels in het koppie, zakken ze zo weer weg na 6 weken zomervakantie. Misschien in de auto een mooi moment om ze op een leuke manier nog eens te oefenen.
  • Toca Life: Hospital De apps van Toca Boca zijn favoriet bij ons thuis. Ken je de Toca Boca kapsalon al? Hilarisch! Het ziekenhuis is een serieuzere app van Toca Life. Een mooie manier om kinderen spelenderwijs te laten kennismaken met een ziekenhuis en wat er allemaal gebeurt!
  • Bru-Taal, een app om het taalniveau op te krikken. Voor kinderen vanaf 9 jaar. Ik ga deze app voor mijn zoon erop zetten. Taal is niet zijn ding, maar in zo’n toffe vorm heb ik goede hoop.
  • Kiene Klanken: deze app is geïnspireerd op de houten stempels die op school worden gebruikt. Kleuters oefenen zo de klanken. Een ideale voorbereiding op het lezen. De kleintjes vinden het fantastisch, ze willen zo graag leren!
  • Kids Discover Barcelona & Gaudi Met je kinderen naar Barcelona? Dan wil je ze vast ook meer vertellen over Gaudi. Met deze app bereid je je kinderen voor en leren ze alvast iets over de architectuur van Gaudi. In de app kleuren ze o.a. La Pedrera in.

Goede reis!